کد خبر: 461282
تاریخ انتشار: ۲۳ اسفند ۱۳۹۰ - ۰۵:۴۷
گزارشی از حضور کاروان ورزشکاران در مناطق عملیاتی جنوب
«اينجا يه دنياي ديگه است، حال و هواش خيلي فرق داره با جاهاي ديگه» اين را يكي از جوانان ملي پوش وزنه برداري ايران مي‌گويد. صحبت‌هاي راوي كه تمام مي‌شود به كنار اروند مي‌رود و خيره به جريان رودخانه‌اي مي‌شود كه سال‌ها پيش شاهد حماسه‌اي عظيم بوده است؛ حماسه‌اي كه تا چند دقيقه پيش با صحبت‌هاي سرلشكر قرباني يكي از فاتحان فاو براي لحظاتي به آن روزها رفته بود. مي‌گويد آن روزها را نديده و حالا كه به اينجا آمده مي‌خواهد با با حس و هوايي كه او را به روزهاي جنگ مي‌برد بيشتر انس بگيرد. او يكي از ورزشكاراني است كه همراه با كاروان قهرمانان ملي‌پوش رشته‌هاي مختلف ورزشي به مناطق عملياتي جنوب آمده است حركتي كه بسيج ورزشكاران كشور باني آن است و هر سال كارواني از ورزشكاران و قهرمانان رشته‌هاي مختلف ورزشي كه در ميادين جهاني و المپيك براي ايران كسب افتخار كرده‌اند را در قالب كاروان راهيان نور به مناطق عملياتي جنوب اعزام مي‌كند. امسال هم ملي‌پوشان و مربي هفت رشته ورزشي آخر هفته گذشته به جنوب اعزام شدند تا با گوشه‌اي از رشادت‌هاي رزمندگان در هشت سال دفاع مقدس بيشتر آشنا شوند.
***
طلائيه مقصد اول كاروان بسيج ورزشكاران كشور است منطقه‌اي كه بوي شهادت را مي‌توان در تمام آن حس كرد و قدم و به قدم آن با خون يك شهيد گلفرش شده است. محل شهادت سردار خيبر شهيد همت، برادران باكري و قطع شدن دست شهيد خرازي است و عمليات‌هاي مهم بدر و خيبر در آن واقع شد اولين خاكي بود كه عراق گرفت و آخرين خاكي بود كه رها كرد. حسين شمس سرمربي سابق تيم ملي فوتسال مي‌گويد:«سفر غريب و رؤيايي ست كه خيلي خوشحالم نصيب من شد. جزو معدود سفرهايي هست كه در خاطر آدم مي‌ماند و از آن هياهوي مادي دنيا رها مي‌شود. مانند وقتي كه وارد طلائيه شدم احساس كردم هيچ چيز مادي دنبال سرم نيست و براي دقايقي آدم به اتفاقاتي كه اينجا افتاده و روايان روايت مي‌كنند براي دقايقي آدم به آن روزها مي‌رود. صحنه‌هاي جالبي را مي‌بينيد دو نفر، يك نفر نشسته‌اند و رو به هور و به ياد شهدا گريه مي‌كنند يه حال و هواي ديگري به آدم مي‌دهد. سفر بسيار خاطره‌انگيزي است كه اميدوارم همه مردم ايران امكاناتي فراهم شود يه دور بيايند و اينجا ببينند تا همه با فرهنگ جبهه و شهادت آشنا شوند و اين تا ابد زنده بماند و طوري نشود كه فراموش كنيم.
او در ادامه درباره تأثير حضور قهرمانان و ملي پوشان در اين مناطق هم صحبت مي‌كند: قهرمانان واقعي و ملي اين شهيدان هستند كه خالصانه بدون اينكه كسي آنها را بشناسد جلوي دشمن ايستادند و سد درست كردند تا ما راحت بتوانيم امروز زندگي كنيم. به نظر من لحظه‌اي كه كوچكترين حركت مي‌تواند در ميادين ورزشي مدال نقره را به طلا تبديل كند اين حضور در اين مناطق مي‌تواند به درد ملي پوشان بخورد.
***
هويزه مقصد بعدي است. با خداحافظي از خاك گلگون طلائيه، كاروان بسيج ورزشكاران به سمت هويزه حركت مي‌كند به سرزميني كه جانفشاني‌هاي شهيد علم الهدي و يارانش كه با دست‌هاي خالي برابر نيروهاي عراقي مقاومت كردند و آسماني شدند هويزه مرز زمين و آسمان است. همان نقطه‌اي است كه به آن افق مي‌گويند. افق پرواز شهدايي كه زودتر از ديگران شناختد، درك كردند و پرواز را انتخاب كردند. ملي پوشان تكواندو گروهي ديگر از كاروان ورزشكاران هستند. آنها در روزهايي كه‌ آماده المپيك مي‌شوند تا پرچم ايران را به اهتزاز در آورند به هويزه آمده‌اند تا معنويت اين مناطق بدرقه راه‌ آنها باشد.
يوسف كرمي، محمد باقي معتمد به همراه فريبرز عسگري سرمربي تيم ملي تكواندو و ساير ملي پوشان اين رشته هستند كه در كاروان بسيج ورزشكاران حضور دارند. كرمي دارنده مدال طلاي تكواندوي جهان كه هر ساله به اين مناطق مي‌آيد مي‌گويد: «به نظر من هر ايراني و مخصوصا كساني كه توي جنگ نبوده‌اند بايد بيايند و اين صحنه‌ها را از نزديك ببينند به خاطر اينكه يادشان نرود سرزمين‌شان چطوري حفظ شده است.»
او در ادامه اعتقاد دارد حضور در اين مناطق انگيزه و اعتماد به نفس ورزشكاران را بالا مي‌برد: «وقتي اينجا هستيم مي‌بينيم هيچ غير ممكني وجود ندارد، مي‌بينيم كه ايران به تنهايي جلوي بيشتر كشورهاي دنيا كه حامي عراق در جنگ بودند ايستاد. حضور ورزشكاران علاوه بر اينكه مي‌تواند از نظر انگيزه ملي پوشان را بالا ببرد باعث مي‌شود تا مردم با ديدن ورزشكاران و ملي پوشاني كه الگو هستند در اين مناطق، ترغيب شوند تا‌ آنها هم بيايند و اين مناطق را از نزديك ببينند.»
محمد باقري معتمد ديگر ملي پوش پرافتخار تيم ملي تكواندو هم حضور در مناطق عملياتي جنوب را خاطره‌انگيز مي‌داند. قهرمان تكواندوي جهان مي‌گويد: «خيلي شوق و ذوق داشتم تا حتماً اين مناطق را از نزديك ببينم و تجديد ميثاقي با قهرماناني داشته باشيم كه در هشت سال دفاع مقدس براي دفاع از خاك و ناموس ما جنگيدند تا امروز با ما خيال راحت زندگي كنيم و خيلي خوشحال هستم در اين جمع هستم.» باقري معتمد درباره تأثير حضور ورزشكاران در مناطق عملياتي جنوب هم صحبت مي‌كند: «حضور در اين مناطق و زيارت شهيدان به ورزشكاران نيروي مضاعفي مي‌دهد به خصوص براي ما كه براي المپيك لندن آماده مي‌شويم باعث مي‌شود تا نيروي بيشتري به تمريناتمان تا المپيك ادامه بدهيم.»
فريبرز عسگري، سرمربي تيم ملي تكواندو هم مي‌گويد: «خيلي خوشحالم كه اينجا هستم. هر سال از بچه هايي كه در قالب كاروان راهيان نور به اين مناطق مي‌آمدند چيزهاي قشنگي تعريف مي‌كردند كه من تا به حال اين سعادت را نداشتم و امسال قسمت شد كه خودم در اين برنامه حضور پيدا كنم و گوشه‌اي از رشادت‌هاي شهيدان را از نزديك ببينم. روحيه سلحشوري كه اينجا حاكم بوده و جوانان كم و سن و سالي كه با دست خالي جلوي توپ و تانك دشمن ايستادند باعث مي‌شود تا جوانان ورزشكار ما درك كنند كه وقتي كسي براي دفاع از ارزش‌ها و حريم كشورش از جانش گذشته، بچه‌هاي ما هم بايد با تمام توان در مسابقات بجنگند تا در ميادين بين‌اللملي پرچم ايران را به اهتزاز دربياورند.»
***
«آب‌هاي اروند خاطرات زيادي از جانفشاني‌هاي رزمندگان دفاع مقدس در دل خودش دارد.» اين را سرلشكر قرباني مي‌گويد. او يكي از فرمانده‌هاي دفاع مقدس است و حالا او در كنار اروند براي كاروان ورزشكاران عمليات والفجر هشت را روايت مي‌كند، يكي از بزرگترين عمليات‌هاي نيروهاي ايراني در جنگ با عراق كه با عبور غواصان ايراني از اروند كه در دنيا آن را ناممكن مي‌دانستند به فتح فاو يكي از شهرهاي نفتي عراق ختم شد. حضور در اروند بيشتر از همه ورزشكاران جوان را تحت تأثير قرار داده. كاظمي نژاد وزنه بردار دسته فوق سنگين تيم ملي جوانان كه قهرمان المپيك نوجوانان آسيا در سنگاپور است مي‌گويد واقعاً تحت تأثير قرار گرفته و وقتي صحبت‌هاي راويان را شنيده دگرگون شده است.
ملي پوشان تيم ملي نوجوانان واليبال هم از اين قاعده مستثنا نيستند. سيد آرش تقوي ملي پوش واليبال ايران به همه توصيه مي‌كند كه حتماً براي يك بار هم كه شده به اين مناطق بيايند و از جو معنوي آن استفاده كنند: «براي اولين بار است كه به اين مناطق مي‌آيم و از همه مي‌خواهم كه حتماً اين سفر را تجربه كنند. شنيده بودم كساني كه به اين مناطق مي‌آيند يك حس و حال و خاصي به ‌آنها دست مي‌دهد فكر مي‌كردم همه اين چيزها در حد حرف است ولي وقتي در جوّ آن قرار گرفتم واقعاً همان حس و حال عجيبي به من دست داد. ما وقتي نيم ساعت ديرتر از سر تمرين بر مي‌گرديم خانواده نگران مي‌شوند و تماس مي‌گيرند اين طرف و آن طرف، اما رزمندگان وقتي با خانواده خداحافظي كردند و به جبهه رفتند ديگر معلوم نبود بر مي‌گردند يا نه، واقعاً وقتي آدم در اين جّو قرار مي‌گيرد مي‌بيند كه اين زندگي راحتي كه داريم و مي‌توانيم، ورزش قهرماني داشته باشيم همه اينها را مديون خون اين شهيدان هستيم.
***
«زيارت قبول» اين را پسركي شش ساله مي‌گويد، در حالي كه نايلون كفش هايش را به دست گرفته و مي‌خواهد از يادمان شهداي گمنام شلمچه خارج شود. در مسير خروج‌ش از يادمان به همه اين جمله را مي‌گويد با همان لرزش صدايش كه حاكي از معصوميتش اوست. حال و هواي عجيب شلمچه كه بوي بهشت را مي‌دهد و كربلاي ۵ را به خاطره‌ها پيوند مي‌زند عملياتي كه خيلي‌ها رفتند و با خونشان آنجا را گلگون كردند تا وجبي از خاك ايران به دست دشمن نيفتد. حالا شلمچه آخرين مقصد كاروان راهيان نور ورزشكاران است.
در بين كاروان ورزشكاران بانوان هم هستند. قهرمانان ملي پوش ووشو، تكواندو، كاراته و هندبال هم آمده‌اند. مريم هاشمي قهرمان ووشوي جهان كه مدالش را به رهبري تقديم كرده، حضور در مناطق عملياتي را سفري پر از معنويت مي‌داند: «آمدن به شلمچه و ساير مناطق باعث مي‌شود تا ما ورزشكاران درك كنيم كه قهرمانان واقعي كساني بودند كه به جبهه‌ها رفتند و با فداكاري باعث شدند تا پرچم ايران برافراشته بماند و ما امروز زندگي بدون دغدغه‌اي داشته باشيم. توسل به شهدا و ائمه باعث مي‌شود تا با روحيه بيشتري در ميدان مسابقه حاضر مي‌شويم.» شهربانو منصوريان ديگر ملي پوش جودو كه مدال طلاي جهان را در ويترين افتخاراتش دارد هم مانند هاشمي معتقد است قهرمانان اصلي شهدا هستند و او به عنوان يك ورزشكار كوچكترين كاري كه مي‌تواند انجام دهد اين است كه در عرصه‌هاي جهاني براي ايران افتخار آفريني كند.
***
سردار مشايخي، رئيس سابق بسيج ورزشكاران هم در كاروان راهيان نور حضور دارد. او هدف از اعزام قهرمانان ورزش به اين مناطق را درس گرفتن از شهدا عنوان مي‌كند و مي‌گويد: حضور قهرمانان عرصه ورزش باعث مي‌شود تا آنها با درس گرفتن از جوانان دفاع مقدس عزمشان را براي افتخار آفريني در مسابقات بين‌المللي جزم‌تر كنند. وقتي ورزشكاران به اين مناطق مي‌آيند و عظمت كار شهدا را مي‌بينند و پي به سختي كار آنها مي‌برند اراده آنها براي تلاش و موفقيت و افتخار‌آفريني بيشتر مي‌شود.
عابدي، رئيس سازمان بسيج ورزشكاران هم در پايان سفر كاروان قهرمانان ملي پوش به مناطق عملياتي جنوب با تشكر از وزارت ورزش، كميته ملي المپيك و فدراسيون هايي كه همكاري لازم را داشتند، مي‌گويد: «به منظور تجديد ميثاق با پهلوانان شهيدان و‌ آشنايي ورزشكاران با فرهنگ دفاع مقدس بسيج ورزشكاران هر ساله كارواني از قهرمانان تيم‌هاي ملي مختلف ورزشي را به مناطق عملياتي جنوب اعزام مي‌كند.»
عابدي در ادامه گلايه‌اي را هم مطرح مي‌كند: «در طول سال فدراسيون‌هاي مختلف اردوهايي را در جنوب براي آمادگي بيشتر ملي‌پوشان برگزار مي‌كنند. با وجود اينكه اين اردوها در شهرهاي جنوبي كه فاصله چنداني با مناطق عملياتي برگزار مي‌شود اما توجهي به آشنايي اين ورزشكاران با فرهنگ دفاع مقدس نمي‌شود. برنامه‌هاي مختلفي در اين اردوها براي اوقات بيكاري آنها گنجانده مي‌شود اما جاي بازديد ملي پوشان از مناطق عملياتي هشت سال دفاع مقدس در اين برنامه‌ها خالي است. ما پيشنهاد مي‌كنيم كه فدراسيون‌ها به اين مهم توجه كنند و بسيج ورزشكاران اين آمادگي را دارد تا مجري اين برنامه باشد تا ورزشكاران با فضاي معنوي اين مناطق آشنا شوند.»

نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
captcha
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار