کد خبر: 454900
تاریخ انتشار: ۰۱ آذر ۱۳۹۰ - ۱۰:۲۸
 کتابی از یک نویسنده‌ صهیونیست در ایران اسلامی منتشر می‌شود در حالی که نویسندگان انقلابی‌مان برای انتشار یک کتاب خود بیش‌تر از زمان نگارش آن، موی سپید می‌کنند اما مدیران فرهنگی معتقدند همه‌ امور طبق قانون و ضوابط پیش می‌رود!
به گزارش فارس، فرهنگ مادامی که حضوری طفیلی در نگاه مدیران فرهنگی ما داشته است و شاید به همین خاطر باشد که مسئولان این امر، بیش از اصول و شیوه‌های مدیریتی خاص این بخش، آداب سخن‌وری و تبلیغات کلامی را خوب فرا گرفته‌اند و آن‌گونه سخن‌می‌رانند که گویی هیچ ضعف و نقصانی نیست و هرچه کاستی است از غرض‌ورزی بددلان و کوته‌اندیشان است. اگر فلان نویسنده‌ با چهره‌‌ای موجه و انقلابی لب به انتقاد باز کند که کتابش‌ در مدتی طولانی به انتظار صدور مجوز است یا به تیغ سلیقه‌ای ممیزی گرفتار آمده است با همان بیان شیرین و طناز جواب می‌شنود که همه‌ این روند طبق ضوابط و قانون انجام می‌گیرد و شامل همگان می‌شود و ... .
هفته‌ گذشته در خلال شور و شعف اهالی فرهنگ در راستای ترویج فرهنگ‌ کتاب‌خوانی نشستی با موضوع جایگاه فرهیختگان ادیان توحیدی برگزار شد که در آن معاون فرهنگی وزیر ارشاد اعلام کرد از اقلیت‌های دینی برای تولید کتاب حمایت می‌کند. دری در ادامه‌ی صحبت‌هایش در این نشست از تعداد کم ناشران اقلیت‌های ادیان توحیدی گلایه کرد و خواست که ناشران و نویسندگان اقلیت ورود خود را به این عرصه جدی بگیرند.
سه روز بعد از برگزاری این نشست، خبری مبنی بر انتشار کتاب نویسنده‌ای اسرائیلی در ایران روی سایت‌های خبری قرار گرفت. کتابی با نام «ناگهان در دل جنگل» به نویسندگی «عاموس عوز» و ترجمه‌ «شهروز رشید» که توسط نشر «فرهنگ جاوید» منتشر شد. عاموس عوز در یکی از محلات یهودی نشین بیت‌المقدس در فلسطین اشغالی به دنیا آمده است و تاکنون کتاب‌های متفاوتی با مضمون مظلومیت اندیشه‌ صهونیسم منتشر کرده است.
بعد از انتشار این خبر سایت رادیو فردا یادداشتی را با این موضوع منتشر کرد: «در شرایطی که خصومت جمهوری اسلامی ایران و اسرائیل این روزها به اوج خود رسیده است و از هر سو تهدیدهای جنگی به گوش می‌رسد، عاموس عوز، نویسنده مشهور اسرائیلی و نامزد جایزه نوبل ادبیات، در پی آگاهی از انتشار یکی از کتاب‌هایش در ایران، با ابراز خرسندی از این کار فرهنگی بدون کسب اجازه از او، گفت «بیایید با کتاب با هم سخن بگوییم، نه با بمب و تهدید.»
آقای عاموس عوز روز چهارشنبه گفت از این‌که حقوق او و ناشر اولیه نیز نادیده گرفته شده است و کتاب‌اش در حقیقت به «سرقت» رفته است، چندان ناراحت نیست زیرا «نتیجه این راهزنی، یک کار فرهنگی و گسترش اندیشه و دیالوگ بین انسان‌هاست.»
آقای عوز به روزنامه اسرائیلی «معاریو» گفت: «انتظار ندارم که از امتیازات مالی نشر این کتاب در ایران برخوردار شوم.»
هیجانی که آقای عوز و کتاب‌خوانان اسرائیلی را در برگرفته ناشی از خبری است که به تازگی در ایران منتشر شد و بر اساس آن، یکی از مشهورترین کتاب‌های نوشته این نویسنده پر آوازه اسرائیلی در ایران چاپ شده است.
در ادامه‌ این یادداشت نگارنده‌ آن به درگیری‌های سیاسی ایران و زژیم صهیونیستی اشاره می‌کند و این چنین تحلیل خود را پایان می‌دهد: «در بحبوحه این بحران جدی میان ایران و اسرائیل که در ۳۳ سال حکومت اسلامی درایران در چنین ابعادی سابقه نداشته است، انتشار کتابی به فارسی در ایران از یک نویسنده یهودی اسرائیلی به هر دلیلی که صورت گرفته است، می‌تواند نور امیدی در چشم فرهیختگان و دوست‌داران صلح در میان هر دو ملت باستانی ایران و اسرائیل باشد که هر دو از فرهنگ غنی و تمدن ریشه دار برخوردارند و ریشه‌های مودت تاریخی آن‌ها به هزاران سال قبل باز می گردد.»
هفته‌ کتاب با محوریت فرامین و توصیه‌های رهبر انقلاب اسلامی، گرامی داشته می‌شود و در همین هفته کتابی از یک نویسنده‌ صهیونیستی منتشر می‌شود آن هم در حکومتی که در طی عمر سی ساله‌ خود هنوز رژیم صهیونیسم را به رسمیت نشناخته است و مماشات با آن را همیشه در تعارض ارزش‌های خود دیده است.
کتابی از یک نویسنده‌ صهیونیست در ایران اسلامی منتشر می‌شود در حالی که نویسندگان انقلابی‌مان برای انتشار یک کتاب خود بیش‌تر از زمان نگارش آن، موی سپید می‌کنند اما مدیران فرهنگی معتقدند همه‌ امور طبق قانون و ضوابط پیش می‌رود!
با چنین اوصافی جای هیچ گونه پرسشی از مدیران این وزارت‌خانه وجود ندارد که اگر سئوالی نیز مطرح شود بنا بر همان فن خطابه کم‌نیز پاسخ می‌دهند که حمایت از انتشار کتب اقلیت‌های دینی از جمله وظایف معاونت فرهنگی ارشاد است!
هرچند مدیران ارشاد طبق عادت، وجود ضعف‌ها و خلل‌ها را نمی‌پذیرند اما این بار به مصلحت هم که شده است باید زیر بار رفته و وجود این هرج و مرج را قبول کنند چرا که خوش بینانه آن است که وقوع چنین رویدادهایی را در عرصه‌ی فرهنگی حمل بر ضعف مدیریت این وزارت‌خانه کنیم که اگر غیر از این باشد خدمت صادقانه‌ و خلوص نیت‌ حضرات زیر سئوال می‌رود!
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
captcha
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار