کد خبر: 445953
تاریخ انتشار: ۲۷ فروردين ۱۳۹۰ - ۱۰:۲۵
«علي آقا محمدي» ديروز در گفت‌وگو با ايرنا، با بيان اينكه مقدمات راه‌اندازي اين شبكه در كشور آماده شده است، افزود: مي‌توان شبكه اينترنت حلال را توسعه داد و به ساير كشورهاي اسلامي و همسايه متصل كرد.

وي با اشاره به ثبت كنسرسيوم «ايرانيان نت» گفت: اين كنسرسيوم قرار است در زمينه توسعه شبكه فيبر نوري فعاليت كند كه در آن صورت شاهد افزايش سرعت اينترنت در كشور خواهيم بود.

آقامحمدي تصريح كرد: با راه‌اندازي شبكه اينترنت حلال شاهد تحولات بزرگي در عرصه دولت الكترونيك، تجارت الكترونيك و بانكداري الكترونيك خواهيم بود و تمام خدمات الكترونيكي از طريق اين شبكه در اختيار كاربران اينترنت داخلي قرار مي‌گيرد.

وي تاكيد كرد كه جاي اينترنت جهاني محفوظ است و در كنار اينترنت داخلي،‌ دسترسي به شبكه جهاني اينترنت همچنان امكان پذير خواهد بود. معاون اقتصادي معاون‌ اول رييس‌جمهوري در مورد كنسرسيوم ايرانيان نت اظهار داشت:‌ تركيب اعضاي اين كنسرسيوم هنوز به طور كامل مشخص نشده است.

آقا محمدي گفت:‌ اين كنسرسيوم داراي مشاور خارجي است و در مرحله نخست فعاليت خود كه ?? ماه به طول خواهد انجاميد، ?? ميليون كاربر را از طريق فيبر نوري به اينترنت متصل مي‌كند. وي باتاكيد بر اهميت توليد محتوا براي اينترنت حلال گفت: بخش‌هاي مختلف فرهنگي بايد در زمينه توليد محتوا براي اينترنت داخلي فعاليت كنند.

آقا محمدي در مورد تجربه كشور چين در راه‌اندازي شبكه اينترنت داخلي گفت: چيني‌ها براي توليد محتوي مورد نياز كاربران اينترنت، به‌طور وسيع به كار ترجمه پرداختند و الان بعد از انگليسي زبان دوم در اينترنت زبان چيني است.

اينترنت پاک براي تمام بشريت

آقا محمدي در شرايطي از طرح اينترنت حلال سخن گفته است که پيش از اين و روز شنبه ? اسفندماه رضا تقي‌پور، وزير ارتباطات و فناوري اطلاعات از تشکيل هسته‌هاي اوليه ايده «اينترنت پاک» در کشور خبر داد و اظهار اميدواري کرد که پس از شروع اين طرح در ايران، اينترنت پاک در اختيار تمام بشريت قرار ‌گيرد.

رضا تقي‌پور، وزير ارتباطات و فناوري اطلاعات در گفت‌وگو با خبرگزاري مهر از اجرايي کردن ايده تفکيک اينترنت پاک از ناپاک در کشور خبر داد و گفت: «درصد بالايي از استفاده‌هاي داخل کشور از اينترنت، استفاده‌هاي مناسب و درستي است؛ اما درصد کمي هم که براي کسب‌وکارهاي غيراخلاقي به کار مي‌رود، بايد به کلي از بين برود که با تحقق ايده اينترنت پاک، اين فضاي کثيف و غيراخلاقي در کشور منتفي خواهد شد».

وي در آخرين اظهارات خود پيرامون وضعيت پروژه اينترنت پاک گفت: «اينترنت پاک يک ايده است و بايد دانشمندان و متفکران و متخصصان حوزه فناوري اطلاعات راجع به اين ايده نظرات خود را به ما ارائه کنند».

رضا تقي‌پور با تاکيد بر اينکه در زمينه اينترنت پاک نياز به نظريه‌هاي عميق و تئوري‌هاي بسيار گسترده احساس مي‌شود، افزود: «هسته‌هاي اوليه کار آغاز شده است؛ به نحوي‌که چندين اتاق فکر براي عملياتي کردن ايده اينترنت پاک تشکيل شده و در قسمت‌هاي مختلف بحث و بررسي در حال انجام است. اين ايده از زواياي مختلف بايد مورد بررسي قرار گيرد و بايد به نحوي عمل شود که سرآغاز اين طرح از ايران باشد و پس از آن در اختيار تمام بشريت قرار گيرد».

وي ادامه داد: «براي استفاده از نظريات تمامي شهروندان فراخوان اعلام مي‌کنيم. از همين تريبون استفاده کرده و اعلام مي‌کنيم که هر فردي در رابطه با اينترنت پاک ايده و برنامه‌اي دارد، با مراجعه به سايت وزارت ارتباطات و فناوري اطلاعات يا سازمان فناوري اطلاعات نظرات خود را براي اين وزارتخانه ارسال کند. نظرات تمامي صاحبان فکر و انديشه در زمينه اينترنت پاک مورد مشارکت قرار مي‌گيرد و از تمامي رهنمودها استفاده خواهد شد».

وزير ارتباطات و فناوري اطلاعات با تاکيد بر اينکه ايران اولين کشوري است که قرار است اينترنت پاک را اجرايي کند، گفت: «بسياري از کشورها از اين ايده استقبال کرده‌اند، به ويژه کشورهاي مسلمان مانند مالزي و کشورهاي حوزه خليج‌‌فارس تمايل خود را براي اجرايي کردن اينترنت پاک در کشورشان اعلام کرده‌اند که با اين وجود، اميد مي‌رود بتوانيم گوي سبقت را از ديگر کشورها براي عملياتي کردن اينترنت پاک برباييم».

مطهري: عملي نيست

در همين حال علي مطهري، نماينده شبستر و رييس کميته مخابرات کميسيون صنايع و معادن مجلس، با انتقاد از مشخص نبودن جزئيات طرح راه‌اندازي اينترنت پاک در کشور گفت: وزير ارتباطات و فناوري اطلاعات بايد به‌صورت دقيق درباره جزئيات اين طرح، اطلاع‌رساني کند.

به گزارش خبرگزاري خانه‌ملت وي افزود: شبکه بين‌المللي اطلاعات که به‌صورت مشترک در دسترس تمام مردم دنيا است، محدود به کشور يا فرهنگ خاصي نيست و گرچه برخي از محتواي اين شبکه با مناسبات فرهنگي و اجتماعي ما همخواني ندارد، اما دسته‌بندي اين شبکه، به شيوه‌اي که از اصطلاح اينترنت پاک برمي‌آيد، کارگشا نيست.

حذف بخشي از اينترنت در دستور کار نيست

نماينده شبستر در مجلس تصريح کرد: در قانون برنامه پنجم توسعه نيز بر توسعه شبکه ملي اطلاعات داخلي و اينترنت بين‌المللي تاکيد و تکليف شده‌است، بنابراين شايعه دو بخش کردن منابع اينترنتي و حذف يکي از اين بخش‌ها، مورد تاييد مجلس شوراي اسلامي نيست.

مطهري تاکيد کرد: اينترنت پاک بايد به معني دسترسي آسان و با کيفيت بالا به منابع اطلاعاتي داخلي باشد نه دو بخشي کردن فضاي عمومي و جهاني اينترنت و حذف بخشي از آن.

وي با بيان اينکه تدوين طرح اينترنت پاک، به لحاظ اجتماعي مزيت‌هاي با ارزشي را به‌دنبال دارد، توضيح داد: مهم‌ترين نکته در اين مورد، توانايي فني مهندسان داخلي در تعيين ميزان دسترسي به منابع پاک اينترنتي است که البته بعيد به‌نظر مي‌رسد چنين امکاني براي متخصصان داخلي وجود داشته باشد.

اينترنت پاک بايد پاسخي به تهديدها باشد

مطهري، با يادآوري تهديدهاي برخي سايت‌هاي خرابکار و جنبش مجازي کشورهاي مخالف مواضع جمهوري اسلامي، تاکيد کرد: اينترنت پاک بايد به ملت ايران و به‌ويژه کانال‌هاي خبري کشور اين امکان را بدهد که با توانايي مخابره خبرهاي صحيح و دقيق، فضاي خبري دنياي مجازي را به نفع واقعيت‌ها تغيير جهت دهد، نه اينکه با حذف بخشي از آن امکان شناخت مواضع دوست‌ها و دشمنان را از ملت بگيرد.

وي اظهار اميدواري کرد: طرح اينترنت پاک، رضايت مردم در استفاده از شبکه بين‌المللي اطلاعات، اثر مثبت و انگيزه‌بخشي داشته باشد.
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
captcha
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار