کد خبر: 437314
تاریخ انتشار: ۲۲ بهمن ۱۳۸۹ - ۲۰:۰۶
رسانه‌های بین‌المللی گزارش کردند
رسانه‌های غربی اگر چه مانند همیشه حضور میلیون‌ها نفر در راهپیمایی 22 بهمن تهران و بیش از 800 شهر را هزاران نفر اعلام کردند اما نتوانستند قدرت نظام اسلامی ایران را انکار کنند.
برخی از کارشناسان بر این باورند که از آنجایی‌که تظاهرات گسترده در مصر با راهپیمایی میلیونی در ایران در روز 22 بهمن همزمان شده است و از ترس آنکه این دو رخداد شبیه به یکدیگر جلوه کنند، از پوشش خبری راهپیمایی گسترده ایران خودداری کردند، به‌ویژه آنکه راهپیمایی 22 بهمن امسال به بزرگ‌ترین تظاهرات حمایت از ملت مصر و تونس در جهان تبدیل شد.
در اجرای این سانسور یا تحریف گسترده، هاآرتص، یدیعوت آحارونوت و دیگر رسانه‌های صهیونیستی نیز با گذشت چندین ساعت از آغاز راهپیمایی گسترده 22 بهمن در ایران، سکوت کردند و به هیچ عنوان خبری از این رخداد منتشر نکردند. ساعت‌ها پس از آغاز راهپیمایی با شکوه مردم ایران در گرامیداشت سی و دومین سالروز پیروزی انقلاب اسلامی، خبرگزاری فرانسه سکوت خود را شکست و نوشت:«مرگ بر امریکا و مرگ بر اسرائیل» شعار صدها هزار ایرانی بود. شبکه تلویزیونی فرانس‌24 نیز در گزارشی از برگزاری راهپیمایی گسترده 22 بهمن، با پخش تصاویر اجتماع مردم در میدان آزادی اعلام کرد صد‌ها هزار نفر در تهران، سی و دومین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی را گرامی داشتند. فرانس‌24 افزود: راهپیمایان با در دست‌ داشتن پرچم‌ و پلاکارد‌هایی، شعار‌هایی در حمایت از تحولات اخیر مصر و تونس سر دادند و یکپارچگی خود را با مردم این کشور‌ها اعلام کردند. این شبکه تلویزیونی با اشاره به برودت هوا در تهران تصریح کرد: تصاویر نشان می‌دهد مردان، زنان و کودکان ایرانی بدون توجه به هوای سرد و ابری شهر، از نقاط مختلف تهران به سمت میدان آزادی؛ جایی که احمدی‌نژاد سخنرانی می‌کند، حرکت کردند و عکس‌ها و پلاکاردهایی از رهبر ایران در دست داشتند. شبکه خبری فاکس نیوز امریکا، رسانه انحصاری انتشار حمله امریکا به عراق در سال 2003، در خبری به حضور چشمگیر ملت ایران در راهپیمایی ۲۲ بهمن اذعان کرد و گزارش داد که هزاران هزار نفر در این راهپیمایی حضور پیدا کردند و۲۲ بهمن را جشن گرفتند.
در این میان شماری از رسانه‌های غربی از جمله بنگاه سخن پراکنی «بی‌بی‌سی» که در سال‌های اخیر با اتخاذ رویکردی کاملاً غیرحرفه‌ای در حد یک بولتن خبری تصویری به فعالیت ادامه می‌دهد و نیز خبرگزاری رویترز که در غیرحرفه‌ای عمل کردن دست کمی از بی‌بی‌سی ندارد، سعی کردند از کنار این حضور گسترده به سادگی بگذرند یا آن را کم‌رنگ جلوه دهند. شبکه تلویزیونی «بی‌بی‌سی» حضور ده‌ها میلیون ایرانی در بیعت با نظام و رهبری در حماسه ۲۲ بهمن ۸۹ را به هزاران نفر تقلیل داد و به این ترتیب بار دیگر رویکرد استعمارگرانه لندن را به نمایش گذاشت. رویترز نیز مجبور شد سکوت خود را شکسته و با وجود اینکه در راهپیمایی سی‌و دومین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی، میلیون‌ها ایرانی شرکت داشتند، گزارش داد که هزاران ایرانی در این راهپیمایی حضور داشتند. روزنامه امریکایی «بوستون گلوپ» در گزارشی درباره حضور گسترده ملت ایران در راهپیمایی عظیم سی‌ویکمین سالروز پیروزی انقلاب اسلامی نوشت: ۲۲ بهمن که هر ساله میلیون‌ها نفر را تنها در پایتخت ایران به خیابان‌ها می‌کشاند، سالروز اتحاد ملت ایران است. خبرگزاری ترند نیوز در جمهوری آذربایجان، به تظاهرات عظیم مردم تهران اشاره کرد و نوشت که تظاهرات کنندگان به سمت میدان آزادی حرکت می‌کردند و شعارهایی نظیر «استقلال، آزادی، جمهوری اسلامی» و «مرگ بر امریکا» و «مرگ بر اسرائیل» سر می‌دادند.
رسانه‌های خبری عربی نیز با پوشش اخبار راهپیمایی میلیونی دیروز مردم ایران در سالروز پیروزی انقلاب اسلامی نوشتند که مردم ایران با وجود بارش برف و باران برای تجدید میثاق با آرمان‌های امام خمینی(ره) به خیابان‌ها آمدند.روزنامه فرامنطقه‌ای «القدس العربی» در پایگاه اینترنتی خود در خبری به نقل از تلویزیون ایران نوشت که مشارکت مردم ایران در راهپیمایی دیروز22 بهمن میلیونی بود. این روزنامه همچنین نوشت که این راهپیمایی به نوعی همبستگی با ملت مصر و اعتراض‌های مردمی علیه رژیم «حسنی مبارک» نیز بود. روزنامه «القدس» چاپ فلسطین نیز به همین مسئله اشاره کرد. روزنامه فرامنطقه‌ای «الحیات» با انتشار گوشه‌هایی از سخنرانی «محمود احمدی‌نژاد» رئیس جمهور ایران به نقل از وی نوشت: خاورمیانه به زودی از امریکا و اسرائیل رهایی خواهد یافت. المنار هم با اشاره به این سخن احمدی‌نژاد از قول رئیس جمهوری اسلامی ایران نوشت: خاورمیانه جدید اما بدون امریکا و رژیم صهیونیستی ایجاد خواهد شد و مستکبران در این خاورمیانه جدید هرگز جایی نخواهند داشت.


نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
captcha
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار