کد خبر: 434010
تاریخ انتشار: ۰۲ بهمن ۱۳۸۹ - ۰۸:۲۸
مذاکرات ایران و گروه 1+5 در استانبول ترکیه امروز از سرگرفته می شود.
دور نخست مذاکرات ایران و کشورهای پنج به علاوه یک در استانبول باموضوع گفتگو برای همکاری، در فضایی مثبت به پایان رسید.
دور دوم مذاکرات جمهوری اسلامی ایران و گروه 1+5 جمعه شب پیگیری شد.
سعید جلیلی دبیر شورای عالی امنیت ملی قبل از شروع مذاکرات دور دوم، با کاترین اشتون مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا و نماینده 1+5 ، احمد داوود اوغلو وزیر امورخارجه ترکیه و سرگئی ریابکوف معاون وزیر خارجه روسیه به صورت جداگانه دیدار کرد.
این مذاکرات امروز نیز ادامه خواهد یافت.
ریاست گروه مذاکره کننده ایرانی را دکتر سعید جلیلی دبیر شورای عالی امنیت ملی برعهده دارد.
کاترین اشتون مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا نیز رییس هیات مذاکره کننده از کشورهای روسیه، چین، فرانسه، آلمان، انگلیس و آمریکاست.
دستور کار این دور از مذاکرات گفتگو برای همکاری اعلام شده است.
معاون رسانه ای دبیرخانه شورای عالی امنیت ملی جمهوری اسلامی ایران در حاشیه نشست جمعه شب ایران با گروه 1+5 فضای اجلاس استانبول را مثبت خواند و گفت: با توجه به فضای مثبت در روند مذاکرات ، این مذاکرات ممکن است تا عصر امروز (شنبه) ادامه یابد.
ابوالفضل ظهره وند درجمع خبرنگاران درباره مذاکرات صبح جمعه هم گفت: به هیچ عنوان در این دور از مذاکرات صحبتی درباره غنی سازی صورت نگرفته و حقوق هسته ای کشورمان نیز موضوع بحث نبوده است.
معاون رسانه‌ای دبیرخانه شورای عالی امنیت ملی ایران به نقل از "سعید جلیلی" نماینده ارشد ایران در مذاکرات استانبول تصریح کرد: ما اجازه نداریم درباره مسایل و موضوعات کهنه و گذشته صحبتی کنیم.
وی با اشاره به اینکه اعضای 1+ 5 آمده اند که گامهای مثبتی بردارند، افزود: آنها اعلام کرده اند، نکات مثبتی که در ژنو 2 و 3 مطرح شده بود باید در اجلاس استانبول نیز دوباره پیگیری شود.
ظهره‌وند با اشاره به اینکه ملاحظات کنونی در نشست استانبول مانند یک معادله پنج مجهولی است، تصریح کرد: جمهوری اسلامی ایران ظرفیت و قابلیت آن را دارد که بتواند این معادله را حل کند.
وی با اشاره به اینکه به طور طبیعی اختلافاتی نیز وجود دارد،افزود: طرف مقابل در محاسبات خود اشتباهاتی را مرتکب شده و همان گونه که آقای جلیلی نیز به آن اشاره کرد ، این اشتباهات منشا و علت اصلی اختلافات کنونی است.
معاون رسانه‌ای دبیرخانه شورای عالی امنیت ملی جمهوری اسلامی ایران تصریح کرد: موضع ما شفاف و حقوق ما نیز روشن است و مسیر را هم به طور شفاف طی کرده ایم و فکر می کنیم با منطق روشنی که طرف مقابل نیز به خوبی به آن واقف شده است به ملاحظات روشنی دست یابیم.
وی در عین حال به عملکرد ارتجاعی برخی کشورها اشاره کرد و افزود: برخی از کشورها به این نشست به عنوان کارت بازی نگاه می کنند ، اما کشورهایی هستند که منافع ملی خود را به این نشست گره زده اند و خواستار به نتیجه رسیدن آن هستند.
ظهره وند تصریح کرد: همه به این موضوع واقف هستند که اعمال فشار جواب نمی دهد و اصرار بر مواضع کهنه و اعمال فشار نتیجه معکوس دربر خواهد داشت و آنها باید بدانند که مواضع ملت ایران قابل تغییر نیست.
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
captcha
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار