کد خبر: 414286
تاریخ انتشار: ۱۰ مهر ۱۳۸۹ - ۱۸:۲۵
خروج تشكیلات خودگردان از در كمتر از 30 روز


به گزارش جوان به نقل از خبرگزاری فرانسه محمد دحلان عضوکمیته مرکزی جنبش فتح و مذاکره کننده رسانه‌ای آن روز گذشته اعلام کرد مذاکرات با نتانیاهو شکست خورده است. وی از کمیته عربی پیگیری صلح خواست فوراً موضوع را در شورای امنیت سازمان ملل مطرح کنند.
منابع خبری اعلام کردند که کمیته مرکزی جنبش فتح و فرماندهی سازمان آزادی بخش فلسطین عصر روز گذشته نشستی برگزار کرده‌اند که بنا به گفته منابع آگاه قرار است در پایان آن خروج از مذاکرات مستقیم را در وضعیت اصرار تل آویو بر ادامه شهرک‌سازی‌های یهودی رسماً اعلام کنند اما تا لحظه مخابره این گزارش، خبری در این خصوص منتشر نشده است. در همین حال صالح رافت عضو کمیته اجرایی سازمان آزادی بخش فلسطین نیز روز گذشته تأکید‌ کردکه تشکیلات خود گردان امروز (شنبه) اعلام می‌کند که دیگر ادامه مذاکرات در سایه اصرار اسرائیل بر ادامه شهرک‌سازی مقدور نیست. این در حالی است که تلاش‌های مداوم جورج میچل فرستاده ویژه اوباما به خاورمیانه و سفرهای دوره‌ای وی به این منطقه و دیدارهای مکرر با سران تشکیلات خودگردان و رژیم صهیونیستی ناکام مانده و روز جمعه نیز میچل با دستانی خالی‌تر از همیشه عازم واشنگتن شد. در همین حال و در سایه نیاز شدید دولت اوباما به کسب یک پیروزی نمایشی در آستانه انتخابات میان دوره‌ای کنگره در ماه نوامبر، ایالات متحده امریکا‌‌ ‌به شدت در تلاش است تا با توسل به تمامی ابزارهای ممکن اسرائیل را به توقف شهرک‌سازی‌ها ولو به شکل محدود (2 ماهه) متقاعد کند.
بنابر اظهار خبرگزاری‌های غربی و منابع خبری صهیونیستی، دولت امریکا‌‌ ‌اخیراً پیامی محرمانه را برای بنیامین نتانیاهو ارسال کرده که در آن براعطای امتیازاتی بی‌سابقه از سوی واشنگتن به تل آویو در صورت توقف موقت شهرک سازی‌ها تأکید‌ شده است.
تعهدات بی‌سابقه اوباما به تل آویو
روزنامه‌های رژیم صهیونیستی با فاش‌کردن تعهدات بی‌سابقه امریکا به این رژیم در صورت موافقت با تمدید توقف شهرک‌سازی تا 2 ماه دیگر، از مخالفت رژیم اشغالگر با پیشنهادهای «سخاوتمندانه» دولت باراک اوباما که حتی در دوران جرج بوش نیز مطرح نشده بود، اظهار تعجب کردند.
آحرونوت به نقل از یک منبع ارشد در کنگره امریکا افزود: «اگر این پیشنهادهای سخاوتمندانه رئیس جمهوری امریکا در قبال اعلام آمادگی اسرائیل برای توقف 60 روزه شهرک‌سازی بود؛ بنابراین تعهدات او در برابر اسراییل پس از پذیرش صلح از سوی تل آویو چه خواهد بود؟»
بنا بر گزارش یدیعوت آحرونوت و برخی منابع غربی‌این تعهدات عبارت از «پیشنهادهایی درباره همکاری‌های امنیتی در مسائل حساس منطقه‌ای، تأمین امنیت این رژیم در منطقه و تایید ابقای نیروهای آن در دره اردن تا زمانی نامحدود»، مقابله با هرگونه تصمیم کشورهای عربی‌ برای تشکیل کشور مستقل فلسطینی به‌صورت یکجانبه، با استفاده از حق وتو در شورای امنیت، ‌امتناع از درخواست دوباره برای توقف شهرک‌سازی، گنجاندن دوره‌ای انتقالی بین توافق های مرحله‌ای و دائم، تحویل سامانه های موشکی و هواپیماهای پیشرفته و قانونی اعلام کردن حمله اسراییل به غزه و لبنان است.
رهبر اخوان‌المسلمین مصر: انتفاضه سوم در راه است
رهبر اخوان‌المسلمین مصر پیش‌بینی کرد که به دنبال اعلام شکست مذاکرات مستقیم سازش تشکیلات خودگردان فلسطین با رژیم صهیونیستی، انتفاضه جدید آغاز شود.
«محمد بدیع» در پیامی گفت که تشکیلات خودگردان نفس‌های آخر خود را در میز مذاکرات مستقیم می‌کشد.
وی افزود: ملت فلسطین همزمان با سالگرد انتفاضه دوم خود را برای آغاز انتفاضه سوم آماده می‌کند.
بدیع تأکید‌ کرد: دوره مذاکرات غیرمستقیم به انتها رسید اما فلسطینیان چیزی عایدشان نشد، مذاکره‌کننده فلسطینی هیچ درس و عبرتی نگرفت، تشکیلات خودگردان بار دیگر به مذاکرات روی آورد و اکنون در آستانه کشیدن نفس‌های آخر خود در پای میز مذاکرات مستقیم است.
این نخستین بار است که یک مسئول برجسته اسلامی نسبت به وقوع انتفاضه سوم هشدار می‌دهد.
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
captcha
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار