
جعفر تكبيري - آن چيز كه اين روزها بيش از همه ميتواند فتنهگران را خوشحال كند، تقابل قواي كشور در برابر يكديگر است؛ تقابلي كه ميتواند فتنهگران را براي رسيدن به هدف نهايي خود يعني تضعيف نظام بسيار اميدوار كند. اگرچه با گذشت حدود يك سال از فتنه عميقي كه در كشور روي داد و شكست طرحهاي سران اين فتنه كه منجر به جمعآوري نيروهايشان از كف خيابانها شد، بازهم نميتوان اين موضوع را پايان يافته عنوان كرد؛ زيرا دشمن با تغيير رويكرد و ارائه طرحهاي جديد موضوع تضعيف نظام براي تحقق خواستههاي خود را همچنان در دستور كار دارد. يكي از طرحهاي آنها براي تضعيف نظام ايجاد اختلاف بين قواي سهگانه كشور و گلآلود كردن فضا براي بهرهبرداريهاي مورد نياز خودشان است. طرحي كه پيش از انتخابات نيز از سوي برخي افراد دنبال ميشد تا از طريق آن بتوانند ايده مسموم دولت وحدت ملي را به خورد نظام بدهند؛ ايدهاي كه با هوشياري مردم و مسئولان ناكام ماند. اما اين جماعت شكستخورده كه خورشيد سرنوشت سياسي خود را در آستانه غروب ميبينند، بارديگر تصميم گرفتهاند با ايجاد تفرقه در ميان مسئولان ارشد نظام به ويژه سران سه قوه كمي بر عمر سياسي خود بيفزايند. نمونه اين تلاش را ميتوان در ماجراي ورود مجلس در قضيه دانشگاه آزاد و ناديده گرفتن مصوبه شوراي عالي انقلاب فرهنگي درباره اين دانشگاه عنوان كرد؛ موضوعي كه با حكم يكي از دادگاههاي قوه قضائيه درباره توقف اجراي اين مصوبه عينيت بيشتري پيدا ميكند. اين اختلافات درباره مصوبه شوراي عالي انقلاب فرهنگي در حالي صورت ميگيرد كه پيش از اين رهبر معظم انقلاب در رهنمودهايي كه در روز 20 آذر ماه سال 75 ايراد كردهاند به صراحت اين چنين گفتهاند: «بهصورتي نباشد كه شوراي عالي انقلاب فرهنگي تصميمي بگيرد، بعد مجلس در حاشيه با يك مصوبه همه آن را نقض كند. اين مصلحت نيست و تكليف نهادها را در قبال يكديگر روشن كردهاند. تكليفي كه در قانون نيز به آن با صراحت تأكيد شده است.»
رهبري چراغ هدايت قواي سهگانهاما اين تنها مورد تعيين مسير براي نهادهاي مختلف از سوي مقام معظم رهبري نبود، چراكه ايشان بر اساس نص صريح قانون اساسي و بر اساس اصل 110 اين قانون مسئول حل اختلاف و تنظيم روابط قواي سهگانه هستند. بنابراين بارها به عنوان پدر معنوي در اين خصوص به ارائه راهكار و نصيحت پرداختند. ايشان در ديداري كه در ابتداي سال 89 با اعضاي هيأت دولت، هيات رئيسه مجلس، روساي كميسيونهاي مختلف مسئولان قضايي كشور داشتند، درباره هماهنگي ميان قوا فرمودند: «منظور از يکپارچگي مسئولان، چشمپوشي از اختلاف سليقهها و نظرها نيست زيرا اختلاف سليقهها و بحثهاي علمي و کارشناسي موجب پيشرفت کارها خواهد شد ولي اين اختلاف ديدگاهها نبايد باعث توقف حرکت کشور و يا جدا شدن مسير حرکت افراد شود.» ايشان همه مسئولان به ويژه مسئولان سه قوه را به حفظ يکپارچگي و هماهنگي در اتخاذ تصميمهاي بزرگ توصيه کردند و افزودند: «در شرايط کنوني برنامه پنجم توسعه پيش روي کشور است و اين برنامه الزامات زيادي را بر دوش مسئولان گذاشته است که اجراي آنها نيازمند هماهنگي و يکپارچگي است.»
آتش فتنه خاموش نشده استتمامي اين توصيههاي رهبر انقلاب در حالي صورت ميگيرد كه ايشان در طول سال گذشته بارها درباره فضاي جنگ نرم حاكم بر كشور هشدار داده و همه جريانات و گروهها و مردم را به بالابردن بصيرت خود براي مقابله با اين تهاجم دعوت كردند. بنابراين بايد به صراحت اعتراف كرد كه حتي سران سه قوه كشور نيز مورد تأكيد رهبري درباره پروژه جنگ نرم دشمن هستند و قطعاً اختلافات روي داده در شرايط حساس كنوني كشور ميتواند زمينه بهرهبرداري جريانات معاند از اين فضا را فراهم كند. بي شك آتش فتنه خاموش نشده است و فتنهگران از طريق ايجاد اختلاف ميان قوا تلاش ميكنند بارديگر اهداف خود را پيگيري كنند. اهدافي كه تنها بخشي از آن بيكفايت نشان دادن دولت و طرح موضوع عدم كفايت سياسي رئيسجمهوري در مجلس است تا با ساقط كردن دولت از طريق ابزار به ظاهر قانوني و به كرسي نشاندن نيروهاي خود در قوهمجريه، براي تأمين ساير اهداف خود كه همان ضربهزدن به ولايت فقيه است دست پيدا كنند؛ طرح نهايي كه در طول فتنه سال گذشته و در جريان اقدامات فتنهگران به وضوح قابل مشاهده بود. لذا آن چيز كه در اين شرايط حساس ضروري به نظر ميرسد ايجاد وحدت و اتفاق نظر براي تأمين نظر مقام معظم رهبري و خواست عمومي جامعه تحت لواي قانون اساسي در ميان سه قوه است. وحدتي كه چراغ گذر از فضاي غبارآلود كنوني و راهحل بسياري از مشكلات پيش آمده براي سه قوه است. چراكه پيش از اين، تجربه وحدت ميان مردم و مسئولان موفقيتهاي بسياري را عايد كشور كرده است كه نمونه آن را ميتوان در جريان جنگ تحميلي و همچنين سالهاي پس از آن به هنگام روزگار سخت گذار از فتنه جستوجو كرد. مسائل ساده به جنجال سياسي تبديل نشودمسائل پيرامون دانشگاه آزاد نبايد به عنوان معضل تلقي شود؛ اين مسائل به راحتي، با التزام قوا به قوانين و حفظ وحدت بين قواي سه گانه قابل حل است. محمدکاظم انبارلويي، عضو شوراي مرکزي حزب موتلفه اسلامي در گفتوگو با خبرنگار روزنامه «جوان» افزود: همانطور که مقام معظم رهبري فرمودهاند، ما در وسط نبرد نرم قرار داريم. بر همين اساس سال گذشته شاهد بوديم که پس از انتخابات، دسيسهها و توطئههايي ايجاد شد که تلاش در ايجاد شکاف بين دولت و ملت و ملت و ملت داشت. اما اين نقشهها در 9 دي و 22 بهمن نقش بر آب شد و اردوکشي خياباني به عنوان يکي از مولفههاي نبرد نرم پايان يافت. وي ادامه داد: بنابراين در حال حاضر شکل ديگري از نبرد نرم، براي ايجاد شکاف بين مسئولان و قوا و حاکميت تلاش ميکند. ساده ترين مصداق تلاشها در اين زمينه هم مصوبه مربوط به دانشگاه آزاد و موضع گيريهاي پيرامون آن است که به راحتي قابل حل بود. سردبير روزنامه رسالت تاکيد کرد: قواي قضائيه و مقننه بايد به اين نکته توجه داشته باشند که شکاف بين مسئولان توسط برخي سرمايه گذاري مي شود. بنابراين در مسائلي همچون مصوبات شوراي عالي انقلاب فرهنگي که جنبه قانوني آن کاملا قطعي است، همگان بايد با التزام عملي به قانون و حفظ وحدت، از تبديل مسائل ساده به جنجال سياسي جلوگيري کنند.