
درحالی که روسیه کاهش تسلیحات استراتژیک را در گرو حل مسأله سپر موشکی آمریکا در همسایگی خود میداند مقامات آمریکایی تلاش میکنند با سرپوش گذاشتن بر تهدید سپر موشکی مذاکرات کاهش تسلیحات را پیش ببرند.
هیلاری کلینتون وزیر امور خارجه آمریکا اعلام کرد که دو مسأله سپر موشکی و پیمان جدید کاهش تسلیحاتی بین روسیه و آمریکا، ارتباطی به یکدیگر نداشته و باید بهطور جداگانه بررسی شوند.
وزیر خارجه آمریکا در مصاحبهای با مجله «تایم» گفت: «ما باید به بهترین شکل به جلو حرکت کنیم و هر یک از دو مسأله سیستم دفاع ضد موشکی و پیمان جدید کاهش تسلیحات راهبردی تهاجمی را بهطور جداگانه مورد بررسی قرار دهیم».
هیلاری کلینتون یادآور شد که در ملاقات ماه جولای سال گذشته رؤسای جمهوری روسیه و آمریکا در مسکو، طرفین در مورد موضوعات پیمان جدید کاهش تسلیحاتی به توافق دست یافتند».