کد خبر: 201839
تاریخ انتشار: ۲۳ دی ۱۳۸۸ - ۱۹:۱۱
به گزارش منابع خبری، مسعود بارزانی رئیس منطقه کردستان با عمار حکیم رئیس مجلس اعلامی اسلامی عراق در منطقه ییلاقی استان صلاح‌الدین دیدار و پیشنهاد تشکیل جبهه ملی عراق را مطرح کرد.
بارزانی بر اهمیت روابط و اتحاد کردها و اعراب تأکید کرد و افزود: برای برگزاری‌ موفقیت‌آمیز انتخابات بهتر است یک جبهه فراگیر ملی تشکیل شود. عمار حکیم علاوه بر ریاست مجلس اعلای اسلامی عراق، ریاست ائتلاف ملی عراق شامل مجلس اعلا، جریان مقتدی صدر و برخی رهبران اهل سنت را برعهده دارد.
جریان‌های کرد نیز شامل دو حزب اصلی است که یکی با نام حزب دموکرات کردستان به ریاست مسعود بارزانی و دیگری اتحادیه میهنی کردستان به ریاست جلال طالبانی رئیس‌جمهور در انتخابات حضور دارند.
همچنین ائتلاف دولت قانون که پایه اصلی آن حزب الدعوه به ریاست نوری المالکی نخست‌وزیر فعلی عراق است نیز با اینکه لیست جداگانه‌ای از مجلس اعلا خواهد داد اما پذیرفته است که با آنها متحد باشد. به این ترتیب جریان‌های اصلی شیعه و کرد عراق اگر به توافق برسند همچون دوره فعلی مجلس، متحد یکدیگر باقی خواهند ماند. درحال حاضر جریان‌های شیعی و کرد در مجلس عراق حدود 190 کرسی از 275 کرسی را دارا می‌باشند که 95 کرسی آن متعلق به جناح مالکی است. ترکیب این 95 کرسی با 55 کرسی کردها، به نخست‌وزیری مالکی انجامیده است.
شکست کودتای بعثی‌ها در بغداد
در همین حال منابع نزدیک به شورای وزیران عراق اعلام کردند که تدابیر امنیتی در روز سه‌شنبه موجب شکست کودتای بعثی‌ها شده است.
این منابع گفتند «صالح المطک» رهبر جبهه ملی عراق بعد از تصمیم دولت مبنی بر حذف گروه‌های بعثی از انتخابات پارلمانی، قصد کودتا داشت و گفته بود بغداد را به آتش می‌کشاند.
همچنین قاسم عطا سخنگوی نیروهای عملیات بغداد گفت: تدابیر امنیتی پیشگیرانه در چارچوب‌ بازرسی و نظارت بر عبور و مرور اعمال می‌شود.
یک منبع امنیتی نیز بسته شدن ادارات دولتی و منع عبور و مرور در روز سه‌شنبه را اعلام کرده بود.
سایت اینترنتی آنتی‌وار نیز از مذاکرات محرمانه سیا با عزت‌ ابراهیم الدوری از مقامات سابق حزب منحله بعث عراق خبر داد. الدوری در حال حاضر رئیس کنونی حزب بعث در سوریه و یمن است.
آمریکا که حزب بعث را در زمره مشهورترین گروه‌ها قرار داده بود، مذاکرات را با مقامات سابق این حزب آغاز کرده است. هفته قبل یک سازمان جاسوسی در یمن کشف شد که مرکب از اعضای حزب بعث عراق بود. این افراد پس از تجاوز آمریکا به کشورشان، به یمن گریخته‌اند.

نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
captcha
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار