کد خبر: 200773
تاریخ انتشار: ۱۵ دی ۱۳۸۸ - ۱۰:۴۲
نفس‌های به شماره افتاده خیابان‌های پایتخت
مصطفی خدابخشی

گروه جامعه: خیابان‌های تهران دیگر جایی برای نفس کشیدن ندارند. تولید سالانه بیش از 550 هزار خودرو طناب داری شده بر گلوی این شهر تا مردم هر روز شاهد گشت زنی خودروها برای پیدا کردن جایی برای پارک باشند.
جایی که این روزها با طلا هم ارزش شده و برای آن پارکبان‌هایی قرار داده اند تا با حضورشان هیچ کس به فکر زیر آبی رفتن و پارک طولانی مدت نیفتد. این خود به معضلی اساسی در بین مردم تبدیل شده تا این سوال مطرح شود «چرا شهرداری بر خلاف قانون باید از جایی که تابلوی توقف ممنوع وجود ندارد کسب درآمد کند؟»
موج سنگین خودرو‌های در حال تردد در خیابان‌های تهران بسیاری اوقات امتدادش به کوچه پس کوچه‌های شهر نفوذ می‌کند. هر چند سخنگوی شورای شهر تهران بر این باور است تا زمانی که حمل و نقل عمومی به درستی نقش خود را در سناریوی روزانه تهران ایفا نکند ساخت پارکینگ فراوان چاره ساز مشکلات نیست اما خودرو‌های بیشمار تهران ثابت می‌کند که تهران نیازمند ساخت پارکینگ‌های چند طبقه است تا درد بی درمان خیابان‌ها اندکی تسکین یابد.

بر اساس بررسی‌های صورت گرفته به طور متوسط در طول شبانه روز وسایل نقلیه فقط دو ساعت در حال حرکتند . یعنی هر خودرو نیازمند جایگاهی است تا بتواند 22 ساعت توقف کند. حال این جایگاه می‌تواند پارکینگ شخصی باشد یا عمومی. معمولا بسیاری از افراد در خرید منزل به خاطر قیمت بالا از قید پارکینگ می‌گذرند و خودرو‌ها در خیابان پارک می‌شود. این موضوع یکی از دلایل شلوغی خیابان‌ها به شمار می‌آید که پیامدهایی مانند ترافیک و تصادف را به دنبال دارد.
مسؤولین شهرداری که در سال 85 قول احداث سه هزار و 800 پارکینگ عمومی را داده بودند با وخیم‌تر شدن اوضاع ترافیک به خود تکانی دادند تا بخشی از این قول که به گفته کارشناسان بیشتر در حد شعار رخ‌نمایی کرده بود را به مرحله عمل برسانند.
به گزارش «جوان»، در همین رابطه معاون حمل و نقل و ترافیک شهرداری تهران قول بهره‌برداری از نخستین پارکینگ مدرن تمام مکانیزه تا پایان سال جاری را به شهروندان این شهر داد؛ شهروندانی که دیگر کلافشان در چرخ ترافیک حسابی گم شده و کلافه شده‌اند.
تشکری هاشمی می‌گوید:عملیات اجرایی احداث پارکینگ‌های طالقانی و کاوه به اتمام رسیده، اکنون مراحل پایانی کار دنبال می‌شود و این دو پارکینگ طبقاتی تا 22 بهمن آینده به بهره‌برداری می‌رسد.

وی ادامه می‌دهد: پارکینگ طالقانی که در محدوده طرح ترافیک واقع شده ظرفیت پارک 323 خودرو را دارد و در 8 طبقه احداث شده است.
وی با بیان اینکه پارکینگ طبقاتی دیگری به نام کاوه در میدان انقلاب ابتدای خیابان آزادی و نیز پارکینگ طالقانی در خیابان طالقانی واقع شده‌اند، می‌افزاید: درپارکینگ طالقانی با استفاده از سیستم‌های هوشمند ظرفیت خالی برای پارک خودرو در هر لحظه مشخص و اطلاع‌رسانی می‌شود و همچنین با نصب دوربین‌های نظارتی امکان نظارت کامل بر تمام نقاط پارکینگ وجود دارد که این امر سبب افزایش ضریب ایمنی در پارکینگ می‌شود.
معاون شهردار تهران همچنین با بیان این که سازه اصلی اولین پارکینگ تمام مکانیزه از نسل جدید این نوع پارکینگ‌ها در خیابان ایرانشهر نیز تکمیل شده است با شادی می‌گوید: این پارکینگ مطابق بر تکنولوژی‌های روز بوده و نخستین پارکینگ تمام مکانیزه نسل جدید این نوع پارکینگ‌ها در تهران محسوب می‌شود.
وی ادامه می‌دهد: نصب تجهیزات در این پارکینگ نیز آغاز شده است و امیدواریم تا پایان سال این پارکینگ هم به عنوان نخستین پارکینگ مدرن تمام مکانیزه در تهران به بهره‌برداری برسد.

مسأله کمبود پارکینگ معضلی است فراگیر در شهر تهران که این موضوع برای اهالی و کسبه محله‌های اطراف خیابان‌های «انقلاب»، «جمهوری اسلامی»، «آزادی» و «ولیعصر» بیش از همه نمود پیدا کرده و نیاز هر روزه به آن بیش از پیش احساس می‌گردد.
حال با توجه به این موضوع و قول مساعد مسؤولین شهری برای احداث این دو پارکینگ تا پایان سال جاری مردم این توقع را دارند که این پروژه مانند افتتاح تونل توحید دچار امروز و فردا نشود و در پس آن اما و اگرهایی که هیچ کس پاسخگوی آن نیست و فقط علت‌ها به زمین و زمان دوخته می‌شود به وجود نیاید.
مسؤولین شهری با اجرای به موقع این طرح‌ها به یقین می‌توانند مردم را به طرح‌های شهرداری دلخوش کنند و آنان را به این نکته واقف نمایند که هم اکنون در اداره شهر رویکرد کاملاً آگاهانه، دقیق و هوشمندانه حاکم است و امورات شهری با استفاده از تجربیات روز دنیا در جهت و اهداف معین و به گونه‌ای کنترل شده به سرعت در حال پیش برد است.
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
captcha
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار