کد خبر: 199093
تاریخ انتشار: ۲۹ آذر ۱۳۸۸ - ۱۲:۰۹
یکی از ‌مهم‌تر‌ین عناصری که همزمان با پیشرفت تکنولوژی توسط انسان مورد تعرض قرار گرفت، محیط زیست است. محیطی که در آن از یک سو انسان شرایط را برای زندگی خود فراهم می‌آورد و از جهت دیگر پایه‌های آن را سست می‌کند تا دیگر فضایی بکر باقی نماند و از تعرض‌های او در امان نباشد. کشور ما نیز از این قابلیت مشترک انسانی بی‌نصیب نماند تا اینکه هر بار تیتر جنجالی جراید گوشزدی به مسؤولان بدهد که محیط زیست دیگر نایی ندارد و کم‌کم چشمانش در حال بسته شدن است. موضوعات پیش آمده برای دریاچه پریشان و پریشان شدن بسیاری از مردم، ماجرای تالاب انزلی و این آخری‌ها موضوع جنگل آبی که به مانند زلزله‌ای 8 ریشتری ایران را به لرزه در آورد ولی انگار نه انگار که چنین موردی پیش آمده و هیچ حادثه‌ای رخ داده است.
پس از این موضوعات جنجالی، مسؤولان شهری بناب تکانی خوردند تا با برگزاری همایش زیست محیطی بناب، تبدیل سوخت نیروگاه حرارتی سهند به گاز، پساب ناشی از کارخانه کاوه سودا و خشک شدن دریاچه ارومیه را به عنوان سه مشکل اساسی محیط زیست این شهرستان معرفی کنند.
ضیاءالله اعزازی نماینده مردم بناب در مجلس شورای اسلامی در این همایش، محیط زیست را یکی از نیازهای اساسی و عمده این شهر برشمرد و اظهار داشت: در کنار اشتغال و تولید حاصل از احداث یک واحد صنعتی، باید به مسائل زیست محیطی آن هم توجه شود و از این موضوع غافل نباشیم.
نماینده مردم بناب در مجلس بیان داشت: در چند سال اخیر توجه و بهای زیادی به بحث محیط زیست شده است و اگر برنامه‌‌ای برای نسل‌های آینده نداشته باشیم با مشکل مواجه خواهیم شد و مجبور به رعایت مسائل زیست محیطی هستیم از این رو باید دولت و ملت به سلامت آینده اهمیت دهند.
وی تبدیل سوخت نیروگاه حرارتی سهند به گاز، پساب ناشی از کارخانه کاوه سودا و خشک شدن دریاچه ارومیه را سه مشکل مهم زیست محیطی شهرستان بناب برشمرد و تأکید کرد: در صورتی که این معضل به موقع حل نشود و اعتبارات لازم تخصیص نیابد در آینده با مشکلاتی مواجه خواهیم بود.
فرماندار بناب نیز در این گردهمایی با بیان اینکه اگر مقررات را رعایت نکنیم، محیط از هر جهت آرامبخش و قابل زندگی نخواهد بود، عنوان داشت: قوانین و مقررات سختگیرانه در این زمینه وجود دارد و کشور ما یکی از مترقی‌ترین قوانین را در این خصوص داراست.
سعید برقی افزود: اگر پایبند به این قوانین باشیم و مسؤولان و مردم آنها را اجرایی کنند هم از نعمات توسعه استفاده می‌کنیم و هم اینک از امکانات خدادادی بهره‌مند می شویم.
مدیر کل محیط زیست استان آذربایجان غربی نیز موقعیت را مناسب دید و درهایی که در پس سازمان متبوعش بود را به زبان آورد و گفت: دنیا به دو مقوله مهم گرفتار است که یکی منابع محدود و خواسته‌ها و دیگری نیازهای نامحدود است.
بیوک رئیسی تصریح کرد: سازمان حفاظت و محیط زیست برای دفاع از حقوق شهروندی حرکت می‌کند و در این خصوص اصل 59 قانون اساسی و مهمتر از همه قوانین داخلی و بین‌المللی، همچنین آموزه‌های دینی باید مورد توجه قرار گیرد.
وی ادامه داد: اهمیت محیط زیست و حفاظت از آن به مراقبت‌های ویژه نیازمند است و دولت حمایت‌های لازم را انجام می‌دهد، چنانچه اکثر مصوبات سفرهای استانی نیز مربوط به محیط زیست است و همایش امروز نیز حرکتی برای تغییر نگرش به محیط زیست و توجه جدی به آن از سوی مردم و مسؤولان تلقی می‌‌شود.
رئیسی همچنین با اشاره به سیمای طبیعی شهرستان بناب که بی‌نظیر است، اضافه کرد: در این شهرستان افراد خدوم و تلاشگر زیادی وجود دارد و طی بازدیدی که از 9 واحد صنعتی داشتیم نمود عینی آن را مشاهده کردیم که توجه جدی به محیط زیست وجود دارد و جا دارد در این خصوص از مدیران واحدهای صنعتی همچنین نماینده مردم بناب در مجلس و فرماندار این منطقه قدردانی شود.
در پایان عبدالله حدادی به نمایندگی از مدیران واحدهای صنعتی طی سخنان کوتاه خواستار توجه و رسیدگی به مشکل آب و فاضلاب کارخانه‌ها و واحدهای صنعتی شهرستان بناب از سوی مسؤولان شد.
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
captcha
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار