جوان آنلاین: حمله صهیونیستها به کشتی حنظله آنهم در شرایطی که این کشتی حامل غذا و دارو برای مردم، کودکان و شیرخواران گرسنه در غزه بود، یک بار دیگر نظام بیقیدوبند حاکم بر سرزمینهای اشغالی را نمایان کرد. وزرای کابینه بنیامین نتانیاهو همچنان بر اعمال فشار بر مردم از جمله استفاده از «سلاح گرسنگی» در این باریکه به منظور نیل به اهداف خود تأکید دارند.
کشتی حنظله، یکشنبه هفته گذشته (۲۲ تیرماه) با هدف شکستن محاصره رژیم صهیونیستی علیه غزه از بندر «سیراکوزا» در جنوب ایتالیا به سوی نوار غزه به راه افتاد. این کشتی، بخشی از تلاشها در راستای کارزار بینالمللی موسوم به «ائتلاف ناوگان آزادی» FFC است که بارها تلاش کرده است از طریق دریا محاصره غزه را بشکند و به فلسطینیان کمک برساند. رژیم صهیونیستی بامداد دیروز در حمله به این کشتی وارد آن شد و فعالان حامی فلسطین حاضر در کشتی را محاصره و سپس دوربینهای پخش زنده از داخل این کشتی را قطع کرد و در نهایت سرنشینان این کشتی را ربود. ائتلاف ناوگان آزادی برای شکستن محاصره نوار غزه اعلام کرد که نظامیان رژیم صهیونیستی در آبهای بینالمللی و در فاصله ۴۰ مایلی سواحل نوار غزه به کشتی حنظله حمله کردند. سازمان رادیو و تلویزیون رژیم صهیونیستی از انتقال کشتی حنظله به بندر اشدود در جنوب سرزمینهای اشغالی فلسطین خبر داد و افزود: «فعالان طرفدار فلسطین دستگیر و از سرزمینهای اشغالی اخراج خواهند شد.» آنچه توحش اقدام صهیونیستها را بیش از پیش برجسته میکند، این است که کشتی یاد شده حامل دارو و کمکهای غذایی از جمله شیر خشک برای نوزادان بود و در شرایطی که نوزادان و کودکان در غزه به دلیل سوءتغذیه و گرسنگی یکی پس از دیگری به کام مرگ کشیده میشوند، حالا و با اقدام صهیونیستها سرنوشت این کمکها در معرض ابهام قرار گرفته است. «هویدا عراف» سرنشین امریکایی کشتی، پیش از این حمله گفته بود: «ما در کشتی حنظله با ۲۱ سرنشین غیرنظامی، شامل سالمندان و نمایندگان پارلمان در حال حرکت در آبهای بینالمللی هستیم و نیروهای دریایی اسرائیل ما را تهدید میکنند. ما در حال حرکت به سوی غزه و حمل محمولههای حیاتی کمکهای انسانی از جمله شیر خشک برای کودکان غزه هستیم که عمداً در حال گرسنگی کشیدن تا سر حد مرگ هستند.» وی افزود: «بندر العریش، از شما درخواست میکنیم که اجازه ورود به آبهای مصر را برای ایمنی بیشتر در مسیر خود به غزه صادر کنید. لطفاً اجازه دهید. نیروهای دریایی اسرائیل کشتی را تهدید کرده و در شرایط بحرانی قرار دارد.»
تروریسم و دزدی دریایی
در پی حمله صهیونیستها به کشتی امدادرسان حنظله، جنبش فلسطینی مقاومت اسلامی (حماس) با قدردانی از شجاعت سرنشینان این کشتی، اعلام کرد: «پیام همبستگی آنان به مردم غزه و جهانیان رسیده و افکار عمومی جهان بیش از پیش از جنایات رژیم اشغالگر آگاه شده است. اقدام اسرائیل در توقیف این کشتی در آبهای بینالمللی جنایت تروریستی و دزدی دریایی است که چالشی آشکار علیه وجدان و اراده بشری است.» حماس در بیانیهای با اشاره به اینکه غزه در معرض جنگی تمامعیار، سیاست گرسنگی سازمان یافته و محاصرهای بیرحمانه قرار دارد، افزود: «ارتش اشغالگر صهیونیستی با حمله به کشتی انساندوستانه «حنظله» در آبهای بینالمللی و جلوگیری از رسیدن آن به نوار محاصره شده غزه، بار دیگر نشان داد، به هیچ یک از قواعد انسانی و حقوق بینالمللی پایبند نیست.» این جنبش همچنین با تمجید از تلاشهای مردمی برای شکستن محاصره غزه، این حرکتها را بازتابی از وجدان زنده بشریت دانست که ماهیت واقعی رژیم صهیونیستی و همدستی برخی قدرتها با آن را افشا میکند. حماس، کابینه بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر رژیم صهیونیستی را مسئول کامل سلامت و جان سرنشینان کشتی حنظله دانست و از تمامی آزادگان جهان خواست کارزار ارسال کشتیها و کاروانهای همبستگی را ادامه دهند. حماس از سازمان ملل و نهادهای بینالمللی خواست با محکومکردن این جنایت، رژیم صهیونیستی را برای توقف محاصره و سیاست نسلکشی در غزه تحت فشار قرار دهند و سران آن را بهدلیل جنایت علیه بشریت محاکمه کنند. ائتلاف ناوگان آزادی هم در بیانیهای، حمله رژیم صهیونیستی به کشتی حنظله را محکوم کرد و افزود: «ارتش رژیم اسرائیل به کشتی حنظله در حالی که در آبهای بینالمللی بود، حمله کرد و ۲۱ غیرنظامی غیرمسلح را ربود. حمله نیروهای ارتش رژیم اسرائیلی به کشتی حنظله و افراد حامل آن در آبهای بینالمللی، نقض آشکار قوانین بینالمللی است.» این بیانیه اضافه کرد: «کشتی حنظله حامل ۲۱ غیرنظامی از ۱۲ کشور از جمله نمایندگان مجلس، وکلا، روزنامهنگاران، اعضای اتحادیهها، فعالان محیط زیست و مدافعان حقوق بشر بود.» ائتلاف ناوگان آزادی از طریق صفحه فیسبوک خود تصریح کرد: «هدف قرار دادن سیستماتیک، آنها را از ادامه تلاشهایشان برای مقابله با محاصره غزه بازنخواهد داشت.» آنها همچنین تأکید کردند: «این کشتی تنها اقدامی برای انتقال کمک انسانی به غزه نیست، بلکه بیانگر اعتراض جهانی به انفعال و رخوت جامعه بینالمللی در قبال محاصره، فقر و نابودی ساختارمند و کشتار غیرنظامیان در غزه است.» کمیته بینالمللی شکستن محاصره غزه، پیشتر هشدار داده بود که در صورت توقیف کشتی، همه اعضای آن از جمله نمایندگان پارلمانهای اروپایی و چهرههای هنری و رسانهای، دست به اعتصاب غذای نامحدود خواهند زد.
حمایت صهیونیستها از گرسنگی مردم غزه
با این حال، رژیم صهیونیستی همچنان به ادامه جنایات خود در راستای نسلکشی و پاکسازی قومی در باریکه غزه پافشاری میکند. نتانیاهو در سخنانی، سازمان ملل را به دروغگویی درباره قحطی و گرسنگی در غزه متهم کرد و هرگونه اقدام این رژیم به منظور جلوگیری از ورود کمکهای انسانی به غزه را انکار کرد. ایتامار بنگویر، وزیر امنیت داخلی رژیم صهیونیستی روز یکشنبه در مصاحبهای با رادیوی سراسری این رژیم درباره ادامه علت کنار گذاشته شدن خود از نشست بررسی آتشبس در غزه را مواضع سیاسی خود دانست و گفت: «از نظر من آنچه اتفاق افتاده، به معنای تقویت حماس است، ما میتوانیم هشدار دونالد ترامپ را نادیده بگیریم، تا این لحظه، حرف خودش را تکرار میکند در حالی که اسرائیل به ارسال غذا به نوار غزه ادامه میدهد.» بنگویر که یکی از شناخته شدهترین چهرههای تندرو است، مدعی شده که راه جایگزین، تسلیم شدن در برابر حماس و طرحهای آن و افزایش کمکهای بشردوستانهای است که مستقیم به دست حماس میرسد و افزود: «این روش ما را از بازگرداندن اسرا و رسیدن به پیروزی کامل در جنگ دور میکند.» همچنین، امیهای شکلی، وزیر امور صهیونیستهای ساکن در خارج از فلسطین اشغالی روز یکشنبه صراحتاً خواستار ترور رهبران جنبش مقاومت اسلامی فلسطین (حماس) شد. این وزیر صهیونیست در خصوص آتشبس ادعایی اسرائیل در نوار غزه نیز گفت: «توقف جنگ که بنا به دلایل انسانی است شامل همه نوار غزه نخواهد بود. در واقع هیچگونه آتشبسی به صورت کامل برقرار نیست.» وی با بیان اینکه ما باید به سمت طرحی حرکت کنیم که بتوانیم بر اساس آن شمال نوار غزه را به کنترل خود درآوریم، به صراحت گفت: «بنابر این طرح، نباید هیچگونه امدادرسانی به غزه صورت بگیرد، نه برق، نه آب و نه غذا و دارو.»