جوان آنلاین: تصور میشد قرار است با روشن شدن تکلیف نیمکت استقلال، مسائل و مشکلات این تیم خاتمه یابد، اما ساپینتو نیامده حاشیهساز شد؛ نخست با برپایی اردوی آمادهسازی که تنها ۱۳ نفر از بازیکنان اصلی و بزرگسال تیم در آن حضور داشتند و حالا نیز با انتخابهایی که چشم بازار را کور و این تیم را به مقصد بازیکنان مازاد تبدیل کرده است!
ساپینتو که قبل از شروع رسمی تمرینات با انتشار پستی در صفحه شخصی خود استقلال را بلاتکلیف کمکاری باشگاه در جذب بازیکن متهم و فضا را ملتهب کرده بود، حالا با لیست مدنظرش به سیبل منتقدان تبدیل شده، چراکه بسیاری از جمله پیشکسوتان استقلال بر این باورند که نفرات مدنظر سرمربی نهتنها پاسخگوی نیازهای فنی تیم نیستند که میتوانند اوضاع آبیپوشان را در فصل پیشرو بههم بریزند، چراکه اکثر آنها یا بازیکنان مسن هستند یا نیمکتنشینها و جزو لیست مازاد تیمهای رقیب که جذب آنها به جای راحت کردن خیال هواداران، نگرانیهای آنها را از بابت آینده افزایش میدهد.
استارت انتقادها بعد از توافق نهایی با عیسی آلکثیر، مهاجم ۳۶ ساله پرسپولیس بود که زده شد. مهاجمی که اگرچه سابقه گلزنی در دربی را دارد، اما انتظارات سرخپوشان را هم نتوانست برآورده کند و همین یکماه قبل گفته بود هرگز به استقلال نمیرود و با یک میلیارد هم با پرسپولیس ادامه میدهد، اما حالا سر از استقلال درآورده است. البته استقلال به اینگونه نقل و انتقالات عادت دارد! همین چند سال قبل بود که استقلال در نقل و انتفالات زمستانی مهاجم پرسپولیس (آرمان رمضانی) را که به دلیل عدم گلزنی در لیست مازاد قرار گرفته بود، جذب کرد تا همه متعجب بمانند مهاجمی که در ۱۷۶ دقیقه بازی، حتی یک گل هم نزده، چرا باید مورد توجه آبیپوشان قرار گیرد!
عیسی آلکثیر، اما تنها گزینه پرانتقادی نیست که ساپینتو دست روی او گذاشته، در لیست مرد پرتغالی نام نفرات دیگری، چون سعید مهری، علی شجاع، عارف غلامی و حتی امیر عابدزاده نیز به چشم میخورد! بازیکنانی که برخی از آنها یا فصل گذشته فرصت چندانی برای بازی نداشتند یا در لیست مازاد تیمهای خود قرار گرفتند و با این اوصاف نگرانی هواداران و انتقاد پیشکسوتان استقلال نه عجیب است و نه دور از انتظار.
سعید مهری فصل گذشته نتوانست انتظارات را در پرسپولیس برآورده کند و تنها کار مهمی که کرد، گرفتن پنالتی از رامین رضاییان در دربی رفت بود و به همین دلیل هاشمیان نظر مثبتی روی او نداشت، اما ساپینتو برخلاف سرمربی پرسپولیس چشمش این هافبک را گرفته است. علی شجاعی هم پس از پشت سر گذاشتن سالهایی پرنوسان در فولاد، پرسپولیس و مس رفسنجان، حالا گزینه مدنظر استقلال است، درست مانند عارف غلامی، مدافع فصل قبل تراکتور که تنها در چهار بازی برای این تیم به میدان رفت، اما ساپینتو به جذب او اصرار دارد، ولی اسامی بحثبرانگیز لیست ساپینتو به همینجا ختم نمیشود و او برای پست دروازه نیز دست روی امیر عابدزاده گذاشته است. پسر اسطوره پرسپولیس که مقطع کوتاهی در جمع سرخپوشان پایتخت حضور داشت، اما از سال ۲۰۱۶ بار دیگر به اروپا بازگشت و طی چند سال اخیر در پرتغال و سطح ۲ و ۳ اسپانیا مشغول به فعالیت است. گلر ۳۲ سالهای که ساپینتو به جذب او هم اصرار دارد. در واقع با نگاهی به لیست مورد نظر ساپینتو میتوان دریافت او یا به دنبال بازیکنان سابق استقلال است یا پرسپولیس. اما نه نفرات کلیدی، بلکه بازیکنانی که درجه ۲ و ۳ محسوب میشوند و بیشک حضورشان در جمع آبیپوشان نمیتواند کمک شایانی به این تیم در فصل پیشرو کند. شاید به همین دلیل هم هست که صادق ورمرزیار، پیشکسوت استقلال خواستار شکلگیری کمیته فنی در باشگاه شده تا انتخاب بازیکنان صرفاً در اختیار سرمربی نباشد، چراکه بهزعم او در تیمهای بزرگ دنیا جذب بازیکن باید با تصمیم جمعی و براساس منافع بلندمدت باشگاه انجام شود، نه صرفاً سلیقهای و مقطعی.
البته این لیست اولیه ساپینتو نیست و او پیش از این خواهان جذب بازیکنانی، چون قائدی، محبی و جهانبخش شده بود، اما ناکامی مسئولان باشگاه در جذب نفرات مدنظر ساپینتو، سرمربی پرتغالی را بر آن داشت تا سراغ گزینههای ارزانتر و در دسترستر برود. با این حال به نظر میرسد این تغییر استراتژی بیشتر از آنکه راهحلی فنی باشد، نشانهای از بحران مدیریتی در باشگاه است. چرخهای تکراری از تغییرات پیاپی، فقدان استراتژی مشخص، خریدهای غیرهدفمند و وعدههایی که اغلب بینتیجه میمانند و جای تعجب ندارد که نگرانی هواداران و انتقاد پیشکسوتان را به دنبال داشته باشد، خصوصاً که استقلال تا به اینجای کار هم زمان زیادی را از دست داده و هر لحظه که میگذرد برای این تیم گران تمام میشود.