جوان آنلاین: الهام عابدینی در رشته توئیتی نوشت: در ژاپنی که همین الان هم به دلیل کاهش جمعیت با کمبود نیروی کار مواجه است، حدود ۱/۵ میلیون نفر در سن کار به پدیده «هیکیکوموری» دچار هستند. این پدیده به معنای آن است که فرد خودخواسته، دستکم شش ماه خودش را در خانه حبس و منزوی میکند.
«هیکیکوموری» یکی از نگرانکنندهترین پدیدههای جامعهشناختی در ژاپن است. در این پدیده فرد از خانه و حتی اتاقش خارج نمیشود. فرد در انزوا معمولاً فقط بازیهای ویدئویی انجام میدهد یا انیمه تماشا میکند. دستکم ۱/۵ میلیون نفر در ژاپن به این اختلال اجتماعی دچار هستند، اما گفته میشود تعداد خیلی بیشتر از اینهاست و والدین اعلام نمیکنند. میانگین سنی افراد ۳۱ سال است و شمار مردان مبتلا به این اختلال بیشتر است. در دوران کرونا شمار این افراد بسیار بیشتر شدند.
جامعهشناسان معتقدند ارزشهای فرهنگی و نظام آموزشی ژاپن یکی از دلایل اصلی این پدیده است، چون توقع خانوادهها و اطرافیان از فرد خیلی زیاد است و اگر فرد نتواند مطابق با انتظار دیگران در رشته یا شغل مدنظرش پذیرفته شود، از شدت افسردگی و اضطراب خودش را منزوی یا ناپدید میکند.
ژاپن تا سال ۲۰۴۰ با کمبود حداقل ۱۱ میلیونی نیروی کار مواجه خواهد شد. ژاپن برای مقابله با بحران نیروی کار قصد دارد سن بازنشستگی را در این کشور تا سال ۲۰۳۱ از ۶۰ به ۶۵ سال برساند. بدین منظور قرار است هر دو سال، یک سال به سن بازنشستگی اضافه کند. از دیروز سن بازنشستگی ۶۱ سال شده است..