کد خبر: 1279984
تاریخ انتشار: ۱۲ بهمن ۱۴۰۳ - ۲۳:۰۰

جوان آنلاین: ابومحمد الجولانی که به تازگی از سوی گروه‌های تحت امرش به عنوان رئیس‌جمهور موقت سوریه انتخاب شده است، ادعا کرده که دولت فراگیر تشکیل خواهد داد که همه جریان‌های سیاسی و اقلیت‌ها در آن حضور داشته باشند. این اظهارنظر با توجه به مواضع گروه‌های شورشی با اقلیت‌ها، می‌تواند سرنوشتی مشابه دولت موقت طالبان در افغانستان را رقم بزند که مجاهدین سابق همه ارکان حکومت را به دست گرفته و سایر اقوام را از دایره قدرت کنار زدند. 
«احمد الشرع» معروف به «ابومحمد الجولانی» رئیس تحریرالشام که در زمان سقوط دمشق به دست گروه‌های مسلح گفته بود به زودی شرایط را برای انتخابات آماده می‌کند تا مردم حاکم جدید خود را انتخاب کنند، اکنون با گذشت ۵۳ روز از سرنگونی دولت بشار اسد، مسند ریاست جمهوری را با انتخابات فرمایشی گروه‌های مسلح (تروریست‌های سابق) تصاحب کرده است. به گزارش خبرگزاری سانا، حسن عبدالغنی، سخنگوی اداره عملیات نظامی سوریه چهارشنبه شب در بیانیه‌ای اعلام کرد: احمد الشرع را به عنوان رئیس‌جمهور کشور در مرحله انتقالی معرفی می‌کنیم و او نماینده کشور در صحنه بین‌المللی است. وی افزود: رئیس‌جمهور مسئول تشکیل مجلس قانونگذاری موقت برای مرحله انتقالی است و این مجلس تا زمان تدوین و اجرای قانون اساسی جدید به وظیفه خود عمل می‌کند. در این بیانیه آمده است: قانون اساسی سال ۲۰۱۲ ملغی اعلام و اجرای قوانین آن متوقف می‌شود. این بیانیه می‌افزاید: هشتم دسامبر به عنوان روز پیروزی انقلاب سوریه تعیین می‌شود. ارتش نظام سابق منحل و ارتش جدید سوریه پایه گذاری می‌شود. بنابر این بیانیه، همه نهاد‌های امنیتی نظام سابق با همه شاخه‌ها و یگان‌ها و نیرو‌های زیرمجموعه آن منحل اعلام شده و برای حفظ امنیت شهروندان، نهاد امنیتی جدیدی ایجاد خواهد شد. این بیانیه تأکید کرد: مجلس الشعب (پارلمان) تشکیل شده در دوره نظام گذشته با همه کمیته‌های وابسته به آن منحل اعلام می‌شود. 
الجولانی نیز روز پنج‌شنبه در اولین سخنرانی خود به عنوان رئیس‌جمهور موقت مدعی شد دولت فراگیر انتقالی تشکیل خواهد داد؛ دولتی که نماینده گروه‌های مختلف است و همچنین نهاد‌هایی را تشکیل خواهد داد و کشور را تا زمانی که بتواند انتخابات آزاد و عادلانه برگزار کند، اداره خواهد کرد. او در این سخنرانی، خود را رئیس‌جمهور خواند و گفت که یک شاکله کوچک قانونگذاری تشکیل خواهد داد تا جای خالی پارلمان را تا زمان برگزاری انتخابات جدید پر کند. 
به گزارش الجزیره، جولانی همچنین گفت در روز‌های آینده تشکیل کمیته‌ای را اعلام خواهد کرد که مقدمات برپایی یک کنفرانس گفت‌وگوی ملی را فراهم کند. او گفته این کنفرانس، محلی برای سوری‌ها خواهد بود تا درباره برنامه سیاسی آتی این کشور گفت‌و‌گو کنند. الجولانی با اشاره به روند تدوین قانون اساسی سوریه، گفت که در پی این کنفرانس یک «اعلامیه قانون اساسی» اعلام خواهد شد. الجولانی پیش از این گفته بود روند تدوین قانون اساسی جدید و برگزاری انتخابات ممکن تا چهار سال طول بکشد. 
الجولانی درحالی از تشکیل دولت فراگیر سخن می‌گوید که در دو ماه گذشته گروه‌های مسلح وابسته به تحریرالشام با برخی اقلیت‌ها از جمله علویان و مسیحیان رفتار‌های خشونت‌آمیزی داشتند و ده‌ها نفر از این اقلیت‌ها را کشته‌اند. به نظر می‌رسد، دولت فراگیری که الجولانی از آن دم می‌زند، سرنوشتی مشابه حکومت موقت طالبان در افغانستان داشته باشد که فقط گروه‌های همسو با این گروه و حتی برخی با وجود سبقه تروریستی در داخل دولت حضور دارند و بقیه اقوام به نوعی از دایره قدرت کنار گذاشته شده‌اند.

برچسب ها: رئیس جمهور ، سوریه ، حکومت
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار