کد خبر: 1249910
تاریخ انتشار: ۱۸ شهريور ۱۴۰۳ - ۲۳:۰۰
کمک‌های محدودی که وارد نوار غزه شد، نیز بیشتر به مناطق مرکزی و جنوب ارسال شد و این درحالی بود که رژیم اسرائیل، به ساکنان نوار غزه دستور داده بود به طرف مناطق شمالی کوچ کنند

جوان آنلاین: گزارشگر ویژه حق غذای سازمان ملل در گزارشی اعلام کرد که در حوالی ماه دسامبر۲۰۲۳، ساکنان نوار غزه ۸۰ درصد از جمعیت قحطی‌زده جهان را تشکیل داده‌اند و در تاریخ جنگ‌ها، سابقه ندارد که ملتی با این سرعت دچار قحطی و گرسنگی شوند. 

به گزارش ایرنا به نقل از خبرگزاری آناتولی، «مایکل فخری» در گزارشی که به مجمع عمومی سازمان ملل متحد ارائه کرده، گفته که «گرسنگی دادن ساکنان نوار غزه از دومین روز جنگ آغاز شد.» وی اضافه کرد: «کمک‌های محدودی که وارد نوار غزه شد، نیز بیشتر به مناطق مرکزی و جنوب ارسال شد و این درحالی بود که رژیم اسرائیل، به ساکنان نوار غزه دستور داده بود به طرف مناطق شمالی کوچ کنند.» فخری در حالی گفته که «در حوالی ماه دسامبر۲۰۲۳، ساکنان نوار غزه ۸۰درصد از جمعیت قحطی‌زده جهان را تشکیل داده‌اند» که ارزیابی از این درصد در شرایط کنونی (۹ ماه بعد) ارائه نکرده است. گزارشگر ویژه حق غذای سازمان ملل متحد گفته است: «در تاریخ جنگ‌ها، سابقه ندارد که ملتی با این سرعت دچار قحطی و گرسنگی شوند و آنچه برای ۳/۲ میلیون فلسطینی در این منطقه اتفاق افتاد بی‌سابقه است.» فخری گفت: سابقه قحطی‌های عمدی در حق ملت فلسطین به ۷۶ سال قبل یعنی زمان تأسیس (رژیم جعلی) اسرائیل و آوارگی ملت فلسطین از سرزمین خود بازمی گردد و اسرائیل از آن زمان به سیاست گرسنگی دادن به ملت فلسطین روی آورد. وی اضافه کرد: از آغاز جنگ در نوار غزه، گزارش‌های مستقیمی درباره ویران و تخریب کردن سیستم غذایی نوار غزه دریافت کرده است که تخریب زیرساخت‌های کشاورزی و ماهیگیری نمونه‌ای از آن است. این گزارش درحالی منتشر می‌شود که بر اساس گزارش برنامه جهانی غذا، ۲/۳۷ میلیون نفر با سطوح اضطراری گرسنگی مواجه هستند، در حالی که ۳/۱ میلیون نفر در چنگال گرسنگی فاجعه‌بار هستند که عمده آن‌ها نیز مربوط به غزه و سودان هستند. همزمان، «استفان دوجاریک» بر نقش حیاتی سازمان ملل متحد و آژانس امداد و اقدام سازمان ملل متحد در خاور نزدیک (آنروا) به عنوان «ستون فقرات، قلب، ریه‌ها و بازوهای» کمک‌های بشردوستانه در نوار غزه تأکید کرد. دوجاریک با تأکید بر لزوم تضمین دسترسی فلسطینیان به کمک‌های بشردوستانه از سوی رژیم اسرائیل «به عنوان قدرت اشغالگر در نوار غزه» گفت: «ما در تماس دائمی با همتایان اسرائیلی، در مورد چگونگی بهبود سیستم امدادرسانی هستیم.» او با بیان اینکه «وضعیت بشردوستانه در غزه فراتر از فاجعه است»، افزود که اگرچه بیش از ۷۰۰هزار وعده غذایی از بیش از ۲۰۰آشپزخانه توزیع شده، اما ارائه کمک‌های غذایی ۳۵درصد در مقایسه با ماه جولای کاهش داشته است. سخنگوی سازمان ملل تصریح کرد: «این کاهش کمک تا حدی به دستور‌های متعدد رژیم صهیونیستی برای تخلیه مناطق نوار غزه بازمی گردد، به طوری که حداقل ۷۰آشپزخانه مجبور به تعلیق تهیه غذا‌های پخته شده یا نقل مکان شدند.»

 زندان‌های اسرائیل ظرفیت ندارند
یک افسر اسرائیلی فاش کرده که رژیم صهیونیستی به دلیل کمبود جا در زندان‌ها نمی‌تواند به بازداشت فلسطینیان ادامه دهد. به گزارش فارس، این اسرائیلی در مصاحبه با روزنامه یدیعوت آحارانوت به اتمام ظرفیت زندان‌های رژیم صهیونیستی اشاره کرد. وی در این مصاحبه گفت: «ارتش اسرائیل به دلیل کمبود جا در زندان‌ها نمی‌تواند درخواست‌های شاباک (آژانس امنیت اسرائیل) را برای دستگیری افراد در کرانه باختری اجرا کند.» افسر اسرائیلی همچنین افزود که شرایط کرانه باختری نمی‌تواند به همین روال ادامه پیدا کند و «ما در آستانه یک انفجار بزرگ هستیم.»

نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار