جوان آنلاین: با برگزاری دور دوم انتخابات مجلس شورای اسلامی تکلیف ۴۵ کرسی باقی مانده از ۲۹۰ کرسی مجلس روشن شده و پرونده انتخابات مجلس دوازدهم نیز عملاً بسته شد. این انتخابات در ۲۲ حوزه انتخابیه، ۴۷ فرمانداری و ۸۱ بخشداری برگزار شد. از ویژگیهای این مرحله از انتخابات، برگزاری انتخابات تمام الکترونیکی در هشت حوزه از جمله تهران بود. صرفهجویی در وقت و هزینه، سهولت رأیدهی، دقت بالا و امنیت خوب از مهمترین ویژگیهای این شکل انتخابات بود.
رأی بیشتر، مجلس قویتر خواهد بود
حضرت آیتالله خامنهای رهبر معظم انقلاب اسلامی صبح دیروز در اولین دقایق آغاز رأیگیری مرحله دوم انتخابات دوازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی در تهران، با حضور در حسینیه امام خمینی (ره)، در این دور از انتخابات که به صورت الکترونیکی برگزار شد، شرکت کردند.
به گزارش پایگاه اطلاعرسانی دفتر مقام معظم رهبری، رهبر انقلاب اسلامی بعد از شرکت در انتخابات با اشاره به تفاوت نداشتن مرحله اول و دوم انتخابات، تأکید کردند: اهمیت مرحله دوم کمتر از مرحله اول نیست و مردم با حضور خود در این مرحله از انتخابات، مجلس را تکمیل کنند. رهبر انقلاب اسلامی، انتخابات را نشانه حضور مردم و اراده و تصمیمگیری آنان دانستند و گفتند: وظیفه ملی هر فردِ دوستدار پیشرفت کشور و نزدیک شدن آن به مقاصد بزرگ، شرکت در انتخابات است. حضرت آیتالله خامنهای خاطرنشان کردند: هرچه رأی بیشتر باشد، مجلس قویتر خواهد بود و هرچه مجلس قویتر باشد، امکان کار در کشور بیشتر است.
مجلس و دولت قوی ایرانی قوی را میسازد
رئیسجمهور نیز با حضور در مسجد جامع حضرت صاحب الزمان (عج) در شهرک صالح آباد واقع در جنوب غرب تهران در مرحله دوم انتخابات مجلس شورای اسلامی که به صورت الکترونیکی برگزار شد، شرکت کرد. وی با بیان اینکه امیدوارم با رأی مردم، مجلس شورای اسلامی در زمان مقرر تشکیل شده و مجلسی قوی شکل گیرد، اظهار داشت: مجلس قوی میتواند قوانین مورد نیاز کشور را تصویب کند، ریل گذاری قوی برای کشور داشته باشد. مجلس قوی در کنار دولت قوی میتواند ایرانی قوی را رقم بزند.
محمدباقر قالیباف رئیس مجلس شورای اسلامی هم بعد از شرکت در دور دوم انتخابات دوازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی در جمع خبرنگاران حاضر شد و درباره ضرورت حضور مردم در این مرحله از انتخابات، گفت: رأی دادن یعنی حق تعیین سرنوشت خودمان و یعنی حق داریم از این طریق در نحوه اداره کشور در بخشهای مختلف اثرگذار باشیم. در نظام مقدس جمهوری اسلامی، همه مسئولان در قوای مختلف با رأی مستقیم یا غیرمستقیم مردم انتخاب میشوند که بیشک اگر به دنبال ایجاد تحول و تغییر هستیم، نزدیکترین پنجره برای دستیابی به این هدف، مشارکت در انتخابات است که همه سلایق، نگاهها، گروهها و افراد بتوانند در آن حضور داشته باشند. وی افزود: در عین حال که رأی و شرکت در انتخابات یک حق قطعی مردم است از سوی دیگر تکلیف ما از بعد شرعی و ملی نیز هست چراکه در نظام مقدس جمهوری اسلامی، هم اسلامیت و هم جمهوریت نظام باید همپای هم باشند. نماد تبلور بخش جمهوریت نظام مقدس نیز مردم هستند که سرنوشت خود را تعیین کرده، حرکت سیاسی دارند.
تجربه موفقی از انتخابات تمام الکترونیک
سید محمد تقی شاهچراغی، رئیس ستاد انتخابات کشور روز گذشته در پاسخ به سؤالی، با اشاره به تجربه موفق برگزاری انتخابات الکترونیکی در مرحله اول انتخابات مجلس، اظهار داشت: صرفهجویی در وقت و هزینه، سهولت رأی دادن، دقت بالا و امنیت خوب از شاخصههای ویژه و امتیازات انتخابات الکترونیک بود. به همین دلیل، مقرر شد در هشت حوزه انتخابیه از جمله تهران که دارای ۳۷۰۰ شعبه است، انتخابات به صورت کاملاً الکترونیک برگزار شود. او با بیان اینکه ظرفیت لازم برای توسعه انتخابات الکترونیکی در سطح کشور وجود دارد، گفت: به طور طبیعی ظرفیت ما در ستاد انتخابات و وزارت کشور این هست که میتوانیم در دوره آینده به سمتی برویم که از این تکنولوژی و فناوری استفاده کنیم.
سخنگوی ستاد انتخابات کشور هم گفت: به دنبال این هستیم که فرایندهای الکترونیکی انتخابات را در انتخابات مختلف از جمله ریاستجمهوری تسری دهیم. محسن اسلامی همچنین در خصوص آمادهسازی اعتبارنامههای منتخبان راه یافته به مجلس در مرحله اول گفت، بر اساس قانون، روز چهارشنبه این هفته ۲۴۵ اعتبارنامه در پنج نسخه از سوی ستاد انتخابات وزارت کشور به مجلس شورای اسلامی تحویل شده است. او گفت: منتخبان برای دریافت این اعتبار نامهها که به امضای هیئتهای اجرایی و نظارت حوزههای انتخابیه رسیده است، میتوانند به معاونت قوانین مجلس شورای اسلامی مراجعه کنند. براساس اعلام سخنگوی ستاد انتخابات وزارت کشور، نسخههای این اعتبارنامهها در اختیار ستاد انتخابات، شورای نگهبان، مجلس شورای اسلامی، فرد منتخب و نیز فرمانداریها قرار خواهد گرفت. غلامحسین اسماعیلی رئیس دفتر رئیسجمهور نیز روز گذشته در جمع خبرنگاران گفت: با پایان این دوره از انتخابات، وزارت کشور و شورای نگهبان عملکرد سیستم تمام الکترونیک را ارزیابی و تصمیم نهایی خود را در برگزاری انتخابات تمام الکترونیک خواهند گرفت که البته دولت این آمادگی را دارد تا در دورههای بعدی انتخابات تمام الکترونیک را در کل کشور برگزار کند.
هادی طحان نظیف عضو حقوقدان و سخنگوی شورای نگهبان هم در اظهار نظری، فرایند برگزاری انتخابات را «رضایتبخش» توصیف کرده و گفت که بر اساس گزارشات مختلفی از شهرستانها و استانها این دوره از انتخابات با مشکل خاصی مواجه نبوده و موارد جزیی که گزارش شده با پیگیری ستاد مرکزی نظارت بر انتخابات رفع شده است.