دولت با حركت به سمت حذف مميزان مالياتي از فرآيند وصول ماليات ميخواهد هزينههاي سربار مرتبط با امور مالياتي را به ميزان قابل توجهي كاهش دهد. علاوه بر اين، دولت با استفاده از سيستمهاي اطلاعاتي هوشمند، تعامل با مردم را تسهيل كرده است و در سال جاري بيش از 8 ميليون مؤدي مالياتي از ظرفيت تبصره ماده 100 قانون مالياتهاي مستقيم و اخذ ماليات هوشمند استفاده كردهاند كه ركوردي بينظير به شمار ميرود و بيش از 50 درصد از مؤديان در اين بخش از پرداخت ماليات نيز معاف شدهاند.
مهمترين تمركز دولت در زمينه استقرار نظام مالياتي هوشمند با كمك اجراي كامل سامانه مؤديان بوده است. اجراي كامل سامانه مؤديان موجب خواهد شد جريان شفاف كالا در يك سيستم مالياتي هوشمند، كارايي و عادلانه ماليات را افزايش دهد. با خودكارسازي فرآيندهاي جمعآوري و تجزيه و تحليل دادهها، مقامات ميتوانند مديريت مالياتي را سادهسازي كنند، بار اداري ماليات دهندگان را كاهش دهند و احتمال خطا يا سوگيري انساني را به حداقل برسانند. در دسترس بودن اطلاعات دقيق و به موقع امكان ارزيابي ماليات عادلانهتري را فراهم ميكند و خطر رفتار خودسرانه را كاهش ميدهد. علاوه بر اين، ارائه مشوقهاي هدفمند بر اساس جريان شفاف كالا تضمين ميكند مزاياي مالياتي به كساني كه واقعاً به فعاليتهاي اقتصادي مورد نظر كمك ميكنند، تخصيص يابد و انصاف را در سيستم مالياتي افزايش ميدهد.
شفافيت جريان كالا از طريق يك سيستم مالياتي هوشمند براي ايجاد يك سيستم مالياتي هوشمند و عادلانه حياتي است. سازمان امور مالياتي ميتواند با افزايش انطباق مالياتي، كاهش فرار مالياتي و ايجاد انگيزههاي هدفمند در سراسر زنجيره توليد، سيستم مالياتي كارآمدتر و عادلانهتر را تقويت كند. جريان شفاف كالا امكان رديابي در زمان واقعي تراكنشها را فراهم ميكند، فرصتهاي فرار مالياتي را كاهش ميدهد و فرهنگ انطباق داوطلبانه را ترويج ميكند. علاوه بر اين، مشوقهاي هدفمند مبتني بر دادههاي جامع، مقامات را قادر ميسازد فعاليتهاي اقتصادي مطلوب را ارتقا و منابع را به طور كارآمد تخصيص دهند. به طور كلي، جريان كالاهاي شفاف در يك سيستم مالياتي هوشمند، از ايجاد يك سيستم مالياتي منصفانه و پويا حمايت ميكند كه هم به نفع دولت و هم به نفع ماليات دهندگان است.
همچنين با شفاف شدن جريان كالايي امكان ارائه مشوقهاي هدفمند توليدي به صورت دقيق وجود خواهد داشت و بدين ترتيب حاكميت ميتواند رفتارهاي اقتصادي مطلوب را تشويق كند، سرمايه گذاريها را در بخش مولد اقتصاد ترويج بخشد و نوآوري را تقويت كند. اين رويكرد به ايجاد يك محيط تجاري پوياتر و رقابتيتر كمك و در عين حال عادلانه بودن ماليات را تضمين ميكند.
دولت با حركت به سمت حذف مميزان مالياتي از فرآيند وصول ماليات، ميخواهد هزينههاي سربار مرتبط با امور مالياتي را به ميزان قابل توجهي كاهش دهد. علاوه بر اين، دولت با استفاده از سيستمهاي اطلاعاتي هوشمند، تعامل با مردم را تسهيل كرده است و در سال جاري بيش از 8 ميليون مؤدي مالياتي از ظرفيت تبصره ماده 100 قانون مالياتهاي مستقيم و اخذ ماليات هوشمند استفاده كردهاند كه ركوردي بينظير به شمار ميرود و بيش از 50 درصد از مؤديان در اين بخش از پرداخت ماليات نيز معاف شدهاند.
در پايان، دولت به سمت اجراي كامل سامانه مؤديان حركت كرده است تا شفافيت جريان كالا و خدمات را از طريق سامانه مؤديان مالياتي و پايانههاي فروشگاهي براي استقرار يك سامانه مؤديان مالياتي و پايانههاي فروشگاهي و عادلانه به دست آورد كه اين ابتكار دولت شفافيت اقتصادي را بهبود ميبخشد، فرار مالياتي را كاهش ميدهد، ماليات دهندگان جديد را شناسايي، جمعآوري عادلانه ماليات را تضمين ميكند، سطح منابع اطلاعاتي را براي برنامهريزي اقتصادي افزايش ميدهد و تعامل با مردم را تسهيل ميكند. براي دستيابي به اين اهداف و هموار كردن راه براي سيستم مالياتي كارآمدتر و عادلانهتر، دولت سيزدهم به سمت اجراي كامل سامانه مؤديان رفته است.