کد خبر: 1180451
تاریخ انتشار: ۰۱ شهريور ۱۴۰۲ - ۰۳:۴۰
«اندیشه اصحاب فرهنگستان علوم اسلامی» در آیینه یک اثر نو انتشار
تولید فکر از سر دغدغه‌ای سترگ بـــــــــــرای بسا پژوهندگان ساحت نظری نظام اسلامی، شناخت «اندیشه اصحاب فرهنگستان علوم اسلامی»، می‌تواند جذاب و شوق‌انگیز باشد

بـــــــــــرای بسا پژوهندگان ساحت نظری نظام اسلامی، شناخت «اندیشه اصحاب فرهنگستان علوم اسلامی»، می‌تواند جذاب و شوق‌انگیز باشد. هم از این روی انتشار اثری به همین نام را باید به فال نیک گرفت و آن را پاسخی به یک نیاز قلمداد کرد. این امر هنگامی اهمیت مضاعف می‌یابد که در دو دهه اخیر، نام و تولیدات فکری فرهنگستان، آوازه‌ای دوچندان یافته است. اثری که هم اینک در معرفی آن سخن می‌رود، از سوی محمدصادق پورابراهیم عزیزی تألیف شده و مرکز اسناد انقلاب اسلامی به انتشار آن همت گماشته است. تارنمای ناشر در اشارتی کوتاه، درباره ضرورت و محتوای تولید این اثر چنین آورده است: «پس از پیروزی انقلاب اسلامی و با مطرح‌شدن و گسترش یافتن ادعای اداره تمامی امور جامعه و حکومت با مبانی اسلامی، نیاز به روزآمدسازی و تولید تئوری هایی، چون اقتصاد اسلامی، علم دینی و بومی و فلسفه سیاسی اسلامی، بیش از پیش احساس شد. در این میان، جریان فرهنگستان علوم اسلامی قم نیز با چنین دغدغه‌ای درصدد برآمد تا با تأسیس فلسفه‌ای بدیع (فلسفه اسلامی شدن)، به طرح ریزی بنیان‌های تمدن نوین اسلامی مبادرت ورزد. این جریان بر آن است که انقلاب اسلامی، مقدمه‌ای برای حاکمیت دین اسلام در تمام ابعاد فردی و اجتماعی بشر است و آن را نخستین مرحله از ایده بزرگ تمدن گرایی اسلامی، در مقابل تمدن مدرن می‌داند. از نظر این مرکز، برای بنای تمدن نوین و بزرگ اسلامی، تحقق انقلاب فرهنگی و تحول عمیق علمی و فرهنگی، در سه عرصه حوزه، دانشگاه و نظام اجرایی ضروری است و تحول مذکور باید در چارچوب ارزش‌های آغازین شکل بگیرد....»
سایت مرکز اسناد انقلاب اسلامی در یادداشتی دیگر در باب ترتیب مطالبی که در این کتاب از آن‌ها سخن می‌رود، می‌نویسد: «اندیشه اصحاب فرهنگستان علوم اسلامی (با تأکید بر اندیشه سیاسی)، از سوی مؤسسه فرهنگی هنری مرکز اسناد انقلاب اسلامی روانه بازار نشر شد. متعاقب پیروزی انقلاب اسلامی و همزمان با انقلاب فرهنگی، فرهنگستان علوم اسلامی به همت حجت‌الاسلام والمسلمین سیدمنیرالدین حسینی شیرازی، در سال ۱۳۵۹ در شهر قم تشکیل شد. به اعتقاد مرحوم سید منیرالدین حسینی شیرازی منظور از تشکیل این فرهنگستان، انجام فعالیت‌های فرهنگی اعم از تحقیقاتی و آموزشی و ارشادی، جهت تبیین اداره اسلامی امور و شیوه جریان یافتن آن بود، اما از آنجا که این جریان کمتر شناخته شده است، این اثر به صورتی روشمند می‌کوشد تا منظومه فکری فرهنگستان علوم اسلامی را مورد بررسی قرار دهد؛ بنابراین اهمیت و ضرورت این پژوهش، معرفی و شناساندن جریان فکری فرهنگستان است. این کتاب در شش فصل جمع‌بندی شده است. فصل اول، تاریخچه شکل‌گیری فرهنگستان را بررسی می‌کند. در فصل دوم، به معرفی خویشتن، جماعت و جامعه در نگاه فرهنگستان پرداخته می‌شود. فصل سوم، با عنوان فرهنگستان و مسئله غیریت‌سازی به توضیح غیریت‌سازی‌های فرهنگستان اختصاص دارد. عقلانیت و ادبیات خاص جماعت فرهنگستان، در فصل چهارم به تصویر کشیده می‌شود. در فصل پنجم، به بررسی چالش‌های معرفت‌شناختی و نیز راه‌حل‌های سیاسی پیشنهادی فرهنگستان پرداخته می‌شود. در فصل ششم نیز اندیشه سیاسی اصحاب فرهنگستان علوم اسلامی معرفی و تشریح می‌شود. کتاب اندیشه اصحاب فرهنگستان علوم اسلامی (با تأکید بر اندیشه سیاسی) به قلم محمدصادق پورابراهیم اهوازی، در ۲۷۲ صفحه و در هزار نسخه با قیمت ۳۰ هزار تومان روانه بازار کتاب شده است....»

نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
captcha
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار