کد خبر: 1177185
تاریخ انتشار: ۱۷ مرداد ۱۴۰۲ - ۲۳:۰۰
«حسینیه معلی» پرمخاطب‌ترین برنامه محرمی تاریخ سیما از توفیقات حسینیه معلی که مورد هجمه رسانه‌های خارجی قرار داشت اصلاح ساختار ذهنی جامعه در رابطه با جامعه مادحین است

طی سالیان گذشته رسانه‌های دشمن سعی کردند قشر مادحین را افرادی دگم، خشن، متحجر و کم‌سواد نشان بدهند، در حالی که قاب حسینیه معلی به مخاطبان نشان داد که در جامعه مداحان هم موسیقیدان داریم، هم استاد دانشگاه و هم صاحب‌نظر و کارشناس در حوزه‌های مختلف. یکی از توفیقات متعدد برنامه حسینیه معلی که مورد هجمه رسانه‌های خارجی قرار داشت اصلاح ساختار ذهنی جامعه در رابطه با جامعه مادحین است.
حسینیه معلی به خاطر نوآوری در فرم و عبور از چارچوب‌های دست و پاگیر قدیمی در کنار ارائه محتوایی هم‌راستا با هویت ایرانی اسلامی، ضمن کسب رکورد کم‌نظیر «پرمخاطب‌ترین برنامه محرمی تاریخ صداوسیما» توانست برخی کلیشه‌های فکری و عرفی معمول در رابطه با محتوای مذهبی را بشکند. رئیس رسانه ملی طی مراسمی از عوامل و مداحان حاضر در فصل چهارم حسینیه معلی و سازندگان برنامه محفل تقدیر کرد.
فصل چهارم «حسینیه معلی» با اجرای نجم‌الدین شریعتی و با حضور سیدمجید بنی‌فاطمه، عبدالرضا هلالی، میثم مطیعی و مهدی رسولی، همزمان با شب اول ماه محرم تا شام غریبان حضرت اباعبدالله‌الحسین علیه‌السلام روی آنتن شبکه ۳ سیما رفت. سازندگان حسینیه معلی با تغییراتی که در آن ایجاد کردند، موفق شدند این برنامه را به تک‌ستاره درخشان عرصه برنامه‌های محرمی تبدیل کنند. اقبال قابل توجه مخاطبان به این برنامه به دلیل فراهم کردن زمینه حضور گروه‌های شهرستانی و ارائه آداب و رسوم اقوام مختلف کشورمان در برپایی مجالس عزای اباعبدالله الحسین (ع) این برنامه را در صدر نظرسنجی‌های سازمان صداوسیما قرار داد.
تقدیر از برنامه
در نشستی با حضور پیمان جبلی رئیس سازمان صداوسیما، وحید جلیلی قائم‌مقام فرهنگی رئیس رسانه ملی و محسن برمهانی معاون سیما از عوامل و مداحان حاضر در فصل چهارم برنامه حسینیه معلی و برنامه محفل تقدیر شد. جبلی در این نشست با بیان اینکه آنچه باعث توفیق برنامه‌هایی، چون حسینیه معلی می‌شود چیزی جز اخلاص نیست، گفت: دو عنصر اخلاص و بصیرت بود که باعث شد بعد از گذشت صد‌ها سال از نهضت حسینی، یک انقلاب بزرگ شیعی از سوی امام خمینی (ره) رقم بخورد و امروز بعد از ۴۴ سال، ریشه این میراث امام خمینی (ره) گسترده‌تر و این شجره طیبه روزبه‌روز قوی‌تر می‌شود. ظرفیت رسانه در فضایی مبتنی بر بصیرت و اخلاص منجر به یک هم‌افزایی و ساخت برنامه‌ای، چون حسینیه معلی می‌شود و از این پس هم تکثیر و نماینده یک گونه برنامه‌سازی خواهد شد.
رئیس صداوسیما همچنین به هم‌افزایی دین و رسانه در برنامه‌هایی همچون «محفل» و «حسینیه معلی» اشاره داشت و افزود: برنامه‌هایی، چون حسینیه معلی و محفل نمایانگر هم‌افزایی و مکمل همدیگر شدن دین و رسانه هستند. حسینیه معلی ۶/۳۰ درصد مخاطب داشت و به ریشه‌های دوره تحول که بر مبنای منویات رهبری و دو محور هویت‌محوری و عدالت‌گستری گسترده شده، توجه کرد.
جبلی با بیان اینکه حسینیه معلی چارچوب‌شکنی کرد و مخاطب‌شناسی دقیقی داشت و هویت‌شناسی جامعه ایرانی را مدنظر قرار داده بود نیز گفت: مصادیق دو شعار اساسی هویت و عدالت به عنوان سرمشق و الگوی تحول به خوبی در این برنامه دیده شد. وجه عدالت گستری در نمایاندن و در قاب رسانه آوردن آیین‌ها و مناسک حسینی از نقاط مختلف کشور بود و نگاه امتی و جهانی بودن دعوت اسلام و مکتب اهل بیت (ع) نیز در آن دیده می‌شد.
وحید جلیلی، قائم‌مقام فرهنگی رئیس رسانه ملی نیز در این نشست گفت: در حسینیه معلی، لایه‌های اجتماعی و مردمی ایران اسلامی و اسلام انقلابی را در جلوه‌ای متنوع، چشم‌نواز، دلنشین و الهام‌بخش می‌بینیم و همین است که سراب تمنا‌های توهمی متجددین و متحجرین را رسوا می‌کند.
محسن برمهانی، معاون سیمای رسانه ملی نیز با بیان اینکه این دوره از حسینیه معلی تفاوت‌های جدی با دوره قبل داشت، گفت: توجه به آیین و مناسک عزاداری سراسر ایران یکی از همین محور‌ها بود و معتقد بودیم نباید مراسم عزاداری را فقط از تهران در قاب رسانه ببینیم. جمعیت بسیاری به عنوان عزادار در فضای استودیویی حضور یافتند و این خود یک خلق فرم و اتفاقی ویژه بود. این برنامه پرمخاطب‌ترین برنامه محرمی تاریخ صداوسیما بوده است و یک دستاورد بزرگ بود.

نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
captcha
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار