کد خبر: 1173793
تاریخ انتشار: ۰۳ مرداد ۱۴۰۲ - ۲۳:۰۰

دادگاه حقوقی شکایت خانواده شهدا و آسیب‌دیدگان کودتای نوژه از دولت امریکا برگزار شد.
به گزارش مرکز رسانه قوه قضائیه، دادگاه علنی رسیدگی به دعوای حقوقی خانواده‌های شهدای کودتای نقاب (نوژه) با حضور بازماندگان این واقعه در شعبه ۵۵ مجتمع قضایی شهید بهشتی تهران و به ریاست قاضی حسین‌زاده برگزار شد.
افضلی نیکو، وکیل خانواده شهدای کودتای نقاب در جلسه دادگاه تصریح کرد: این دادخواست علیه دولت ایالات متحده امریکا، وزارت امور خارجه، وزارت دفاع، آژانس اطلاعات مرکزی (CIA)، وزارت خزانه‌داری، بانک مرکزی، شرکت بوئینگ و جیمز ارل کارتر جونیور به عنوان رئیس‌جمهور وقت امریکا، به دلیل مشارکت و مساعدت در این جنایت و کودتا تنظیم شده است.
وکیل خانواده‌های شهدای کودتای نقاب در ادامه جلسه دادگاه گفت: در اثر اقدام امریکا در طراحی و حمایت و پشتیبانی از کودتای نظامی نقاب، خواهان‌های دعوی، عزیزترین فرد زندگی خویش را از دست داده و در اثر عواقب روانی آن دچار ضرر و زیان و خسارات عاطفی، معنوی و مالی شده‌اند که ثبت دادخواست، رسیدگی و صدور حکم ان‌شاءالله مقدمه‌ای بر دریافت خسارات موکلین باشد هرچند هرگز جبران‌کننده قطره خونی از عزیزانشان نخواهد بود، اما امید است که اندک مرهمی باشد بر دل سوخته و تسکینی بر آلام این خانواده‌ها.
حسین‌زاده رئیس شعبه ۵۵ بین‌الملل نیز پس از استماع اظهارات وکیل و قربانیان این واقعه‌‏، تأکید کرد: «اسناد‎، مدارک و دادخواست بررسی و رأی مقتضی وفق قوانین در موعد قانونی صادر می‌گردد.»
کودتای نقاب (نوژه) با هدف محرومیت مردم ایران از حق تعیین سرنوشت و براندازی انقلاب اسلامی ایران، از طریق شورایی خارجی متشکل از چند کشور با رهبری دولت امریکا و شورایی داخلی مشتمل بر برخی مقامات و افراد سیاسی و نظامی حکومت قبلی ایران با محوریت شاپور بختیار نخست وزیر مخلوع حکومت پهلوی و فرماندهی نظامی سرهنگ دوم محمدباقر بنی‌عامری صورت گرفت.
در جریان این کودتا سه تن از اتباع ایرانی به اسامی اصغر خانی، ناصر محمدی اصل ده‌ده بگلو و محمداسماعیل قربانی اصل، توسط عوامل امریکا به شهادت رسیدند و تعدادی نیز زخمی شدند.

نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
captcha
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار