کد خبر: 1162532
تاریخ انتشار: ۲۰ خرداد ۱۴۰۲ - ۰۵:۰۰
نظر و گذری بر خاطرات محمدجواد آسایش
از مبارزه تا سفارت در آیینه روایت‌ها اثری که در این مجال به شما معرفی می‌شود، شامل خاطرات و مشاهدات محمدجواد آسایش از مبارزان انقلاب و کارگزاران نظام اسلامی است
محمدرضا کائینی

اثری که در این مجال به شما معرفی می‌شود، شامل خاطرات و مشاهدات محمدجواد آسایش از مبارزان انقلاب و کارگزاران نظام اسلامی است. این اثر توسط حسین کاوشی سیدآبادی تنظیم و تدوین شده و مرکز اسناد انقلاب اسلامی به انتشار آن اهتمام ورزیده است. تارنمای ناشر در اشارتی کوتاه، به ترتیب پی آمده راوی را معرفی کرده است: «دکتر محمدجواد آسایش زارچی در سال ۱۳۳۴، در زارچِ استان یزد متولد شد. در ایام تحصیل با دکتر سیدرضا پاکنژاد آشنا شد. در سال ۱۳۵۳ وارد دانشگاه شد و از بانیان انجمن اسلامی دانشکده‌علوم اجتماعی دانشگاه تهران بود. در همان زمان به تکثیر اطلاعیه‌های حضرت امام (ره) و نوار‌های آیت‌الله خامنه‌ای و دیگر سخنوران انقلابی و مذهبی پرداخت. در سال ۱۳۵۶ به‌دلیل فعالیت‌های سیاسی دانشجویی، اخراج گردید و سپس در یزد به سبب چاپ و تکثیر اعلامیه و عکس امام خمینی، به ساواک احضار شد. پس از پیروزی انقلاب اسلامی، مدت کوتاهی در جهاد سازندگی یزد فعالیت داشت و سپس به واحد اطلاعات سپاه پیوست و از آنجا به وزارت امور خارجه رفت و در مسئولیت‌هایی نظیر: سفیر جمهوری اسلامی ایران در کشور‌های یوگسلاوی، شیلی، عمان و قطر به خدمت مشغول بود. خاطرات آسایش که بعد از پیروزی انقلاب اسلامی سال‌ها در مسئولیت‌هایی نظیر مدیر کل آموزش و ارزشیابی وزارت امور خارجه، سفیر جمهوری اسلامی ایران در کشور‌های گوناگون، رئیس اداره دوم امریکا، رئیس گروه مطالعاتی اروپا و امریکا در دفتر مطالعات و... به خدمت مشغول بوده، می‌تواند به عنوان یکی از منابع مستند در حوزه سیاست خارجه و مسائل مربوط به وزارت امور خارجه ایران، به خصوص در رابطه با جنگ بوسنی مورد استفاده قرار گیرد....»
همان وبگاه در یادداشتی دیگر و به گاه انتشار این کتاب، مطالب مذکور در آن را به ترتیب پی آمده مورد اشاره قرار می‌دهد: «خاطرات دکتر محمدجواد آسایش، در ۹ فصل تنظیم شده است. فصل اول به دوران کودکی تا مهاجرت وی از یزد اختصاص دارد. تحصیلات دانشگاه، آشنایی با شهید آیت‌الله محمد صدوقی و آغاز فعالیت‌های مبارزاتی و درگیری با ساواک، مباحثی است که در این فصل مطرح می‌شود. فصل دوم شامل دوران اقامت آسایش در بندرعباس و پیگیری مبارزات انقلابی وی در آن روزهاست. از فصل سوم به بعد، خاطرات مربوط به روز‌های بعد از پیروزی انقلاب اسلامی روایت می‌شود. فصل سوم یکی از مهم‌ترین فصول کتاب است که ناگفته‌هایی از نحوه نفوذ عباس زریباف در اطلاعات سپاه، ارتباط منافقین با رژیم بعث و همکاری سازمان مجاهدین خلق با فدائیان خلق را دربرمی‌گیرد. فصول چهارم و پنجم کتاب، شامل خاطرات راوی از روز‌های حضور او در وزارت خارجه و سفارت ایران در یوگسلاوی است. به ویژه در فصل پنجم خاطراتی نقل می‌شود که به نوبه خود ناب و ناگفته است. آسایش در فصل‌های ششم، هفتم و هشتم کتاب خاطراتش به روایت‌هایی از دوران خدمت در سفارت ایران در کشور‌های شیلی، کرواسی و عمان می‌پردازد و فصل نهم این اثر به خاطرات وی در قطر اختصاص دارد. کتاب خاطرات محمدجواد آسایش به دلیل تصدی مسئولیت راوی در کشور‌های حاشیه خلیج‌فارس، اطلاعات مفید و گاه ناگفته‌ای از شیخ‌نشین‌های جنوب ایران به مخاطب ارائه می‌دهد. متن روان و سلیس کتاب نیز دیگر ویژگی این اثر است. کتاب خاطرات محمدجواد آسایش تدوین حسین کاوشی سیدآبادی در ۴۲۴ صفحه و با قیمت ۴۷ هزار تومان، توسط مؤسسه فرهنگی هنری مرکز اسناد انقلاب اسلامی چاپ شده و در اختیار مخاطبان قرار گرفته است....»

نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
captcha
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار