کد خبر: 1143506
تعداد نظرات: ۱ نظر
تاریخ انتشار: ۱۴ اسفند ۱۴۰۱ - ۰۲:۰۰
بررسی عملکرد تیم‌ملی بسکتبال در مسیر صعود به جام‌جهانی در گفت‌وگوی «جوان» با علی توفیق، سرمربی پالایش نفت آبادان
شکست خوردیم، ولی صعود کردیم مهم این است! مردان بسکتبال ایران برای کسب سهمیه جام‌جهانی ۲۰۲۳ راه سختی را طی کردند و در این مدت حواشی زیادی را پشت‌سر گذاشتند. تیم‌ملی کشورمان از ابتدا تا انتهای رقابت‌های انتخابی جام‌جهانی هم تغییرات مدیریتی در رأس فدراسیون را تجربه کرد و هم تغییرات اساسی روی نیمکت. بعد از روی کار آمدن جواد داوری به عنوان رئیس و انتخاب سعید ارمغانی به عنوان سرمربی، صحبت‌های زیادی مطرح و وعده‌های زیادی داده شد.
شیوا نوروزی
در این شرایط موفقیت تیم کشورمان و کسب سهمیه اولویت اصلی به شمار می‌رفت. به رغم همه مشکلات موجود در نهایت شاگردان ارمغانی به هر سختی بود، به هدف خود رسیدند و شهریور سال آینده ایران در جام‌جهانی بسکتبال حضور خواهد داشت. منتها در جریان شش پنجره انتخابی برگزار شده، نتایج دور از انتظاری به دست آمد. شکست برابر قزاق‌ها در هر دو بازی رفت و برگشت و باخت سنگین به ژاپن از جمله آن‌ها بود. ضعف‌های فنی موجود و نقش نتایج قزاقستان در صعود تیم ما به جام‌جهانی انتقاد‌هایی است که این روز‌ها درخصوص تیم‌ملی و کادرفنی مطرح می‌شود. علی توفیق، سرمربی تیم پالایش نفت آبادان نظر دیگری دارد. این کارشناس و مربی بسکتبال معتقد است مهم گرفتن سهمیه جام‌جهانی بوده و خوشبختانه این هدف محقق شده است. 
 
ارزیابی شما از عملکرد تیم‌ملی در رقابت‌های انتخابی جام‌جهانی چیست؟ 
تمامی ملی‌پوشان و مربیان در این شش پنجره زحمت کشیدند تا در نهایت تیم‌ملی به جام‌جهانی صعود کند. باید از زحمات آن‌ها تشکر کرد. درخصوص عملکرد تیم‌ملی در رقابت‌های انتخابی زمانی می‌توان نظر داد که ابتدا هدف‌گذاری فدراسیون از حضور تیم‌ملی در این رقابت‌ها چه بوده است. از طرفی چند بازی ما در انتخابی جام‌جهانی در دوره مدیریت قبلی فدراسیون بود و سایر مسابقاتمان هم در دوره مدیریت جواد داوری برگزار شد. معتقدم در هر دو دوره، هدف فدراسیون صعود تیم‌ملی بسکتبال ایران به جام‌جهانی ۲۰۲۳ بوده است. هر کسی غیر از این ادعا را مطرح کند، گزافه گفته و غیرکارشناسی نظر داده است. من همه نتایج به دست آمده و نتیجه آن را در نظر می‌گیرم و به تیم کشورمان نمره قبولی می‌دهم، چراکه سهمیه جام‌جهانی را به دست آورده و صعود کرده است. 
 
بسیاری صعود سخت به جام‌جهانی ۲۰۲۳ را نشانه ضعف تیم‌ملی می‌دانند، نظر شما چیست؟
رقابت‌های انتخابی را پشت‌سر گذاشتیم و از اسمش هم مشخص است. قاعدتاً هدف اول باید صعود به جام‌جهانی باشد که خوشبختانه به آن دست یافتیم. قطعاً در مسیر پیش‌رو و برای آینده اهداف جدیدی ترسیم خواهد شد و براساس آن هم پیش خواهیم رفت. مهم این است که مسافر جام‌جهانی شدیم. با این دیدگاه معقتدم عملکرد تیم‌ملی قابل قبول بوده و به هدف‌شان رسیدند. 
 
۲ باخت مقابل قزاقستان و شکست با اختلاف ۳۵ امتیاز برابر ژاپن دور از انتظار نبود؟
در جریان شش پنجره انتخابی همه تیم‌ها برد و باخت داشتند. در ادوار گذشته هم به همین صورت بوده و نمی‌توان انتظار داشت تیم‌ملی همیشه پیروز میدان باشد و همه دیدارهایش را با برد به پایان برساند. نمی‌توان گفت وقتی یک تیم به مسابقات ورود می‌کند لزوماً باید ببرد و هیچ شکستی را در کارنامه نداشته باشد، در حالی که شکست می‌تواند پیش‌نیاز پیروزی‌های بعدی باشد. باخت‌هایی که مقابل قزاقستان و ژاپن متحمل شدیم از نظر من اتفاقی بوده‌اند! به نتایج که نگاه کنید، می‌بینید همین تیم ژاپن را ما در بازی رفت شکست دادیم. برد در تهران در شرایطی محقق شد که ژاپنی‌ها بازیکن شاغل در NBA داشتند. در کل برد و باخت همیشه بوده و هست. بحرین به ما باخت و یک تیم دیگر را شکست داد. به قول معروف وقتی در جنگ پیروز می‌شوید، دیگر نمی‌پرسند چطور پیروز شدید. 
 
پرکردن خلأ بازیکنان باتجربه همواره یکی از مشکلات تیم‌ملی در سال‌های گذشته بوده است. فکر می‌کنید از نظر پشتوانه‌سازی روند خوبی را طی کرده‌ایم؟ 
جای خالی حامد حدادی به عنوان یک نماد و قهرمان ملی قطعاً در پنجره آخر خالی بود. شاید اگر مصدوم نمی‌شد و در ترکیب حضور داشت، روی نتیجه دو بازی آخر تأثیر می‌گذاشت، ولی از بعد فنی بر این باورم که جای خالی او پر شده است. در پنجره‌های قبلی و حتی کاپ آسیا، حدادی در همه مسابقات حضور نداشت. غیبت‌های قبلی به خاطر گرفتاری‌های شخصی بوده، اما در نهایت تیم‌ملی بدون مشکل به حرکتش ادامه داده و کار را پیش برده است. بازیکنان خوبی جایگزین بازیکنان باتجربه شدند و پشتوانه‌سازی خوبی در این زمینه صورت گرفته است. تنها نکته‌ای که باید به آن توجه کرد، فرصت‌دادن به جوان‌ها برای کسب تجربه است تا در میادین و تورنمنت‌های بزرگ شایستگی‌هایشان را به نمایش بگذارند و در حد نام بسکتبال ایران ظاهر شوند. 
 
تکلیف ادامه همکاری سعید ارمغانی با تیم‌ملی هنوز مشخص نیست. عملکرد سرمربی تیم را چگونه ارزیابی می‌کنید؟
عملکرد سعید ارمغانی در این مدت بسیار خوب بوده است. سرمربی تیم‌ملی یکی از مربیان با دانش ایرانی محسوب می‌شود. خواسته من از او این است که به کارش در تیم‌ملی ادامه دهد تا هدف‌گذاری‌اش برای تغییر نسل تداوم پیدا کند و با همین تفکر و برنامه تیم‌ملی را پیش ببرد. امیدوارم با این روند در جام‌جهانی نیز نمایش خوبی از تیم ایران شاهد باشیم. باید با کادر ایرانی در جام‌جهانی حاضر شویم. اصلاً به مربی خارجی اعتقادی ندارم، چراکه دانش مربیان داخلی نه تنها کمتر از آن‌ها نیست، بلکه بیشتر هم است. 
 
پیش‌بینی شما از آینده تیم‌ملی بسکتبال در جام‌جهانی پیش‌رو چیست؟ چه انتظاری باید از ملی‌پوشان داشت؟
باید قرعه‌کشی جام‌جهانی مشخص شود تا بتوان اظهارنظر دقیق‌تری انجام داد. از تیمی مثل امریکا که مهد بسکتبال محسوب می‌شود، همواره انتظار قهرمانی در جهان و المپیک را دارید، ولی عملکرد تیم‌ملی بسکتبال امریکا را در دوره قبل دیدیم، در المپیک به سختی فرانسه را برد تا قهرمان شود و در جام‌جهانی گذشته نیز هفتم شد! علاوه بر این آرژانتین نایب قهرمان جام‌جهانی ۲۰۱۹ اصلاً نتوانسته سهمیه این دوره را کسب کند. این‌ها نشان می‌دهد که در ورزش و در رشته بسکتبال امکان هر نوع اتفاق و تغییری وجود دارد. اگر کسی فرآیند و حرکت در بسکتبال را بدون دلایل و مستندات آکادمیک و با حب و بغض بررسی کند، به عقیده من نگاه کارشناسی نیست. انتظارمان تماشای بازی‌های خوب از تیم‌ملی در جام‌جهانی است. بسکتبال آسیا از بسکتبال اروپا و امریکای شمالی و جنوبی عقب‌تر است. بسکتبال برای ما رشته وارداتی به حساب می‌آید. شاید ما به اندازه آن‌ها استعداد و پتانسیل داشته باشیم، ولی امکانات ما در مقایسه با اروپا و امریکا زیر صفر است! اگر زمانی بین امکانات و ابزاری که آن‌ها در اختیار دارند با امکاناتی که ما داریم، تناسب برقرار شود تازه آن زمان می‌توانیم درباره جایگاه تیم‌ملی ایران با تیم‌های اروپایی و امریکایی صحبت کنیم. در جنگ نابرابری، چون جام‌جهانی همه چیز برعهده سربازان و همان ملی‌پوشانی است که در میدان جنگ حاضر می‌شوند. در این بین انجام دیدار‌های تدارکاتی جزو لاینفک برنامه‌ریزی برای آماده‌سازی تیم‌ها محسوب می‌شود و نمی‌توان نقش آن را در موفقیت تیم‌ها انکار کرد.
غیر قابل انتشار: ۰
در انتظار بررسی: ۰
انتشار یافته: ۱
masoud nikbakhsh tehrani
|
Netherlands
|
۰۹:۱۸ - ۱۴۰۱/۱۲/۱۶
0
0
منطقی ، واقع بینانه و کارشناسانه . عالی بود
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
captcha
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار