وزیر کشور ترکیه امروز به تشریح جدیدترین موضوعات مربوط به زلزله شدید در این کشور پرداخت. «سلیمان سویلو» وزیر کشور ترکیه امروز سه شنبه در سخنانی اعلام کرد: دولت ترکیه با تمام امکانات خود در حالت آماده باش به سر میبرد.
وزیر کشور ترکیه در این خصوص ادامه داد: اولویت ما در مرحله کنونی عملیات جستجو و امداد نجات است. زلزلهای که ترکیه را لرزاند بزرگترین فاجعهای است که در تاریخ خود با آن روبرو شده ایم. تنها در کوهرامان ماراش ۹۴۱ ساختمان فروریخت و ساختمانهای زیادی آسیب زیادی دیدند.
«سلیمان سویلو» در ادامه اضافه کرد: از اولین لحظات وقوع زلزله به دنبال حمایت و امداد رسانی به شهروندان بوده ایم و همه باید دست به دست هم دهیم. شرایط بد جَوی ورود تیمهای امدادی به مناطق آسیب دیده را به تاخیر انداخته است؛ اما تلاشها در این خصوص ادامه دارد.
بامداد دیروز دوشنبه زمینلرزه بزرگی مناطق جنوبی ترکیه و شمال سوریه را به شدت لرزاند. خبرگزاری فرانسه به نقل از مؤسسه لرزه نگاری آمریکا شدت این زمین لرزه را ۷.۹ ریشتر و در جنوب ترکیه اعلام کرد.
اما مدیریت اضطراری و بلایای طبیعی ترکیه تائید کرد که زمین لرزهای به بزرگی ۷.۴ ریشتر منطقه پازاردیک کوهرامانماراش در جنوب ترکیه را لرزاند. این سازمان ترکیهای در بیانیه دوم خود اعلام کرد بزرگی این زمین لرزه ۷.۷ ریشتر بوده است.
همزمان خبرنگار المیادین هم اعلام کرد که ساکنان استانهای لاذقیه، حلب و حمص، تا دمشق در سوریه شدت این زمین لرزه بزرگ را احساس کردند. گفته شده در ساعات بامدادی، تعداد زیادی از ساکنان دمشق و استانهای لاذقیه، حلب و حمص از ترس ترک خوردگی یا ریزش به خیابانها ریختند.