کد خبر: 1122167
تاریخ انتشار: ۲۰ آذر ۱۴۰۱ - ۲۲:۳۰
برلین: به گفتگو با پوتین ادامه می‌دهیم تا راهی برای اوکراین پیدا کنیم امریکا، اروپاییان را در بدمخمصه‌ای انداخته؛ آن‌ها از یک طرف برای کمک تسلیحاتی به اوکراین تحت فشارند و نگران اینکه پایان جنگ به سود روسیه، امنیت اروپا را به خطر اندازد. از طرف دیگر، تداوم جنگ، چالش‌های اروپای بحران‌زده را بیشتر کند. به همین دلیل، صدراعظم آلمان دیروز گفت که در مقایسه با اواخر فوریه امسال «موضع پوتین از جهات بسیاری تغییر کرده» و به مذاکره با ولادیمیر پوتین ادامه خواهد داد تا راهکاری برای بحران در اوکراین پیدا کند.

امریکا، اروپاییان را در بدمخمصه‌ای انداخته؛ آن‌ها از یک طرف برای کمک تسلیحاتی به اوکراین تحت فشارند و نگران اینکه پایان جنگ به سود روسیه، امنیت اروپا را به خطر اندازد. از طرف دیگر، تداوم جنگ، چالش‌های اروپای بحران‌زده را بیشتر کند. به همین دلیل، صدراعظم آلمان دیروز گفت که در مقایسه با اواخر فوریه امسال «موضع پوتین از جهات بسیاری تغییر کرده» و به مذاکره با ولادیمیر پوتین ادامه خواهد داد تا راهکاری برای بحران در اوکراین پیدا کند.
پنتاگون یک کمک ۲۷۵میلیون دلاری دیگر را در زمینه تأمین تسلیحات و تجهیزات برای اوکراین اعلام کرد و مبلغ کمک‌های نظامی واشنگتن به کی‌یف تحت دولت جو بایدن را به نزدیک ۲۰میلیارد دلار رساند. همزمان، منابع غیر رسمی در امریکا، روزنامه تایمز دیروز فاش کرد که واشنگتن به اوکراین اجازه داده تا به برخی اهداف در داخل خاک روسیه حملات دوربرد انجام دهد. مقام‌های امریکایی به طور رسمی گزارش تایمز را تأیید نکرده‌اند، ولی سکوت کاخ سفید می‌تواند به معنای تأیید ضمنی آن باشد، چراغ سبزی که طی ماه‌های بعد شروع جنگ اوکراین بی‌سابقه است. به گفته یک منبع دفاعی امریکایی اکنون دیگر واشنگتن به کی‌یف نمی‌گوید «در خاک روسیه حمله نکن»، چراکه فکر می‌کند چنین حملاتی نمی‌تواند منجر به تشدید درگیری‌ها شود. دیروز «الکسی دانیلوف» دبیر شورای امنیت ملی و دفاع اوکراین اعلام کرد که کی‌یف قادر به انجام هر کاری از جمله ادامه حمله به خاک روسیه در صورت حمله به اوکراین است و تأکید کرد: «ما قادر به انجام هر کاری خواهیم بود. بنابراین، اگر چیزی مربوط به منافع ما باشد، از کسی نخواهیم پرسید که کجا باید به دشمن ضربه بزنیم، زیرا دشمن خارج از مرز‌های ما قرار دارد.» همزمان، روزنامه تلگراف از قول وزارت دفاع انگلیس نوشته که تقریباً ۱۰۰ هزار گلوله توپخانه را به اوکراین ارسال کرده است و براساس برآورد‌های ناتو، از آنجایی که نیرو‌های اوکراینی تا ۷ هزار گلوله در روز استفاده می‌کنند، این کمک‌های جدید انگلیس تنها دو هفته نیاز اوکراین را پوشش می‌دهد.
شولتزتمجید و ادب پوتین می‌کند
چراغ سبز غیر رسمی امریکا برای حمله اوکراین به خاک روسیه، یک روز بعد از آن فاش شد که «ینس استولتنبرگ» دبیرکل ناتو هشدار داد «درگیری‌های نظامی در اوکراین ممکن است به جنگی تمام عیار بین روسیه و ناتو تبدیل شود». هرچند دبیرکل ناتو تأکید کرد که تمرکز خود را روی اجتناب از آغاز یک درگیری جدید در جهان گذاشته، ولی به نظر می‌رسد موضع او ناظر به برآورد‌هایی درباره تشدید تنش‌ها در آینده است. دول اروپایی در موضع‌گیری‌های رسمی، گرچه کماکان روی حمایت از کی‌یف اصرار دارند، ولی نگرانی آن‌ها از چشم‌انداز تشدید تنش‌ها نمایان است. طی روز‌های گذشته بحث‌هایی درباره استقرار سامانه پاتریوت‌های آلمان در اوکراین منتشر شده که برلین با آن مخالفت کرده است. توبیاس لیندنر، مقام ارشد پارلمانی وزارت امور خارجه آلمان در مصاحبه با وویس آو امریکا دیروز گفت که موشک‌های پاتریوت بخشی از «سیستم دفاع دسته‌جمعی» ائتلاف ناتو محسوب می‌شوند و برلین دارای موشک‌های پاتریوتی که بتواند به سادگی به یک طرف ثالث همچون اوکراین تحویل دهد، نیست. همزمان، اولاف شولتس، صدراعظم آلمان روز شنبه در یک کنفرانس مطبوعاتی در «پوتسدام» آلمان در پاسخ به سؤالی مبنی بر اینکه آیا به مذاکرات با ولادیمیر پوتین، رئیس‌جمهور روسیه ادامه خواهد داد یا خیر، گفت: «من به گفتگو‌ها با پوتین ادامه خواهم داد تا راهکاری را برای ر‌هایی از این وضعیت موجود پیدا کنم. اگر گفتگو نکنیم، به هیچ جایی نخواهم رسید.» به گزارش ایسنا، به نقل از راشاتودی، شولتس ضمن تمجید از «ادب و احترام» ولادیمیر پوتین در حین مذاکرات، ادعا کرد: «از اواخر ماه فوریه، زمانی که روسیه سربازهایش را به اوکراین فرستاد، موضع پوتین از جهات بسیاری تغییر کرده است.»‌این اظهارات صدراعظم آلمان که یک هفته پس از آخرین تماس تلفنی او با رئیس‌جمهور روسیه در دوم دسامبر، ابراز شده نشان‌دهنده تفاوت قابل توجه مواضع مقام‌های اروپایی با امریکا است. اولاف شولتس در عین حال، در سخنرانی خود «حملات هوایی روسیه علیه زیرساخت‌های اوکراینی» را محکوم و بر عزم آلمان درخصوص «حمایت از اوکراین جهت دفاع علیه حمله روسیه» تأکید کرد و همچنین مدعی شد که روسیه می‌خواهد «با زور اوکراین را تصرف کند.»

نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
captcha
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار