کد خبر: 1114653
تاریخ انتشار: ۱۹ آبان ۱۴۰۱ - ۰۶:۰۰
نتایج یک مطالعه جدید نشان می‌دهد مصرف غذا‌های فوق فرآوری شده می‌توانند منجر به مرگ زودرس و قابل پیشگیری شوند.

الگو‌های غذایی می‌توانند تأثیر زیادی بر نتایج سلامتی داشته باشند.

غذا‌های فوق فرآوری شده که میزان زیادی فرآوری را پشت سر می‌گذارند می‌توانند ارزش غذایی خود را از دست بدهند و حاوی عناصر ناسالم باشند.

غذا‌های بسیار فرآوری شده بخش رایج‌تری از رژیم‌های غذایی در دهه‌های اخیر هستند و محققان هنوز در حال کار برای درک تأثیر کامل این تغییرات رژیم غذایی هستند.

مطالعه‌ای که اخیراً منتشر شد، چگونگی ارتباط مصرف غذا‌های فوق فرآوری‌شده با مرگ زودرس و قابل پیشگیری را بررسی کرد.

محققان دانشگاه سائوپائولو برزیل دریافتند که مصرف غذا‌های فوق فرآوری شده ممکن است علت مرگ و میر در درصد قابل توجهی از مرگ و میر در جمعیت برزیل باشد.

این یافته‌ها اهمیت کاهش مصرف غذا‌های فوق فرآوری شده را برای به حداقل رساندن خطرات سلامتی نشان می‌دهد.

با این حال، غذا‌های فوق فرآوری شده تحت فرآوری شدید قرار می‌گیرند. چند نمونه از غذا‌های فوق فرآوری شده عبارتند از:

• نوشابه‌های گازدار

• میان وعده‌های بسته بندی شده شیرین یا شور مانند چیپس یا کلوچه

• نوشیدنی‌های انرژی زا

• سوپ‌های فوری و سایر محصولات آماده برای گرم کردن مانند پیتزا یا ناگت مرغ

برخی تحقیقات نشان می‌دهد که خوردن غذا‌های فرآوری شده کیفیت رژیم غذایی را کاهش می‌دهد و خطر ابتلاء به مشکلات سلامتی مانند فشار خون بالا، چاقی و بیماری قلبی را افزایش می‌دهد.

مطالعه جدید تعداد مرگ و میر در جمعیت برزیل و ارتباط آن‌ها با مصرف غذا‌های فوق فرآوری شده را بررسی کرد.

ابتدا، محققان مصرف ملی غذا در برزیل را از سال ۲۰۱۷ تا ۲۰۱۸ مورد بررسی قرار دادند. سپس آن‌ها این اطلاعات را با توجه به اطلاعات جمعیتی و مرگ و میر در سال ۲۰۱۹ بررسی کردند.

محققان ۵۴۱،۱۶۰ نفر را بین سنین ۳۰ تا ۶۹ سال که در سال ۲۰۱۹ جان باختند بررسی کردند.

تجزیه و تحلیل آن‌ها نشان می‌دهد که مصرف غذا‌های فوق فرآوری شده عامل ۱۰.۵ درصد از کل مرگ و میر‌های زودرس در این گروه سنی جمعیت است.

محققان همچنین خاطرنشان کردند که مصرف مواد غذایی فوق فرآوری شده عامل ۲۱.۸ درصد از کل مرگ و میر‌های قابل پیشگیری ناشی از بیماری‌های غیرواگیر است.

بر اساس این اطلاعات، محققان تخمین زدند که کاهش انرژی دریافتی از غذا‌های فوق فرآوری شده به میزان ۱۰ تا ۵۰ درصد از مقادیر فعلی می‌تواند تا حد زیادی به کاهش این میزان مرگ و میر کمک کند.

منبع: مهـــر
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار