پاییز فصل انار است و لذتبردن از خوردن انواع خوراکیها و غذاهایی که با این میوه بهشتی درست میشود. مردم مناطق شمالی کشورمان در استفاده از این میوه خوشمزه در انواع غذاهایشان مهارت خوبی دارند و در غذاهایی چون: خورشت فسنجان، خورشت انار آویج (انار بیج) و انار مسما. انار را به گونههای مختلف به عنوان چاشنی به کار میبرند. انار مسمای مرغ با انار و مرغ تهیه میشود و با اینکه دستور پخت سادهای دارد، اما غذای بسیار لذیذی است که با برنج دودی ایرانی میچسبد.
مواد لازم: مرغ یک عدد/ دانه انار یک پیمانه/ پیاز متوسط دو عدد/ رب انار چهار قاشق غذاخوری/ رب گوجه دو قاشق غذاخوری/ نمک، فلفل، زردچوبه به مقدار لازم/ زعفران دمشده یک قاشق چایخوری.
دستور پخت:
۱) مرغ را تکهتکه و آن را کمی سرخ کنید.
۲) پیاز را رنده کنید و در روغنی که مرغ را سرخ کردهاید تفت دهید تا طلایی شود. رب گوجه، دانه انار و ادویه را به پیاز اضافه کنید.
۳) مرغها را به مواد تفت دادهشده اضافه کنید. یک پیمانه آب روی مرغها بریزید تا به جوش آید و پس از جوشیدن آب، درِ ظرف را بگذارید و شعله را کم کنید تا مرغ بپزد (۴۵ دقیقه تا یک ساعت زمان مناسبی برای پخت مرغ و جا افتادن خورشت انار مسمای گیلانی است.)
۴) در اواخر زمان پخت، رب انار و زعفران را اضافه کنید. دقت کنید این خورشت غلیظ است، پس باید آب آن تقریباً کشیده شود.
چند نکته:
- اگر بخواهید انارمسمای شما مجلسی به نظر بیاید، مرغ را به صورت درسته سرخ کنید و در خورشت به کار ببرید. برای تهیه این مدل بهتر است مرغ را از چند ساعت قبل با مقداری آب انار و نمک و فلفل مزهدار کنید.
- اگر به جای آب از آب انار یا حتی آب پرتقال در انار مسما استفاده کنید، طعم لذیذتری خواهد داشت.
- گلپر ادویهای است که بعضی افراد با انار مصرف میکنند، پس اگر طعم آن را دوست دارید به مقدار یکدوم قاشق چایخوری همراه رب انار به غذا اضافه کنید.