کد خبر: 1085671
تاریخ انتشار: ۰۳ ارديبهشت ۱۴۰۱ - ۲۰:۵۰
امیرعبداللهیان: امریکا زیاده‌خواهی‌ها و تردید را کنار بگذارد با توقف مذاکرات وین و تعلل امریکایی‌ها در بازگشت به توافق هسته‌ای، امیرعبداللهیان خطاب به مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا گفت که امریکا باید زیاده‌خواهی‌ها و تردید را کنار بگذارد و در مسیر واقع بینی و راه‌حل گام بردارد.

با توقف مذاکرات وین و تعلل امریکایی‌ها در بازگشت به توافق هسته‌ای، امیرعبداللهیان خطاب به مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا گفت که امریکا باید زیاده‌خواهی‌ها و تردید را کنار بگذارد و در مسیر واقع بینی و راه‌حل گام بردارد.
در حالی که امریکا در مسیر مذاکرات هسته‌ای در وین کارشکنی می‌کند و سعی دارد ایران را مقصر اصلی عدم توافق جلوه دهد، مقامات ایرانی جاه‌طلبی‌های واشنگتن را مانع جدی در روند مذاکرات می‌دانند. به گزارش فارس، حسین امیرعبداللهیان، وزیر امور خارجه ایران شامگاه جمعه در تماس تلفنی با «جوزف بورل» مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا درباره آخرین وضعیت گفتگو‌های وین برای رفع تحریم و همچنین برخی موضوعات مهم منطقه‌ای و بین‌المللی رایزنی کرد. امیرعبداللهیان در گفت‌وگوی تلفنی با بورل با اشاره به تداوم رایزنی‌ها برای رفع تحریم‌ها و با بیان اینکه «هیچ تردیدی در اراده دولت ایران برای رسیدن به توافق خوب، قوی و پایدار وجود ندارد»، تصریح کرد: کاخ سفید باید زیاده‌خواهی‌ها و تردید را کنار بگذارد و در مسیر واقع بینی و راه‌حل گام بردارد. رئیس دستگاه دیپلماسی با اشاره به تلاش طولانی همه طرف‌ها در وین عنوان کرد: «اکنون سه کشور اروپایی و روسیه و چین آماده نهایی شدن توافق هستند. دولت فعلی امریکا باید جسارت اصلاح سیاست‌های اشتباه گذشته کاخ سفید را داشته باشد.» امیرعبداللهیان با قدردانی از تلاش‌های بی وقفه جوزف بورل و انریکه مورا معاون بورل و هماهنگ‌کننده گفتگو‌ها یادآور شد: اکنون دیپلماسی به درستی و به خوبی عمل می‌کند. جوزف بورل نیز در این گفتگو با اشاره به اراده مثبت طرف ایرانی در مذاکرات وین گفت: باور داریم که ایران خواهان توافق است و ابتکارات متنوعی وجود داشته و تداوم دارد. مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا طولانی شدن تنفس در مذاکرات را سازنده نخواند و پیشنهاد کرد که گفتگو‌ها مجدداً بین نماینده اتحادیه اروپا و مذاکره‌کننده ارشد ایران از نزدیک پیگیری شود. با توجه به اینکه مذاکرات وین نزدیک چند هفته متوقف شده است امریکایی‌ها تلاش می‌کنند تهران را عامل این وقفه و نرسیدن به توافق نهایی معرفی کنند. به گزارش مهر، «لیندا توماس گرینفیلد»، سفیر امریکا در سازمان ملل نماینده بار دیگر تلاش کرد نقش کشورش در ایجاد وقفه در مذاکرات رفع تحریم‌ها در وین را انکار کند و تهران را مقصر حاصل نشدن توافق در هفته‌های گذشته نشان دهد. گرینفیلد در گفتگو با پایگاه «نیوعرب» درباره مذاکرات رفع تحریم‌ها در وین گفت: «ما به توافق نرسیده‌ایم و ممکن است به آن نقطه نرسیم. دنیا خواستار اقدام در این زمینه است و این ایران است که جلوی تلاش‌ها را سد کرده است.»‌مذاکرات رفع تحریم‌ها در وین از چند ماه پیش دچار وقفه شده است. دولت امریکا از زمان آغاز این مذاکرات به جای پیشنهاد دادن ابتکار‌های عملی برای پیشرفت گفتگو‌ها بار‌ها تلاش کرده طرف‌های مختلف به ویژه ایران را به کند کردن روند مذاکرات متهم کند. تعیین ضرب‌الاجل‌های ساختگی یکی از تاکتیک‌های ضلع غربی مذاکرات وین در ماه‌های گذشته برای تحت فشار قرار دادن تیم ایران بوده، حال آنکه شواهد مختلفی نشان می‌دهند ضعف تصمیم‌گیری در طرف‌های غربی به خصوص امریکا عامل حرکت کند مذاکرات بوده است.

نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
captcha
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار