کد خبر: 1075407
تاریخ انتشار: ۲۰ دی ۱۴۰۰ - ۲۲:۰۰
سخنگوی انتظامی کشور در پاسخ سؤال «جوان» درباره چرایی افزایش سوانح رانندگی:
غلامرضا مسکنی

سخنگوی انتظامی کشور در پاسخ به پرسش «جوان» درباره چرایی افزایش سوانح رانندگی به افزایش ۹‌درصدی تصادفات جرحی و فوتی در ۹‌ماهه گذشته اشاره کرد و گفت که دستگاه‌های زیادی در این موضوع نقش دارند و پلیس هم نقش ۱۹‌درصدی دارد و همیشه برای کاهش تصادفات از دستگاه‌های مسئول و مردم مطالبه گری کرده‌است. سردار حاجیان با تأکید بر این که روزانه بین ۴۰ تا ۵۰ نفر در سوانح رانندگی جانشان را از دست می‌دهند از شهروندان خواست با احترام به قانون در کاهش قربانیان رانندگی نقش داشته‌باشند.
به گزارش جوان، سردار مهدی حاجیان در نشست خبری دیروز در جمع خبرنگاران در پاسخ به سؤال خبرنگار «جوان» درباره چرایی افزایش تصادفات رانندگی در ماه‌های اخیر و اینکه گفته می‌شود مأموران پلیس در نقاط حادثه‌خیز حضور کم رنگی دارند، گفت: به نظر می‌رسد در ماه‌های اخیر تصادفات رانندگی افزایش داشته‌است و آمار‌ها هم حکایت از افزایش ۹‌درصد تصادفات می‌دهد، البته این نکته را هم باید در نظر گرفت که ما در همین مدت نسبت به سال گذشته افزایش ۹‌درصدی تردد را داشته این که افزایش تردد رابطه مستقیمی با افزایش تصادفات دارد، اما این به معنا نیست که پلیس در تصادفات سهمی ندارد. پلیس هم مانند سه‌عامل اصلی تصادفات که راننده، جاده و خودرو هستند همانند دستگاه‌های دیگر سهم دارند و پلیس در تصادفات سهم ۱۹‌درصدی دارد و لازم است برای پیشگیری از وقوع تصادفات مرگبار همه دستگاه‌ها پای کار بیایند و با هم هماهنگ باشند. همانطور که پلیس تمامی نقاط حادثه‌خیز را بر اساس وظیفه خود مشخص کرده و به دستگاه‌های مربوطه اعلام کرده‌است. کسی سراغ ندارد که نقاط حادثه‌خیز جاده‌ها را اعلام نکرده‌است که نیاز به اصلاح دارد و لذا در بحث پیشگیری پلیس نقش دارد، اما نقش صد درصدی ندارد. پلیس خودش را مبرا نمی‌داند، البته ما سعی کردیم نقش‌مان را درست و به خوبی اجرا کنیم. وی از دیگر موضوعات پیشگیری از وقوع تصادفات فوتی و جرحی به هوشمند‌سازی و استفاده از هوش مصنوعی که پیشنهاد پلیس به خودرو ساز‌ها و وزارت راه، نصب دوربین‌های سرعت‌سنج اشاره کرد و گفت: این موضوعات همیشه از مطالبات پلیس از دستگاه‌های مسئول است و از طرفی هم رعایت خود مردم و فرهنگ‌سازی و نهادینه درست رانندگی کردن هم اهمیت دارد. امروز تعداد جانباختگان حوادث رانندگی ما بین ۴۰ تا ۵۰‌نفر در هر روز است که این آمار بالایی است. به همین دلیل هم از مردم مطالبه می‌کنیم که قوانین راهنمایی و رانندگی را رعایت کنند.
معتادان متجاهر
سخنگوی نیروی انتظامی در پاسخ به پرسش دیگر «جوان» درباره جمع آوری معتادان متجاهر و مشکلات پیش‌رو و اعلام آمادگی شهرداری تهران در راه‌اندازی قرارگاه اجتماعی گفت: هر چند جمع‌آوری معتادان متجاهر برای پلیس کار آسانی است، اما نگهداری و بازپروری آنان که چگونه دوباره به جامعه بازگردند کار سختی است و نیازمند تأمین زیرساخت‌های کارآمد است که در این رابطه دستگاه‌های زیادی مسئولند.
وی با اشاره به حضور سرزده رئیس جمهوری از مرکز بازپروری مهر سروش ابراز امیدواری کرد که دستورات ارزشمند وی باعث برداشتن گام‌های مهم و خوبی از سوی دستگاه‌های مسئول همانند تمام شهرداری‌ها، سازمان بهزیستی، دانشگاه علوم پزشکی و وزارت بهداشت شود تا بتوانیم موضوع معتادان متجاهر را با نگاه درمانگر و رویکرد بازگرداندن این افراد به جامعه علاج کنیم و چهره شهر را از وجود افراد مبتلا به اعتیاد پاک کنیم.
سردار حاجیان فعالیت قرارگاه اجتماعی شهرداری تهران خوب ارزیابی کرد و گفت: خوشبختانه با کمک شهردار تهران فعالیت این قرارگاه آغاز شده و ان‌شاءالله نتایج اقدامات و دستاورد‌های آن نیز برای مردم محسوس باشد و به زودی خبر‌های خوبی درباره آن خواهیم شنید. ما امیدواریم که با همکاری تمام شهرداری‌ها، سازمان بهزیستی، دانشگاه علوم پزشکی و وزارت بهداشت بتوانیم موضوع معتادان متجاهر را با نگاه درمانگر و رویکرد بازگرداندن این افراد به جامعه علاج کنیم و چهره شهر را از وجود افراد مبتلا به اعتیاد پاک کنیم.
افزایش سرقت خرد
سردار حاجیان همچنین از افزایش سرقت‌ها خبر داد و گفت: اگر امروز افزایش سرقت داشته‌ایم، باید به این موضوع نیز توجه کنیم که ۵۲‌درصد از این موارد سرقت خرد است و ما در سرقت خرد حدود ۹‌درصد افزایش داشته‌ایم که وضعیت معیشت، بیکاری و اعتیاد تأثیر زیادی در وقوع آن دارد و البته ما معتقدیم که مجازات‌ها دراین زمینه بازدارنده نیستند و افرادی که هم دستگیر می‌شوند، بدون اینکه اصلاح شوند دوباره به چرخه جرم باز می‌گردند و تکرار جرم می‌کنند.
۲۶ هزار نقطه ناامن در تهران
حاجیان درباره ادعای یکی از اعضای شورای شهر تهران را پیرامون وجود ۲۶‌هزار نقطه ناامن در این شهر گفت: من تصور می‌کنم که منظور این فرد از این تعداد نقطه ناامن از نظر آسیب‌های اجتماعی بوده است. ما در شهر مسائلی مانند حاشیه‌نشینی، خرده فرهنگ‌ها، فقر و بیکاری را داریم که تمام این موارد می‌تواند منجر به آسیب‌های اجتماعی شود. البته پلیس نیز در این زمینه اقداماتی را انجام داده‌است. از جمله اینکه در هزارو ۱۰۰‌کلانتری دوایر مشاوره و مددکاری را دایر کرده است. همچنین ۵۲‌مرکز مشاوره نیز با حضور روانشناسان خبره در حال فعالیت است.
خاوری
سردار حاجیان در پاسخ به سؤال دیگری درباره چگونگی ارتباط اینترپل با دیگر کشور‌های جهان و دستگیری متهمانی که به خارج از کشور فرار کرده‌اند، گفت: در بحث استرداد مجرمانی مانند خاوری با مشکل اراده طرف مقابل روبه‌رو هستیم. ما حتی محل حضور وی را نیز شناسایی کردیم و برایش اعلان قرمز صادر شد و تا مدتی نیز تحت نظر پلیس ایران قرار داشت، اما مسئولان آن کشور به صراحت به ما گفتند «ما این فرد را بر نمی‌گردانیم و تصمیم به استرداد نداریم.»
حتی وزارت امور خارجه نیز وارد این موضوع شد، اما اقدامی انجام ندادند و گفتند که تصمیم به استرداد نداریم.

نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
captcha
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار