به گزارش جوان آنلاین، عبدالناصر همتی، رئیس بانک مرکزی در صفحه شخصی خود در اینستاگرام نوشت: «امروز ۱۳ آبان ۹۸ و یک سال از شروع جنگ اقتصادی و تحریم بانکی و صادرات نفت ایران توسط آمریکا میگذرد. آنروزها پیشبینی یک سال بعد مشکل و تا حدی نگرانکننده بود.
آمریکا با تداوم یک سال فشار حداکثری به هدف اصلیاش که ازهمفروپاشی اقتصاد و در نهایت به زانو در آوردن ایران بود، نرسید.
نرخ ارز، که خود آمریکاییها از آن بهعنوان شاخص مهم تأثیر فشار یاد میکردند، از ۱۴۳۵۰ تومان در ۱۳ آبان ۹۷ به ۱۱۳۰۰ تومان در ۱۳ آبان ۹۸ رسید (۲۱ درصد افزایش قدرت پول ملی).
تورم ناشی از تغییر نرخ ارز و اخلال در بخش خارجی اقتصاد، فشار زیادی به اقتصاد ایران، خصوصاً اقشار با درآمد پایین و ثابت وارد آورد و رفاه بخش مهمی از مردم از بابت تحریم آسیب دید که نیاز به ترمیم دارد.
نهایتاً، ثبات نسبی به اقتصاد برگشت و شاخصهای مهم اقتصادی نظیر تورم و رشد غیرنفتی بهآرامی در مسیر بهبود قرار گرفت.
ازحالا، تلاشها در اقتصاد بایستی متمرکز شود بر رشد تشکیل سرمایه ثابت ناخالص داخلی و رونق تولید ملی، کاهش اتکاء بودجه دولت به نفت و ایمنسازی اقتصاد نسبت به نوسانات درآمدهای نفتی و سرعت دادن به روند اصلاح نظام بانکی کشور.
