به گزارش سعید عرفان منش خبرنگار جوان آنلاین از اصفهان ، رئیس اداره نظارت بر بهداشت عمومی و مواد غذایی اداره کل دامپزشکی استان اصفهان اظهار کرد: وظیفه نظارت بر چرخه تولید، فراوری، توزیع و عرضه فراوردههای خام دامی از وظایف اداره نظارت بر بهداشت عمومی و مواد غذایی دامپزشکی
وحیدرضا خامسی پور، بیان داشت :این فراوردههای خام در مراکز پرورش دام و طیور آبزیان تولید میشوند و در صنایع وابسته شامل 31 کشتارگاههای دام، 18 کشتارگاه طیور، 44 کارخانه خوراک دام، طیور و آبزیان، 53 واحد بستهبندی فراوردههای خام دامی، ده واحد بستهبندی تخممرغ، 16 سردخانه نگاهداری فراوردههای خامی و فرآوری بستهبندی و در نهایت عرضه میشوند.
500 نفر از فارغالتحصیلان ردههای مختلف دامپزشکی عملیات پایش چرخه راانجام میدهند
رئیس اداره نظارت بر بهداشت عمومی و مواد غذایی اداره کل دامپزشکی استان اصفهان افزود: استان اصفهان در تولید بوقلمون و شیر خام رتبه اول در تولید گوشت شترمرغ و تخممرغ رتبه دوم ودر تولید گوشت مرغ و عسل رتبه سوم کشور و درتولید گوشت قرمز رتبه چهارم کشور را دارد و چرخهای به این مهمی و با این عظمت جدای از نظارت دامپزشکی استان و شبکههای شهرستانها نیاز به نظارت مستمر دارد، به همین منظور با به کارگیری 500 نفر از فارغالتحصیلان ردههای مختلف دامپزشکی و استقرار دائم در این واحدها عمل نظارت و عملیات پایش چرخه انجام میشود.
خامسی پور اذعان داشت: نظارت بر مسؤولان فنی و ناظران بهداشتی در اماکن دامی و صنایع برگزاری دورههای مختلف بازآموزی و کارآموزی و برخورد با هر نوع قصور در انجام وظیفه میتواند به بهبود روند این چرخه کمک شایانی دارد.
رئیس اداره نظارت بر بهداشت عمومی و مواد غذایی اداره کل دامپزشکی استان اصفهان مطرح کرد: یکی از صنایع دام مهم کشتارگاهها هستند که نقش مهمی دارند در سلامت جامعه دارند، از سال 84 که کمیته ساماندهی کشتارگاههای دام استان به دبیری اداره کل دامپزشکی استان در دفتر استانداری تشکیل میشود تا امروز تعداد 26 کشتارگاه سنتی دام در سطح استان تعطیل شده است.
وی تصریح کرد: در 31 کشتارگاه استان اصفهان سالیانه یک میلیون و 500 هزار تا دو میلیون راس دام سبک و 55 هزار تا 60 هزارراس دام سنگین کشتار میشود، کشتارگاه دام فریدن در خرداد امسال به دلیل نداشتن سالن پیش سرد تعطیل شده و هم اکنون هم فریدن و هم سمیرم در حال ساختن این سالن هستند.
سه کشتارگاه صنعتی، هفت کشتارگاه سنتی دیگر اصفهان تعطیل خواهد شد
خامسی پور عنوان کرد: هم اکنون بیش از 95 درصد گوشت قرمز استحصال شده در کشتارگاههای اصفهان از کشتارگاههای است که عملیات پیش سرد در آنها انجام میشود، عملیات پیش سرد لاشهها باعث میشود لاشههای دامی استحصالی تردتر باشد به علت تغییر PH گوشت پایین آمده و بسیاری از بیماریهای احتمالی موجود در لاشه از بین میرود.
رئیس اداره نظارت بر بهداشت عمومی و مواد غذایی اداره کل دامپزشکی استان اصفهان گفت: امید داریم در نیمه دوم سال کشتارگاه صنعتی دام قهدریجان و بعد خمینیشهر و نجفآباد افتتاح شود و به دنبال این سه کشتارگاه صنعتی، هفت کشتارگاه سنتی دیگر اصفهان تعطیل خواهد شد.
مصرف سرانه مرغ ایران دو برابر سطح جهانی است
وی ادامه داد: از دیگر صنایع دامی مهم کشتارگاههای طیور هستند مصرف سرانه مرغ در کشور ما 29 کیلوگرم است که حدود دو برابر سطح جهانی که اهمیت گوشت مرغ و سلامتیان را میرساند، در سطح کشتارگاههای استان اصفهان تعداد 6 کشتارگاه به خط اتوماتیک کشتار مجهز شدهاند که کلیه عملیات کشتار به طور صنعتی انجام میشود و لاشهها با بار پایین بیماری میکروبی و کیفیت بالا تولید میشود.
خامسی پور ابراز داشت: دو کشتارگاه طیور در اصفهان مجهز به خط تولید بوقلمون هستند و امسال عملیات جداسازی خط بوقلمون در سومین کشتارگاه هم هفته بعد کلید میخورد و چهارمین خط به زودی افتتاح میشود، مهمترین بحث در خصوص کشتارگاههای طیور اجرای طرح ملی ارتقای کیفیت گوشت هست که از 14 مهر در سراسر کشتارگاههای طیور کشور به مرحله اجرا در میآید در این طرح کشتارگاهها به دو دسته دارای خط اتوماتیک دارای گرید A و A+ و فاقد آن دارای گرید B تقسیمبندی میشود و ضمن افزایش کیفیت گوشت مرغ، زمینه ارتقای رتبه آنها فراهم میشود.
کشتارگاه اصفهان به بالاترین گرید ارتقا پیدا میکند
رئیس اداره نظارت بر بهداشت عمومی و مواد غذایی اداره کل دامپزشکی استان اصفهان خاطرنشان کرد: درمهر یکی از کشتارگاههای استان به عنوان کشتارگاه نمونه کشوری در مراسمی در تهران معرفی خواهد شد، کشتارگاهی که موفق به دریافت گرید A+ شده که فقط سه کشتارگاه در سطح کشور موفق به دریافت آن شده اند ودر سال 97 بالغ بر یک میلیون و 608 هزار رأس دام در استان و در کشتارگاههای طیور بالغ بر 58 میلیون قطعه کشتار شد که در 6 ماهه اول سال 98 تعداد 629 هزار رأس دام و بالغ بر 33 میلیون قطعه طیور است.
وی یادآور شد: برای رصد و پایش چرخه نیاز به نمونهبرداری هست و به همین منظور 250 نمونه در آزمایشگاه اداره کل و حدود 2 هزار و دویست نمونه در مراحل توزیع تولید و عرضه از این فراوردهها اخذ شده و مورد آزمایش قرار گرفته است، وقتی میتوان بحث امنیت غذایی از مزرعه تا سفره را داشته باشیم که کلیه حلقهها را نظارت کنیم که از جمله آنها کارخانههای خوراک دام و طیور و آبزیان است که به طور مرتب پایش میشود.
خامسی پور با بیان اینکه دومین خط تولید خوراک ماهی قزلآلا در نیمه اول امسال در استان اصفهان افتتاح شده، تصریح کرد: تبدیل ضایعات کشتارگاهی به این کارخانجات منتقل، فرآوری و کلیه محصولات آنها هم صادر و هم به چرخ خوراک دام و طیور برمیگردد، علاوه بر این در 6 ماهه اول سال طرح نوروز 98، ماه رمضان، عید قربان و دهه اول محرم به منظور تشدید نظارت بهداشتی انجام شده است.
رئیس اداره نظارت بر بهداشت عمومی و مواد غذایی اداره کل دامپزشکی استان اصفهان اظهار کرد: طرح ساماندهی کیفیت بهداشتی شیر خام، طرح ساماندهی قطعهبندی مرغ از کشتارگاه تا مرحله نهایی رستوران و طباخی ادامه پیدا خواهد، در این 6 ماهه دو کارخانه جدید خوراک دام و طیور و آبزیان و یک واحد سردخانه نگهداری فراوردههای خامی افتتاح شد و جدا از موارد مختلف آموزشی چاپ تراکت و پوسترهای مختلف در زمینههای معرفی خط یک و دو کشتار در کشتارگاههای طیور جهت افزایش آگاهی مصرفکنندگان آماده شده است.
طرح تحول سلامت در حوزه دامپزشکی مغفول ماندن است
وی با تأکید بر مغفول ماندن حوزه دامپزشکی در طرح تحول سلامت تصریح کرد: در طرح تحول سلامت حوزه دامپزشکی دیده نشد و به راحتی از کنار آن گذشتند و یک ریال به حوزه دامپزشکی اختصاص داشته نشد، از این موضوع برای حوزه بهداشت مردم ناراحت هستیم اما دامپزشکی ثابت کرد که در عمل مرد روزهای سخت است، اگر پیشگیری بهتر از درمان است و هیچکس حتی دشمن دامپزشکی هم نمیتواند نقش دامپزشکی را در حوزه سلامت نادیده بگیرد.