سرویس دانش و دانشگاه جوان آنلاین: برای آنها که طرفدار خودروهای شاسی بلند هستند؛ مرسدسهای کلاس جی همواره یکی از رویاییترین گزینهها محسوب میشوند! خودرویی متفاوت در طراحی و بینظیر در کیفیت که ترکیبی فعال از تمام فاکتورهای مورد نیاز برای یک اس یو وی خاص را پیش روی مخاطب قرار میدهد. کلاس جی گرانترین شاسی بلند کمپانی آلمانی مذکور و همچنین یکی از لوکسترین تولیدات آن است که از سال ۱۹۷۹ میلادی روی خط تولید قرار دارد. ویژگیهای برتر زمینهای را ایجاد کرده که جی کلاسها علاوه بر استفاده متعارف شهری به عنوان یک آفرودر و همچنین خودرویی با کاربرد نظامی نیز مدنظر قرار داشته باشند.

با این توضیحات؛ در مطلب امروز سراغ یک جی ۵۵۰ مدل ۲۰۱۹ میرویم تا نگاه دقیق تری به این شاسی بلند لوکس آلمانی داشته باشیم:
یکی از چالشهایی که همواره در صنعت خودرو پیش روی توسعه دهندگان قرار داشته؛ به خطر اجرای تغییرات در مدلهایی مربوط میشود که به عنوان یک شاخص در محصولات کمپانیهای خود، شناخته میشوند و این چالش شامل جی کلاسها نیز میشود؛ بنابراین طی دهههای گذشته این مدل براساس یک زبان طراحی ثابت و البته موفق ارائه شده و از این رو امکان اجرای جراحی سنگین روی آن غیرممکن بوده است.

جی ۵۵۰ در مدل ۲۰۱۹ خودرویی است که همان ساختار طراحی جی کلاس را به نمایش میگذارد. اینجا همه چیز براساس المانهای طراحی سبک مینیمال کنار یکدیگر قرار گرفته و در نهایت منظرهای زیبا را ایجاد کرده است.
مهمترین تغییر نمای جلو به استفاده از چراغهای ال ایی دی مدرن مربوط میشود. گارد فلزی با نمای کرومی از چراغها و گریل محافظت میکند و لوگوی بزرگ مرسدس بنز نیز مانند ستارهای میان این منظره درخشش دارد. بیشترین فضای بامپر (سپر) جلو عملا به ورودی هوا اختصاص دارد.

هنگامی که مقابل این مرسدس قرار میگیرید برجستگیهای روی فندر که در واقع بخشی یکپارچه با آن است همانند یک فلیر (پلاستیکی که روی هلال فندر نصب میکنند) حرفهای نظر بیننده را به خود جلب میکند تا بیرون زدگی چرخ از فندر (گلگیر) را پوشش دهد.

کارشناسان و نویسندگان حوزه خودرو؛ سبک طراحی نمای جانبی جی را به اصطلاح "آجری" نام گذاشته اند، زیرا همه چیز ساده و شبیه یک مکعب مستطیل است که البته زیباییهای خاص خود را دارد. اما مشکل اصلی این طراحی آجری به دریافت نور بیش از حد محیط بویژه در روزهای آفتابی و یا فعالیتهای آفرود مربوط میشود که حجم بالای نور ورودی به کابین با توجه به زاویه طراحی شیشه جلو و همچنین شیشههای کناری در حدی است که موجب آزار سرنشین میشود.

در نمای جانبی رینگهای آلیاژی استاندارد، نوار روی بدنه که در راستای دستگیره دربها قرار دارد و رکاب با نمای فلزی مهمترین جزئیات را به خود اختصاص داده اند.
در نمای عقب خودرو شاهد طراحی جذابتر برای چراغها هستیم. تغییر زاویه در نیمه بالایی درب عقب و نزدیک شدن ستونها در این قسمت به یکدیگر اثر محسوسی در بهبود زیبایی این بخش داشته است.

فاکتورهایی که جیی ۵۵۰ را برای مصارف نظامی یا آفرود مناسب ساخته، کمترین اثری در حس لوکس و روح لطیف نمای داخلی آن نداشته است. اینجا از چرم فوق العاده باکیفیت برای ساخت بخشهای مختلف استفاده شده بطوریکه همان لحظه اول حضور در کابین، مخاطب برای لحظاتی درگیر کیفیت مثال زدنی این چرم میشود.

فرمان طراحی بینظیری دارد بویژه با آن بخشهای اسکرولی که دسترسی به تنظیمات کامل را برای راننده ممکن میسازد. پشت فرمان و در محل متعارف قرارگیری نشانگرهای آمپر بخشی یکپارچه به شکل مستطیل را مشاهده میکنیم که داخل آن دو نمایشگر ۱۲.۳ اینچی مجاور هم، قرار گرفته است. مستطیل اول در واقع کار همان نشانگر آمپر را انجام میدهد و دومی نیز نمایشگر لمسی مرتبط با سیستم سرگرمی خودرو و تنظیمات آن است.