کد خبر: 923249
تاریخ انتشار: ۰۲ شهريور ۱۳۹۷ - ۲۱:۵۱
روسیه بار دیگر به ادعای برخی رسانه‌‌‌‌‌‌ها و مقامات امریکایی درباره خروج ایران از سوریه واکنش نشان داد و با صراحت تمام اعلام کرد حضور ایران قانونی است و به آن احترام می‌گذارد و امریکا باید نیروهای خود را از سوریه خارج کند.

ماریا زاخارووا، سخنگوی وزارت خارجه روسیه اعلام کرد امریکا پیش از آنکه همکاری با روسیه را به خروج نیروهای ایرانی از سوریه منوط کند باید خروج نیروهای خودش را از سوریه آغاز کند. این مقام روسی خاطرنشان کرد نیروهای امریکایی برای چه و بر چه اساسی در سوریه حضور دارند و برای حضور در سوریه با چه کسی هماهنگ کرده‌اند. وی اعلام کرد حضور امریکا در سوریه غیرقانونی است.
این اظهارات مقامات روسی پس از آن مطرح می‌شود که طی چند روز گذشته بعضی رسانه‌‌‌‌‌‌ها و مقامات امریکایی از همکاری با مسکو برای خروج ایران از سوریه حرف زده بودند. از زمان به قدرت رسیدن دونالد ترامپ این بحث بار‌‌‌‌‌ها مطرح شده است که واشنگتن می‌تواند از طریق مسکو به اهداف خود در رابطه با حضور ایرانیان در سوریه دست یابد اما ناظران با توجه به شرایط جنگ سوریه و موقعیتی که ایران در این جنگ پیچیده دارد معتقدند روسیه حتی اگر بخواهد نمی‌تواند ایران را مجبور به خروج از سوریه بکند، واقعیتی که مقامات روسی نیز به همتایان امریکایی‌ یادآور شده‌اند. جان بولتون، مشاور امنیت ملی امریکا در سفر آخر هفته‌ای که به سرزمین‌های اشغالی داشت گفته است:‌« پوتین که روز ۱۶ ژوئیه (۲۵ تیر) در هلسینکی پایتخت فنلاند با دونالد ترامپ رئیس‌جمهور امریکا دیدار کرد، گفته است که مسکو نمی‌تواند ایرانی‌‌‌‌‌ها را به ترک سوریه مجبور کند.»
بعضی ناظران نیز معتقدند روسیه نه تنها نمی‌تواند ایران را مجبور به کاری در سوریه بکند بلکه مسکو با توجه به اهمیت شراکت خود با ایران اساساً نمی‌خواهد ایران را مجبور به خروج از سوریه کند. در طول دو سال گذشته مسکو و تهران با ترکیب توانایی‌‌‌‌‌‌ها و ظرفیت‌های خود به موفقیت‌های قابل‌توجهی دست یافته‌اند و توانسته‌اند ضربات مهلکی به پروژه غرب در سوریه وارد کنند. زاخارووا گفت: شمال شرقی سوریه هنوز تحت سیطره ارتش امریکاست که به حمایت از گروه‌های مسلح محلی ادامه می‌دهد و با حمایت تسلیحاتی از این گروه‌ها، حمایت آنها را جلب می‌کند. ایجاد چنین مناطقی آن هم به صورت غیرقانونی در سراسر مناطق نزدیک به رود فرات انجام می‌شود.
در همین حال سرگئی ریابکوف، معاون وزیر امور خارجه روسیه اعلام کرد هنوز هیچ نشانه‌ای وجود ندارد که حاکی از آمادگی امریکا برای عادی‌سازی روابط دو کشور باشد. ریابکوف، معاون وزیر امور خارجه روسیه اعلام کرد در خصوص واکنش احتمالی این کشور به دور جدید تحریم‌های امریکا، همه گزینه‌‌‌‌‌ها روی میز است. وی افزود: روسیه هنوز متوجه هیچ نشانه‌ای نشده است دال بر اینکه امریکا آماده عادی‌سازی روابط است. مسکو همچنین متوجه تلاش‌های واشنگتن برای اصلاح توافقات به دست آمده در دیدار ماه گذشته ولادیمیر پوتین رئیس‌جمهور روسیه و دونالد ترامپ رئیس‌جمهور امریکا در هلسینکی شده است. «سرگئی ریابکوف» معاون وزیر امور خارجه روسیه بامداد جمعه گفت: به اقدامات ایران که با هدف تأمین امنیتش صورت می‌گیرد، از جمله حضور در سوریه که به دعوت دولت قانونی این کشور صورت گرفته است، احترام می‌گذاریم. اظهارات ریابکوف پس از دیدار روز پنج‌‌شنبه «نیکلای پاتروشف‌» دبیر شورای امنیت ملی روسیه با «جان بولتون» مشاور امنیت ملی رئیس‌جمهوری امریکا بیان شد. بولتون پس از دیدار با همتای روسی خود در مورد سوریه، گفته بود: هدف ما این است که همه نیروهای ایرانی به کشور خود بازگردند.

نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
captcha
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار