
به گزارش خبرنگار جوان آنلاین از اصفهان، به نقل از اداره ارتباطات رسانه اي شهرداري اصفهان، مسعود كريميان در مورد طرح ارتقاي كيفيت محلات افزود: اين طرح با حمايت شوراي شهر به منظور بررسي وضعيت محلات شهر به صورت ويژه در دستور كار قرار گرفته است تا به رضايتمندي ساكنان و افزايش احساس تعلق افراد به محلات خود منجر شود.
وي با اشاره به اين كه در شهر اصفهان 198 محله وجود دارد، اذعان داشت: برخي از اين محلات بسيار قديمي بوده و در بافت تاريخي قرار دارند و بعضي از اين محله ها در بافت نيمه قديمي و در پيرامون بافت تاريخي شكل گرفته اند؛ علاوه بر اين، محلاتي در پيرامون بافت قديمي و يا ميانه محله هاي جديد كه ساكنان آن ها بيشتر مهاجر و از شهرهاي اطراف هستند نيز شكل گرفته است.
مدیر معماري و طراحي معاونت شهرسازي و معماري شهرداري اصفهان افزود: شهرداري اصفهان درصدد است تا مشكلات محلات را به طور دقيق بررسي كرده و با شناخت بيشتر از محلات در جهت رفع مشكلات آنها گام بردارد.
وي عدالت در برنامه هاي توسعه شهري در تمام مناطق شهر را از اهداف ارتقاي كيفيت محلات دانست و تصريح كرد: مديريت معماري و طراحي معاونت شهرسازي و معماري شهرداري اصفهان قراردادهاي مطالعاتي و طراحي را با تعداد زيادي از متخصصان و مشاوران منعقد كرده و مطالعات محلات ديگر را نيز به موارد قبلي اضافه كرده است.
كريميان از شناسايي مشكلات بيش از 56 محله از 198 محله شهر اصفهان خبر داد و بيان كرد: اين 56 محله وسعتي حدود يك سوم مساحت شهر اصفهان را در بر گرفته و حدود 6 هزار هكتار وسعت دارند كه طرح هاي پيشنهادي براي اين تعداد محلات تهيه شده است.
وي مهمترين مشكلات اكثر محلات شهر را وجود گلوگاه ها و كوچه هاي كم عرض و غير قابل عبور برشمرد و اظهاركرد: اين گلوگاه ها نه فقط تردد اهالي محله را دچار مشكل كرده است بلكه از نظر دسترسي خودروهاي اورژانسي در شرايط اضطراري با مشكل مواجه است و از سوي ديگر ارزش املاك و ساختمان ها را كاهش مي دهد.
مدیر معماري و طراحي معاونت شهرسازي و معماري شهرداري اصفهان اظهار داشت: اطلاعات دقيق گلوگاه ها بر روي نقشه و به منظور پيگيري و انجام اقدامات بازگشايي، براي 15 منطقه ارسال شده است.
وي با بيان اين مطلب كه نبود پارك محله اي، محل بازي كودكان، كتابخانه، مدرسه، درمانگاه و پاركينگ از ديگر كمبودهاي محلات است، گفت: براي محله هاي پرخطر، نا امن، غير بهداشتي و تقاطع كوچه هاي خطرناك كه منجر به ايجاد تصادف مي شد نيز پيشنهادهايي در راستاي بهبود وضعيت در قالب طرح ارائه شده است.
كريميان با اشاره به اين كه در گذشته محله هاي قديم شهر اصفهان، داراي مركزيت محله بوده و اين مركز در يك ميدانگاه كوچك در طول كوچه اصلي و شناخته شده محله يا بر سر چهارراه يك كوچه شكل گرفته بود، اذعان داشت: در اين الگو همه اهل محل در اين مركز با هم احوال پرسي داشتند و از حال هم با خبر بودند اما متاسفانه امروز اين مركزيت محله كمرنگ شده و در حال محو شدن است.
وي با اشاره به اين كه در محله هاي جديد به دليل تغييرات الگوي زندگي و فشار زندگي ماشيني، امنيت قبلي وجود ندارد و ارتباطات ساكنان محلات به صورت چهره به چهره به حداقل ممكن رسيده است، ادامه داد: مديريت شهري با اعتقاد بر بازگشت محلات به كاركردهاي اصلي و فرهنگي اجتماعي خود براي برون رفت مشكلات درصدد است با روش هاي علمي و استاندارد و با كمك گرفتن و نظرخواهي از معتمدين محلي و مردم، مسايل محلات را رفع كند تا به ارتقاي كيفيت محله منجر شود.
مدیر معماري و طراحي معاونت شهرسازي و معماري شهرداري اصفهان از ساكنان محلات شهر اصفهان خواست با پرسشگران و مشاوراني كه در اين زمينه به كسب اطلاعات مي پردازند، حداكثر همكاري را داشته باشند تا وضعيت و مشكلات محلات بهتر و دقيق تر مشخص شود.