
فدراسيون فوتبال اين روزها ملغمهاي از بيتدبيري و اهمال است، مجموعهاي كه انتقادات زيادي به آن وارد است و مديران آن نشان دادهاند که انتقادپذير هم نيستند، مانند واکنش عجولانه عضو هيئت رئيسه فدراسيون فوتبال به صحبتهاي يکي از نمايندگان مجلس. بهروز نعمتي، عضو هئيت رئيسه مجلس اواخر هفته گذشته نسبت به اينکه مسئولان فدراسيون نتوانستهاند در پرونده حضور تيمهاي عربستاني در کشورمان از منافع ملي دفاع کنند، انتقاد کرده و گفته بود «رئيس فدراسيون و وزير ورزش بايد عرضه دفاع از حق کشورمان را داشته باشند»، اين سخنان اما گويا براي فدراسيوني که اهمالش در پرونده ايران و عربستان سبب شده تا تيمهاي کشورمان حتي حق انتخاب کشور ثالث را هم نداشته باشند، گران تمام شده است.
به همين خاطر هم در روزهايي که مهدي تاج به اروپا سفر كرده، عضو هيئت رئيسه فدراسيون در مصاحبهاي که از وي روي سايت رسمي فدراسيون فوتبال رفته است با طعنه و کنايه، نماينده مردم تهران در مجلس را مورد عتاب قرار داده و گفته است: «از اينکه آقاي نعمتي، نماينده محترم مردم در کنار حل مشکل بيکاري، آلودگي هوا و حق پخش تلويزيوني درصدد حل و فصل مشکل فوتبال ايران و عربستان هستند سپاسگزاريم، اما بايد به استحضار ايشان برسانيم که در اين باره فدراسيون فوتبال با همراهي وزارت امور خارجه و برخي نهادها بيش از 20 جلسه برگزار کرده که اظهارات اخير ايشان نشان ميدهد از اين موضوع بياطلاع هستند. بهتر است ايشان صحبتهاي کارشناسان فدراسيون فوتبال، وزارت ورزش و جوانان و وزارت امور خارجه را در جلسهاي بشنوند و بعد اظهارنظر کنند. فدراسيون فوتبال آمادگي پاسخ لازم درباره جزئيات فرآيند مربوط به بازي با تيمهاي عربستاني را دارد، جلسهاي که به صورت رودررو برگزار ميشود، نه در راديو!»
واکنش عضو هيئت رئيسه فدراسيون فوتبال به خوبي گوياي عدم وجود گوش شنوا در فدراسيون فوتبال است. طالقاني در حالي کنايه نعمتي را به حل مشکل بيکاري و آلودگي به جاي اختلافات ايران و عربستان در حوزه فوتبال حواله ميدهد که وظيفه يک نماينده مجلس اظهارنظر و پيگيري مشکلات کشور در تمامي حوزههاست. عضو هيئت رئيسه فدراسيون در حالي نماينده مجلس را به «بياطلاعي» متهم ميکند که خود گويا از وظايفي که براي نمايندگان مجلس تعريف شده است، اطلاع دقيقي ندارد. بهتر است عضو هيئت رئيسه فدراسيون فوتبال بداند که نمايندگان مجلس در صورتي که در مجموعهاي منافع ملي به خطر بيفتد و زير پا گذاشته شود به عنوان نماينده مردم اين حق و اين وظيفه را دارند که نسبت به آن واکنش نشان دهند و خواستار اصلاح رويه حاکم شوند.
وقتي مديران فدراسيون فوتبال در پرونده ميزباني تيمهاي ايراني و عربستاني در ليگ قهرمانان آسيا، آنقدر اهمال و سستي ميکنند که منافع ملي کشورمان به خطر ميافتد و حتي در تصميمي عجيب تيمهاي کشورمان حق انتخاب کشور سوم را هم براي ميزباني از سعوديها ندارند، به طور قطع مجلس بايد نسبت به چنين اتفاقي که در فوتبال رخ داده، حساس باشد و از مسئولان پاسخ بخواهد كه چرا با دست روي دست گذاشتن و بيمسئوليتي کار را به جايي رساندهاند که عربستانيها براي تيمهاي ايراني تعيين تکليف کنند. وقتي مسعود سلطانيفر و داورزني و البته مهدي تاج درباره چنين مسئلهاي از خودشان حساسيت نشان نميدهند و بيتفاوت از کنار چنين ضربه بزرگي که به حيثيت ملي ايران در فوتبال آسيا وارد شده ميگذرند، بديهي است که نمايندگان مجلس وارد اين ماجرا شوند و از مديران فوتبال توضيح بخواهند.
با اين حال به نظر ميرسد پاسخگويي در فدراسيون فوتبال محلي از اعراب ندارد، بهطوري که عضو هيئت رئيسه فدراسيون به جاي اينکه پاسخي مستدل به انتقادات نمايندگان مجلس بدهد با کنايه و طعنه پاسخ ميدهد. در حالي طالقاني مدعي شده که فدراسيون در اين زمينه 20جلسه برگزار کرده و توضيحات بيشتر در اين رابطه را به ملاقات و جلسه رودررو با نمايندگان مجلس موکول كرده که مردم نيز حق دارند از فعاليتهايي که در اين زمينه انجام شده، اطلاع پيدا کنند. با اين حال برگزاري چنين جلساتي که طالقاتي مدعي شده، در صورت انجام نه تنها کمکي به حل پرونده ايران و عربستان نکرده بلکه سبب شده تا تيمهاي ايراني که تا سال گذشته اجازه انتخاب کشور ثالث براي ميزباني سعوديها را داشتند، اين حق هم از آنها گرفته شود. در مجموع بايد گفت، فدراسيون فوتبال كه در اين زمينه دستش خالي است، راه فرافکني و حمله به نمايندگان مجلس را به جاي پاسخگويي در پيش گرفته است، حربهاي پيشپا افتاده که نميتواند اهمال و بيتدبيري حاکم بر فدراسيون فوتبال در اين روزها را توجيه كند.