رئيس انجمن اورولوژي ايران، سرطان مثانه را شايعترين سرطان دستگاه مجاري ادراري در كشور دانست.
به گزارش «جوان» دكتر عباس بصيري در نشست خبري نوزدهمين كنگره انجمن اورولوژي ايران كه قرار است از دوم تا پنجم شهريور ۹۵ در مركز همايشهاي بينالمللي دانشگاه شهيد بهشتي برگزار شود، گفت: در كنگره امسال، موضوع سرطانها را مورد توجه قرار دادهايم و در اين بين، سرطان مثانه در اولويت است.
وي با بيان اين مطلب كه سرطان پروستات در بين سرطانهاي ادراري در كشورهاي غربي رتبه اول را دارد، افزود: در ايران، رتبه اول سرطانهاي ادراري مربوط به سرطان مثانه است.
بصيري با اعلام اينكه سرطان مثانه 2/5 تا ۳ برابر بيشتر در مردان نسبت به زنان شايع است، گفت: البته در آن مناطقي كه خانمهاي سيگاري و مصرفكننده مواد دخاني داريم، آمار سرطان مثانه در زنان به مردان نزديك شده است. رئيس انجمن اورولوژي ايران، با هشدار به افراد سيگاري و كساني كه مواد دخاني و مخدر مصرف ميكنند، افزود: سرطان مثانه در سيگاريها از درجات پيشرفتهتري برخوردار است.
وي با عنوان اين مطلب كه سرطان مثانه برخلاف سرطان پروستات كه هيچ علامتي ندارد، پر سرو صدا است، گفت: خونريزي ادرار، شايعترين علامت سرطان مثانه است. نايب رئيس انجمن اورولوژي ايران هم در اين نشست گفت: ۲۰ درصد موارد پيوند كليه پس ميزند كه البته با توجه به داروهايي كه وجود دارد، اين وضعيت بهتر شده است.
دكتر محمدرضا پورمند افزود: در اوايل انقلاب براي يك مورد پيوند كليه در خارج از ايران ميبايست ۳۰ هزار پوند هزينه ميكرديم كه البته همين كار هم دشواريها و مشكلات خودش را داشت زيرا، اين پيوند در لندن انجام ميشد و بيمار ميبايست با اهداكننده به اين كشور سفر ميكرد. وي در ادامه با عنوان اين مطلب كه در حال حاضر شرايط كشورمان به گونهاي است كه نيازي به اعزام بيماران به خارج نيست، افزود: تا چند سال قبل آمار پيوند كليه از بيمار مرگ مغزي در كشور خيلي پايينتر بود اما، در سال گذشته از 2 هزار و 500 مورد پيوند كليه در كشور ۵۰ درصد از بيماران مرگ مغزي بود كه اين مسئله نشان ميدهد در زمينه اهداي عضو فرهنگسازي شده است. گفتني است، نوزدهمين كنگره انجمن اورولوژي ايران قرار است از دوم تا پنجم شهريور ۹۵ در مركز همايشهاي بينالمللي دانشگاه شهيد بهشتي برگزار شود.