کد خبر: 802479
تاریخ انتشار: ۱۶ مرداد ۱۳۹۵ - ۲۰:۵۸
شمخاني در ديدار مشاور امنيت ملي افغانستان:
دبير شوراي عالي امنيت ملي هدف از تشکيل ائتلاف‌هاي غيرسازنده برخي کشورهاي منطقه را محدود‌سازي ظرفيت همسايگان دانست و گفت: هر اقدامي که به تضعيف توانمندي‌هاي کشورهاي اسلامي منجر شود، در مسير تقويت رژيم صهيونيستي است.
به گزارش دبيرخانه شوراي عالي امنيت ملي، علي شمخاني روز گذشته در ديدار محمد حنيف اتمر، مشاور امنيت ملي افغانستان که براي ديداري دو روزه به ايران سفر کرده است، با اشاره به ضرورت همکاري‌هاي گسترده و راهبردي ميان ايران و افغانستان و استمرار گفت‌و‌گوهاي امنيتي ميان دو کشور، بر دستيابي به راه‌حل‌هاي پايدار برقراري امنيت در مرزهاي مشترک دو کشور و مقابله با تروريسم تأکيد کرد. دبير شوراي عالي امنيت ملي همچنين با ابراز تأسف و همدردي با قربانيان انفجارهاي تروريستي اخير در اين کشور، گسترش ناامني در بستر نزاع‌هاي فرقه‌اي و تروريستي را سياست ديرينه برخي قدرت‌ها براي استهلاک ظرفيت‌هاي ملي و جايگاه منطقه‌اي کشورهاي اسلامي دانست. شمخاني با اشاره به افزايش بي‌ثباتي ناشي از حضور نيروهاي بيگانه در افغانستان و توسعه بحران‌هاي امنيتي اين کشور از زمان اشغال توسط امريکا تاکنون افزود: روند افزايش نقش نيروهاي نظامي و انتظامي افغانستان در حوزه ايجاد امنيت و ثبات در اين کشور، اقدامي قابل تقدير و نشانه روشني از فعال‌سازي ظرفيت‌هاي گسترده افغانستان در تأمين امنيت اين کشور است. وي همچنين با اشاره به گفت‌و‌گوهاي جاري ميان دو کشور در خصوص موضوع آب‌هاي مرزي و نحوه مهار آن، اظهار داشت: آب يکي از اصلي‌ترين عوامل توسعه و آباداني در مناطق مرزي دو کشور است و بايد در چارچوب حق مشترک و به عنوان عاملي براي افزايش مودت و مشارکت در مسير ايجاد رفاه مرزنشينان ايران و افغانستان مورد توجه قرار بگيرد.

دبير شوراي عالي امنيت ملي با تأکيد بر آمادگي جمهوري اسلامي ايران براي تدوين راهبردهاي مشترک در عرصه‌هاي سياسي، امنيتي، اقتصادي و مرزي با افغانستان اظهار داشت: تلاش مشترک به منظور تجميع ظرفيت‌هاي بومي براي امنيت‌سازي و توسعه پايدار تنها راهکار مؤثر در برقراري ثبات منطقه‌اي است. شمخاني امنيت مرزي ميان دو کشور را عاملي اساسي در توسعه زيربنايي و اقتصادي مناطق مرزي، افزايش مبادلات تجاري و کاهش قاچاق مواد مخدر دانست و افزود: جلوگيري از افزايش تحرک و نفوذ گروه‌هاي تروريستي و قاچاقچيان مواد مخدر در مرزهاي مشترک بدون تعامل هدفمند و به‌کارگيري راهبردهاي همگرا امکان‌پذير نمي‌باشد. وي با انتقاد از اقدامات مخرب برخي کشورهاي منطقه که با هدف محدود‌سازي ظرفيت‌ها و توانمندي‌هاي همسايگان اقدام به تشکيل ائتلاف‌هاي غيرسازنده مي‌کنند، اظهار داشت: دشمن اصلي جهان اسلام، رژيم جعلي و کودک‌کش صهيونيستي است و هر اقدامي که به تضعيف توانمندي‌هاي کشورهاي اسلامي منجر شود، نادرست و در مسير تقويت اسرائيل است.
حنيف اتمر، مشاور امنيت ملي رئيس‌جمهور افغانستان نيز در اين ديدار ضمن تقدير از نقش سازنده ايران در توسعه و پيشرفت افغانستان خاطرنشان کرد: مقابله همه‌جانبه با افراط‌گرايي و تروريسم با رويکرد امنيت منطقه‌اي و تعامل ميان همه کشورها امکان‌پذير است.
وي با اشاره به اراده اين کشور در پيگيري سند همکاري بين دو شوراي عالي ايران و افغانستان خواستار گسترش همکاري‌ها به ويژه با کشورهاي همسايه براي ايجاد امنيت پايدار در مرزها و کمک به مبارزه با تروريسم و ترانزيت مواد مخدر شد.
  
هيئت نظارت بر برجام اجراي تعهدات را رصد مي‌کند
هيئت نظارت بر برجام رصد مستمر نحوه اجراي تعهدات طرف‌هاي مقابل را دنبال مي‌کند. علي شمخاني ديروز در حاشيه ديدار با حنيف اتمر همتاي افغانستاني خود و در پاسخ به سؤال ايرنا در خصوص روند فعاليت هيئت نظارت بر برجام اظهار داشت: اين هيئت در چارچوب مأموريت مصوب خود، اقدامات لازم به ويژه رصد مستمر نحوه اجراي تعهدات طرف‌هاي مقابل و همچنين نظارت بر فعاليت‌هايي را که متناسب با تعهدات جمهوري اسلامي بايد پيگيري شود، دنبال مي‌کند. وي افزود: مجموعه اقدامات و فعاليت‌هاي زمانبندي شده که بايد متناسب با تحولات جاري در حوزه اجراي برجام صورت پذيرد، از سوي دستگاه‌هاي ذي‌ربط در حال انجام است.
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
captcha
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار