کد خبر: 801954
تعداد نظرات: ۳ نظر
تاریخ انتشار: ۱۳ مرداد ۱۳۹۵ - ۲۰:۴۱
در حالي كه بايد ميوه اقتصادي دولت در سال آخر رسيده باشد و موقع برداشت آن باشد، همچنان مردم با وعده‌ها و گزارش‌هاي موفقيت‌هايي روبه‌رو هستند كه شاخص‌پذير نیست ودر زندگي و معيشت‌شان اثري از آن ديده نمي‌شود...
مهران ابراهيميان
در حالي كه بايد ميوه اقتصادي دولت در سال آخر رسيده باشد و موقع برداشت آن باشد، همچنان مردم با وعده‌ها و گزارش‌هاي موفقيت‌هايي روبه‌رو هستند كه شاخص‌پذير نیست ودر زندگي و معيشت‌شان اثري از آن ديده نمي‌شود و این روزها رسیدن به عملکرد خام فروشی دولت قبل و تقدیر از امانتدارهای نجومی گزارش داده می‌شود.

 اين روزها يك ذخيره تاريخي دولتي و قابل ثبت در گينس رونمايي شد. وی به دليل دريافت بيشترين حقوق تاريخ دولتي در ايران، دريافت اولين حق اوقات فراغت فرزند‌، دريافت حق مطالعه بالا، دريافت بيشترين ميزان حق موبايل و...  در گينس قابلیت ثبت دارد؛ اما آيا با اين نوع عمليات‌هاي سياسي كه رئيس‌جمهور نيز آن را در بهبود شرايط بي‌اثر مي‌داند، مي‌توان به بهبود وضعيت اقتصادي انديشيد. آيا افزايش خام‌فروشي آن هم با پرداخت نصفه و نيمه پول به بانك‌هاي خارجي كه معمولاً دسترسي به آن هم محدود و سخت است، مي‌توان اشتغال ايجاد كرد‌؟ آيا اينها را مي‌توان براي مردمي كه به دولت تدبير و اميد رأي داده‌اند به عنوان دستاورد چهار ساله يك دولت نشان داد؟ آن هم دولتي كه قرار بود وضعيت اقتصادي را بسامان كند.
 
محمد رضوي، كارشناس اقتصادي درباره گزارش‌هاي اين روزهاي اقتصادي از سوي دولتمردان مي‌گويد: شايد دولت در حوزه اقتصادي جزو منفعل‌ترين و بي‌برنامه‌ترين دولت باشد آنچنان كه عمق برنامه‌هاي اقتصادي وي تنها به فروش چند خودرو و چند ماهه خلاصه شده كه يا آن طرح‌ها با شكست مواجه شده يا نيمه‌كاره رها شده است.  وي با تأكيد بر اين نكته كه طرح‌هايي مانند طرح خروج از ركود يك و دو طرح توزيع يارانه به شكل كالا و.... طرح‌هايي نصفه و نيمه بوده است، گفت: حتي در اجراي اصلاح هدفمند كردن يارانه‌ها به عنوان بزرگ‌ترين منتقد هم نتوانسته است موفق عمل كند.  وي تأكيد مي‌كند: دولت در حوزه اقتصادي جرئت و جسارت كافي براي اجراي طرح را نداشت، لذا در عمل فرصت‌ها را به بهانه مذاكره از دست داد.
  
خلاصه كار يك تيم به نام دولت‌
وي با بيان انتقاد از بزرگنمايي دو ساله در دستاوردهاي برجام توسط دولتمردان گفت: دستگاه تبليغاتي دولت دو سال تمام بر دستاوردهاي برجام تأكيد كرد در حالي كه نتيجه آن هنوز در زندگي مردم ملموس نبوده است. رضوي تأكيد كرد: قرار بود برجام مشكلات اقتصادي را برطرف كند كه در عمل اين اتفاق نيفتاد اما اگر حتي دستاوردي هم در اين زمينه داشته باشد، حاصل يك تيم مذاكره‌كننده است نه يك دولت با بيش از 100 هزار مدير و بيش از 8 ميليون كارمند و هزاران دستگاه كه تشنه برنامه‌ريزي هستند.
 اين كارشناس اقتصادي در پاسخ به سؤال «جوان» مبني بر ارزيابي گزارش عملكرد اقتصادي رئيس‌جمهور گفت: گزارش رئيس‌جمهوري به مردم با مجرياني كه تقريباً به جاي سؤال سر‌فصل‌هاي اقدامات تكراري دولت را به رئيس‌جمهوري اعلام مي‌كردند، آن چيزي نبود كه افكار عمومي و كارشناسان را راضي كند.
وي خاطر نشان كرد: قاطبه كارشناسان تنها دستاورد قابل تأمل در گزارش رئيس‌جمهور را بعد از شش ماه از برجام، افزايش خام‌فروشي عنوان كردند، در حالي كه بايد در سال آخر دولت گزارشي از شغل‌هاي ايجاد شده و كارخانه‌هايي كه در چهار سال اخير تأسيس شده‌اند را ارائه مي‌داد. وي افزود: دولت فرصت‌هايي كه از دست رفته را اگر صرف ايجاد بنگاه‌هاي كوچك در جاي جاي كشور مي‌كرد اكنون ما با اين حجم واردات مواد‌ غذايي و خيل جوانان بيكار مواجه نبوديم.
  
سرگرم كردن مسئولان با برجام
 وي اگر براي اجراي اقتصاد مقاومتي برنامه داشتيم تا اين حد تعهدات برجام معطل نمي‌ماند، گفت: اجرا نكردن برجام از سوي غربي‌ها و سرگرم شدن درباره وعده‌هاي تحقق‌نيافته برجام مي‌تواند به عنوان پروژه‌اي از سوي دشمنان باشد تا مسئولان مانند ايام مذاكره سرگرم وعده‌هاي اقتصادي‌اي باشند كه شايد در آينده به آن دست يابيم.  وي ادامه داد: همين موضوع باعث شده تا بي‌توجهي به اقتصاد و درون‌گرايي در برنامه‌ريزي‌ها صورت بگيرد و چند روز پيش توسط مقام معظم رهبري به صراحت از غفلت مسئولان در حوزه اقتصادي سخن به ميان آورند.
به گزارش «جوان» مقام‌معظم‌رهبري چند روز پيش گفته بودند: «‌برجام اصلاً براي برداشتن تحريم‌ها بود، براي اينكه تحريم‌هاي ظالمانه برداشته شود. مگر غير از اين است؟ خب برداشته نشده، حالا مي‌گويند به‌تدريج، يواش يواش دارد درست مي‌شود! مگر بحث سرِ يواش يواش بود؟‌» «شش ماه براي يك مملكت 80 ميليوني زمان كمي است؟ در اين شش ماه دولت محترم كم مي‌توانست كار بكند، اگر چنانچه اين خباثت امريكايي‌ها نبود؟ اين برجام شد براي ما يك نمونه، يك تجربه.»
غیر قابل انتشار: ۰
در انتظار بررسی: ۰
انتشار یافته: ۳
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۰:۴۶ - ۱۳۹۵/۰۵/۱۴
0
0
ملت ممکن است از روی احساسات و ندانم کاری مسئولین حتی در مسیر ضد کشور وهمراهی با دشمن واقع شوند.همانند فرزندی که از والدین خود دلگیر می شود.
بنابراین مدیران کشور باید مراقب باشند که چنین وضعی پیش نیاید.
در شرایط کنونی فقط مبارزه بافساد وفاسدین می تواند همه ملت را یک پارچه وهمدم انقلاب نماید .
لذا باید هر گونه اثار فساد را در زمین خواری ودزدی و00000 ازبین برد و مفسدین ومدیران ناتوان وپر مدعا که عامل رکود وتورم هستند فورا کنار گذاشت وسپس محاکمه نمود. چون این مدیران بخاطر ثروت وقدرت حاضرند کشور را نابود نمایند . پس ظاهرها اسلامی و انقلابی انها دروغی است . چون هم انقلاب وهم اسلام حکم می کند که هر فردی توان ودانش انجام کاری را ندارد خوب کنار رود
داود سجادی
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۱:۱۲ - ۱۳۹۵/۰۵/۱۴
0
0
محمد رضوي، كارشناس اقتصادي:شايد دولت در حوزه اقتصادي جزو منفعل‌ترين و بي‌برنامه‌ترين دولت باشد.البته اینجانب چنین فکر نمی نمایم.برسی سیستم گسترش مالی روتچیلد ها نشان میدهد برای بدست گرفتن نبض اقتصادی کشور ها در 200 سال گذشته دارای یک پیش زمینه است که استراتژی اقتصادی فعلی منطبق بر ان پیش زمینه ها است.به نفوذ اقتصادی دشمن باید بیشتر دقت گردد.
خادم شما
|
Russian Federation
|
۱۸:۱۰ - ۱۳۹۵/۰۵/۱۴
0
0
باسلام
ضمن تشکر از گزارش خوبتان,
1-جدول کالاهای وارداتی در وزارت بازرگانی مجددا توسط کاشناسان متعهد باز نگری شود تا کالاهای تولید داخل مشخص و از جدول ورود واردات کالا حذف شود.
2- باید به سمتی برویم که کارخانه جاتی ایجاد تا از خام فروشی نفت به شدت جلوگیری گردد.
3- باید از تولید داخل حمایت گردد, این فرهنگ باید طی دستورلعملی به وزارت فرهنگ ابلاغ تا در سریالها, بیلبوردهای تبلیغی,برنامه کودک, مدارس, ووووو با برنامه ریزی اعلام تا چشم انداز روشنی قابل دید باشد.
4- از قاچاق کالا به شدت جلوگیری گردد, در گمرکات تحول اساسی باید رخ دهد تا از عدم ورود کالای قاچاق از گمرکات اطمینان حاصل نمود.
5- تلفنهای بازار متعلق به تازه به دوران رسیده ها به شدت کنترول تا از ورود کالای قاچاق به انبارهای بازار جلوگیری به عمل آمده کشف و ظبط گردد.
6- از رانت دولتی جلوگیری به عمل آمده خریدهای ادارات به صورت اینترنتی صورت گیرد تا نیازی به روبرو شدن خریدار و فروشنده نباشد.
7- کلیه کارخانه جات باید کالاهای خود را به صورت مشخص و با مشخصات کامل در یک سامانه مشخص ثبت نمایند, این خود از ایجاد رانت دولتی جلوگیری خواهد نمود.
8- شرکتهای پیمانکاری نیز باید کلیه مشخصات خود را در سامانه مشخص ثبت و کلیه ادارات موظف به رعایت پیمان مزایده و مناقصه قانونی باشند.
9- باز باید گفت: استخراج نفت و گاز از میادین مشترک باید سریعا اتفاق افتد ما داریم به کشورهای کوچک می بازیم.
از ورود کالای چینی که در داخل کالای آن موجود می باشد به شدت جلوگیری نمائید.
1001 - بابا کالای درجه ده چینی وارد نکنید. چه کسی این کالاها را مجوز ورود می دهد, اخراجش کنید, اخراج , وارد کننده آن را به عنوان مفسده زندانی کنید. تا درس عبرتی شود برای دیگران.
پول این مردم بدبخت را به جیب یک مشت چینی نریزید.
خودرو چینی وارد نکنید, خورو خودمان خیلی بهتر از خودرو چینی است.
با هر کشوری قرار داد میبندید به شرط ورود تکنولوژی قرار داد ببندید.
مدیران خاطی شرکت نفت چه شد , اخراج شدن یا نه.
اجازه فروش خاک این کشور را به هیچ کس ندهید.
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
captcha
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار