کد خبر: 779378
تاریخ انتشار: ۲۹ فروردين ۱۳۹۵ - ۲۱:۰۱
در پي اولتيماتوم سه روزه مقتدي صدر به رهبران سياسي عراق براي اجراي اصلاحات، صدها تن از حاميان وي در ميدان التحرير بغداد چادر زدند. تدابير امنيتي و ترافيكي شديدي در مركز بغداد به اجرا گذاشته شده است. همچنين معترضان با محاصره چهار وزارتخانه در بغداد خواستار استعفاي وزراي آنها شدند.
در روزهايي كه بحران انسداد سياسي در عراق اوج گرفته، زمزمه‌ها در خصوص امنيت بغداد، پايتخت عراق، بيش از هر زماني شنيده مي‌شود و نگراني‌ها بالا گرفته است. بحران سياسي داخلي در عراق بر سر اصلاح كابينه اين كشور و انتخاب وزراي جديد به مناقشه‌اي چندجانبه با اهداف مختلف بدل شده است كه اين كشور را در شرايطي حساس به‌واسطه درگيري در جنگ با تروريست‌هاي داعش و مداخله‌هاي نظامي خارجي و خطر تجزيه در وضعيت خطرناكي قرار داده است. هرچند انتظار مي‌رفت با تشكيل كابينه جديد از افراد تكنوكرات، اعتراضات در عراق فروكش كند ولي به دنبال رأي منفي نمايندگان پارلمان به كابينه حيدر العبادي، نخست وزير عراق موج جديدي از اعتراضات مردمي در بغداد شروع شده است.
مقتدي صدر، رهبر جريان صدر عراق پيشتر تشكيل دولتي تكنوكرات‌ (شايسته سالار) و اجراي كامل اصلاحات سياسي را خواستار شده بود و روز شنبه نيز به رهبران عراق از جمله رئيس‌جمهور، نخست وزير و رئيس پارلمان سه روز مهلت داد تا اختلافات را كنار بگذارند و اصلاحات مقرر را اجرايي كنند. به گزارش پايگاه خبري شفق نيوز عراق، همزمان با اين اولتيماتوم سه روزه، هزاران تن از حاميان صدر بار ديگر دست به تظاهرات زدند و در ميدان التحرير بغداد نيز تعداد زيادي از آنها چادر زده‌اند. تظاهرات در مركز بغداد در حالي ديروز ادامه يافت كه گفته مي‌شود، رايزني‌هاي فشرده ميان رهبران سياسي اين كشور به صورت دو و چند‌جانبه همچنان ادامه دارد.
  
اجراي تدابير شديد امنيتي
در پي حضور تجمع‌كنندگان در ميدان التحرير، بارديگر تدابير امنيتي و ترافيكي در مركز بغداد به اجرا گذاشته شد و خيابان‌هاي منتهي به منطقه به ويژه دروازه منطقه سبز و پل جمهوري روي تردد خودروها بسته شد و ورودي برخي خيابان‌هاي منتهي به التحرير نيز با ديوارهاي بتني مسدود شده است. رهبر جريان صدر پيشتر چند بار تهديد كرده بود كه منطقه خضراء بغداد، امنيتي‌ترين منطقه پايتخت را كه در آن مقرهاي دولتي قرار دارند، اشغال خواهد كرد. اين درخواست در حالي مطرح مي‌شود كه پارلمان عملاً به دو دسته موافق و مخالف بركناري رهبران سياسي تقسيم شده و برگزاري جلسه براي هيچ يك از دو گروه ممكن نيست. اجراي كامل اصلاحات، بركناري رؤساي سه‌گانه شامل رئيس جمهور، نخست وزير و رئيس پارلمان و نيز تشكيل دولت تكنوكرات به دور از نظام سهميه بندي فرقه‌اي و حزبي از مهم‌ترين خواسته‌هاي تجمع‌كنندگان است. مقتدي صدر پس از رأي منفي نمايندگان به كابينه العبادي در واكنش به نظر پارلمان به تشكيل دولت حزبي و فرقه‌‌اي، وزراي خود را از كابينه بيرون كشيد و اعلام كرد كه با دولت جديد همكاري نمي‌كند.
 در برخي شهرستان‌ها و مراكز استان‌هاي جنوبي و مركزي عراق نيز شهروندان عراقي در حمايت از تحصن‌كنندگان تظاهرات كردند. بحران سياسي جاري عراق از روز سه‌شنبه گذشته با تحصن جمعي از نمايندگان پارلمان وارد مرحله تازه‌اي شد و تحصن‌كنندگان روز پنج‌شنبه در اولين گام براي بركناري رئيس پارلمان رأي‌گيري و اعلام كردند كه با بيش از 170 رأي سليم‌الجبوري و هيئت رئيسه پارلمان را بركنار كردند.
  
محاصره 4 وزارتخانه در بغداد
صدها نفر از تظاهرات‌كنندگان خشمگين عراقي روز يك‌شنبه مقرهاي چهار وزارتخانه در بغداد را محاصره كردند و خواستار استعفاي وزراي اين وزارتخانه‌ها شدند. به نوشته پايگاه خبري «المدار نيوز»، نيروهاي امنيتي عراق نيز بلافاصله در محل حاضر و مانع خروج كارمندان از وزارتخانه‌هاي مذكور شدند و امنيت را در منطقه برقرار كردند. بر اساس اين گزارش، معترضان به كابينه حزبي كنوني عراق، مقرهاي وزارتخانه‌هاي دادگستري، خارجه، فرهنگ و سازندگي و اسكان را محاصره كردند و خواستار استعفاي وزراي آنها شدند. تظاهرات‌كنندگان با در دست داشتن پلاكاردهايي در حمايت از تشكيل دولت تكنوكرات و غيرحزبي در عراق، شعار سر دادند.
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
captcha
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار