کد خبر: 774223
تاریخ انتشار: ۱۰ اسفند ۱۳۹۴ - ۲۱:۳۸
شهيد آويني مي‌گفت: «ما در جنگ انسان ديديم، ما يافتيم آنچه را كه ديگران نيافتند...»
ع. م

شهيد آويني مي‌گفت: «ما در جنگ انسان ديديم، ما يافتيم آنچه را كه ديگران نيافتند...» منظورش از ديگران، ‌اشاره‌ به داستان ديوژن (حكيم شهير يوناني) داشت كه در روشنايي روز چراغي به دست گرفته و به دنبال انسان مي‌گشت. وقتي به او گفتند گشتيم و پيدا نكرديم، گفت: آنچه يافت مي‌نشود، آنم آرزوست.

حالا و پس از قرن‌ها سرگشتگي، دوباره «انسان» آن هم در پهنه‌اي به نام دفاع مقدس ديده مي‌شد. نه اينكه از آسمان نازل شده باشد، ‌از همين كوچه پس كوچه‌ شهرها و روستاهاي كشورمان، خودشان را به كوره حوادث جبهه‌ها مي‌رساندند تا آتش جنگ، باقي‌مانده ناخالصي‌ها را بسوزاند و طلاي ناب تحويل بدهد.

بعد از اتمام دفاع مقدس، تصور اينكه دوران بروز و ظهور «انسان» به سر رسيده است، باعث حسرت مي‌‌شد. البته كه زمين خدا هيچ‌گاه از صالحانش خالي نمي‌ماند، اما بعيد به نظر مي‌رسيد باز بتوانيم آن همه انسان را يكجا و مجتمع ببينم. حسرت ادامه داشت تا اينكه دوران عاشقي مدافعان حرم همه معادلات را برهم زد. حالا جواناني پا به ميدان گذاشته بودند كه در عاشقي و شيدايي چيزي از رزمندگان دفاع مقدس كم نداشتند. انگار كه آتشي زير خاكستر باشند. يا طلايي كه تنها غباري روي‌شان نشسته باشد، منتظر اتفاقي بودند تا جلوه‌ كنند، بدرخشند و جهاني را روشن كنند. معلوم نبود اين فرصت‌طلبان حاشيه‌نشين، طي اين سال‌ها كجا بودند كه اينطور ناگهاني بروز يافتند. از كران جستند و در ميدان عاشقي هل من مبارز خواندند. تعارف نيست، كافي است زندگي‌شان را بخوانيم و ببينيم با چه انسان‌هايي روبه‌رو هستيم. تازه دامادي (شهيد هادي شجاع) كه چهار روز بعد از ازدواج رفت و ديگر بازنگشت. پدري (شهيد سجاد طاهرنيا) كه هشت ساعت قبل از تولد فرزندش رفت و 15 روز بعد به شهادت رسيد. اينها قصه يا افسانه نيست. مال خيلي وقت پيش هم نيست، همين چند ماه پيش اتفاق افتاده و همين الان كه به صندلي‌‌تان تكيه داده‌ايد و اين مطلب را مي‌خوانيد در حال وقوع است. باور كنيم گمشدگان ديوژن بين ما هستند. با چند تا از آنها همكار بوده‌ايم. با چند تا از آنها همسفره شده‌ايم و شايد چند تا از آنها را مي‌شناختيم. جنگ به انسان‌ها فرصت بروز داد و اگر كمي زرنگ باشيم، آنچه را ديوژن نيافت، بين همين مدافعان حرم خواهيم يافت. كاش به ما هم فرصت بروز داده شود.

نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
captcha
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار