کد خبر: 773780
تاریخ انتشار: ۰۸ اسفند ۱۳۹۴ - ۲۱:۰۸
قطعاً براي بسياري از ما اين سؤال پيش آمده چه مسائلي زندگي جوانان مدافع حرم را متفاوت از ديگر هم‌نسل‌هاي‌شان كرده است.
احمد محمدتبريزي

 اينكه آنها در اخلاق و رفتارشان چه مواردي را مدنظر قرار مي‌دهند كه وجودشان را پاك و هدف‌شان را خدايي مي‌كند؟ شايد سؤال خيلي از ما باشد. شهيدان مدافع حرم در دنياي پر زرق و برق و پرهياهوي امروز الگوهايي بدون ادعا هستند كه در سبك زندگي هركدام‌شان هزاران نكته ‌نهفته است. اين جوانان با پشت كردن به تمام مسائل دنيوي و مادي تنها به هدف غايي و نهايي در زندگي‌شان فكر كرده‌اند و چنان در رسيدن به آن غرق شده‌اند كه ديگر هيچ مانعي جلودارشان نيست. اما شهداي مدافع حرم براي رسيدن به اين مرتبه و رتبه در زندگي‌شان چه كرده‌اند؟ چه مسيري را در زندگي‌شان پيموده‌اند كه امروز مقام والاي شهيد را يدك مي‌كشند؟ مرور زندگي هر كدام از اين شهيدان ما را بيشتر و بهتر متوجه دليل تمايز اين شهيدان از ديگر اقشار جامعه مي‌كند.

به گزارش «جوان» هنگامي كه پاي صحبت‌هاي اعضاي خانواده و آشنايان شهيدان مدافع حرم مي‌نشينيم يك كليدواژه مهم بارها تكرار مي‌شود: «نماز شب و نماز اول وقت.» اهميت دادن به نماز اول وقت و عشق ورزيدن به عبادت معبود چنان روح، جان و روان اين جوانان را زلال كرده كه آنها به نماز همچون چشمه‌اي گوارا نگاه كرده‌اند كه هيچ‌گاه از خواندنش سيراب نمي‌شوند.

شهيدان مدافع حرم اولين گام در جهت خدايي شدن را در اهميت دادن به نمازي كه مي‌خوانند جست‌وجو كرده‌اند و به درستي فهميده‌اند قبل از رسيدن به دروازه شهادت بايد از معبر نماز عبور كنند. همسر شهيد حميد سياهكالي مرادي به خوبي ما را متوجه اين موضوع مي‌كند. او درباره ارتباطِ خواندن نماز‌هاي شب و احتمال شنيدن خبر شهادت همسرش چنين مي‌گويد: «وقتي طرف مقابلتان مدت‌ها در اتاق تاريك نماز شب بخواند و شما وقتي در اتاق را باز مي‌كنيد اشك‌هايش را مي‌بينيد و صداي «اللهم ارزقنا توفيق الشهادة في سبيلك» را مي‌شنوي خودت را هر لحظه آماده شنيدن چنين خبري مي‌كني.»

مواردي همانند شهيد مرادي كم نيستند. شهيد حميدرضا دايي‌تقي نيز پيش از شهادت همواره خانواده و اطرافيانش را به خواندن نماز اول وقت توصيه مي‌كرده است. پدر شهيد در اين رابطه خاطرنشان مي‌كند: «هميشه نصيحت مي‌كرد كه نمازتان را ترك نكنيد چون اگر نمازتان ترك شود خدا را ترك كرده‌ايد. مي‌گفت هيچ گاه از خدا دور نشويد و هر چه داريم از خدا داريم. روي نماز اول وقت از همان سنين پايين تأكيد داشت.»

همسر شهيد مجتبي زكوي‌زاده نيز بيان مي‌كند: «مجتبي نماز اول وقت را فراموش نمي‌كرد. هميشه مي‌گفت براي نماز اول وقت كارها را كنار بگذاريد. همين‌طور روزه‌هاي ماه رمضان را بسيار بااهميت مي‌دانست.» فرزند شهيد جبار عراقي كه داعشي‌ها براي تحويل پيكرش شرط گذاشته بودند هم ارج نهادن پدرش به نماز را اينگونه بازگو مي‌كند: «هيچ وقت نديدم نماز شب پدرم ترك شود. با اينكه هميشه ساعت 6 بيدار مي‌شد و سركار مي‌رفت ولي تا ساعت 3 نيمه شب نماز شب مي‌خواند.»

اگر بخواهيم نمونه‌هاي ديگري از اهميت نماز در زندگي شهيدان مدافع حرم پيدا كنيم به تعداد بيشتري خواهيم رسيد. نماز، روزه، مبارزه، جهاد و درنهايت شهادت رمز موفقيت اين مردان مبارز است. رسول گرامي اسلام در حديثي درباره اهميت نماز شب مي‌فرمايد: «آخر شب براي تهجد (نماز شب) نزد من محبوب‌تر از آغاز آن است. زيرا خداوند مي‌فرمايد پرهيزگاران در سحرگاهان استغفار مي‌كنند.»

شهيدان مدافع حرم به خوبي و به درستي اهميت اين حديث را دريافته‌اند و از شب براي خلوص و تزكيه نفس استفاده كرده‌اند. آنها از نعمت شب‌زنده‌داري غافل نشده‌اند و از شب براي نزديك‌تر شدن به خدا و بهتر ساختن خودشان استفاده كرده‌اند. اين دقيقاً همان كاري است كه همه مردان بزرگ خدا در طول تاريخ انجام مي‌داده‌اند و حالا اين شهيدان نشان مي‌دهند كليد درستي و پاكي در دنياي امروز همان راه پيشينيان است.

نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
captcha
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار