کد خبر: 667961
تاریخ انتشار: ۰۴ شهريور ۱۳۹۳ - ۱۲:۰۳
حمله پيامك‌هاي رنگارنگ به روان ما
«خنده بر هر درد بي‌درمان دواست. با ارسال جوك به 2050، هزينه 50 تومان»، «مشترك گرامي، اولين امتياز براي برنده شدن يك خودروي پرايد به شما تعلق گرفت.
بهنام صدقي

 

 براي دريافت جايزه پرايد كافي است 9 را به 2021 بفرستيد و ضمن عضويت در جايزه طلايي ويژه مشتركين امتياز خود را به 100 برسانيد. هر محتوا 150 تومان»، «عشق به شكل‌هاي مختلف مي‌آيد. مي‌خواي بدوني چه‌جوري ميشه پيداش كرد؟ عدد صفر را به 202987 بفرست. پيام‌هاي شما رايگان اما پيام‌هاي ما 100 تومان»، «آ مثل آواز، بازي شهر موش‌ها شد. آغاز ورود به دنياي جوايز 66 ميليوني با ارسال موش. هزينه 75 تومان» و...

حريم خصوصي چيست؟ چه محدوده‌اي دارد؟

همه آدم‌هايي كه در اطراف ما هستند براي خود حريم‌ و محدوده‌اي دارند. ما خودمان هم از اين قاعده مستثني نيستيم. گرچه حريم ‌خصوصي هركسي به فرد و فرهنگ وي وابسته است، ‌اما جايگاهش در ذهن افراد است. به همين خاطر ورود به حريم ديگران، ‌در اغلب كشورها و فرهنگ‌ها ناپسند و ناراحت‌كننده است.

پيامك‌هاي تخريب‌كننده حريم

ماجراي پيامك‌هايي كه شركت‌هاي مختلف مخابراتي گاه و بيگاه، روز و شب و نصف‌شب برايمان ارسال مي‌كنند و روان خود و خانواده‌مان را تحت‌الشعاع قرار مي‌دهند هم نمونه‌اي از عدم رعايت حريم خصوصي و شخصي ما توسط اين شركت‌هاست. واقعاً عذاب‌آور است كه ساعت 3 شب در خواب عميق باشيد و ناگهان صداي زنگ پيامك از گوشي‌تان بلند شده و بعد از اينكه پرده گوش‌هايتان را به اندازه كافي آزار داد خوابتان را بپراند. تصورش هم دردآور است.

جالب‌تر اين است كه بعد از اينكه تلاش‌هاي فراوان شما به منظور خواندن پيام آن هم با يك چشم كاملاً بسته و چشم ديگري كه نيمه‌باز است به ثمر نشست و شما به بي‌معني و ياوه بودن پيامك دريافتي پي برديد در انتهاي پيام با متني روبه‌رو مي‌شويد كه از شما درخواست شده تا با ارسال يك پيامك خالي به فلان شماره به اختيار كاري را كه به شما سپرده شده انجام دهيد. اين انجام دادن هزينه‌اي هم در بر دارد. هزينه ارسال هر پيامك به مبلغ 50، 100 و 150 تومان !

خب حالا كه با همان چشم نيمه باز به خواندن پيامك خاتمه داديد و به انتهاي آن رسيديد و با يك ارزشيابي ساده بي‌ارزش بودن اين پيامك را سنجيديد، چه حسي به شما دست مي‌دهد؟ به چه چيزي فكر مي‌كنيد؟ به تكنولوژي و وسايل پيشرفته ارتباطي؟ به telecommunicationيا همان ارتباط از راه دور؟

قطعاً شما هم مثل خيلي از افراد پس از اينكه چنين اتفاقي برايتان بيفتد در وهله اول به اين مي‌انديشيد كه پيروي از پيشنهاد اين پيامك و ارسال پيام و كسر اعتبار شارژ تلفن همراه يك نوع حماقت محض است.

پيامك‌هايي با مضامين عرفاني!

تا به حال فكر كرده‌ايد كه مبدا چنين سيل عظيمي از پيام‌ها كجاست؟ يا با چه نيتي به صندوق گوشي‌هاي ما ورود مي‌كنند و كلاً هدف از ارسال آنها چيست؟

اين پيامك‌ها به انواع و اقسام گوناگوني تقسيم مي‌شوند. پيامك‌هايي كه يكسري از آنها صرفاً با هدف سوء‌‌استفاده از باورها و اعتقادات مذهبي و ديني مردم ارسال مي‌شود. اين پيامك را بخوانيد:

«من دختري هستم از اهواز. پزشك‌ها از درمان من قطع‌اميد كرده‌اند. تو رو به جان بي‌بي زينب اين پيام‌رو بخون. اگه به فاطمه زهرا اعتقاد داري اون رو به 10 نفر ديگه كه مي‌دوني اونا هم براي ديگران مي‌فرستن بفرست. به حق همين اسم قسم 10 روز بعد يك معجزه در انتظارته...

اگه به حرفم باور نداشته باشي اتفاق بدي برات ميفته. اين پيام به يك كارمند بانك ارسال شده بود اما چون هيچ اعتقادي نداشت كارش رو از دست داد. بعد از اون هم دست يك دختر افتاد و اون هم چون عمل نكرده بود برادرش‌رو از دست داد. تو عمل كن تا عزيزانت رو از دست ندي.» پيامكي كه خوانديد مدل پيشرفته همان نامه‌هاي بي‌نشان مكتوبي است كه سال‌ها پيش به دستمان مي‌رسيد.

پيامك‌هاي معجزه‌آور

بي‌شك تا به حال شما هم با موج عظيم چنين نامه‌ها، دستنوشته‌ها يا پيامك‌هايي مواجه شده‌ايد. پيامك‌هايي كه در محتواي آنها هميشه متني تحت عنوان درخواست از شما به چشم مي‌خورد و بايد بعد از خواندن، آن را براي شماري از افراد ديگر نيز بفرستيد تا معجزه ببينيد و اگر نفرستيد فلان اتفاق در انتظارتان خواهد بود.

مدت زماني است كه چنين پيامك‌هايي با موضوعات و مضامين متفاوت در ميان مشتركين تلفن همراه گسترش پيدا كرده است. كسي كه در مقام ارسال‌كننده پيامك ظاهر مي‌شود از ديگر مشتركين تلفن همراه تقاضا دارد تا با ارسال همان پيام به دوستان و آشنايان و چندين نفر ديگر اين زنجير به اصطلاح اتصال را قطع نكنند، اينكه ارسال‌كننده از دريافت‌كنندگان عاجزانه خواهش مي‌كند و حتي گاهي او را قسم مي‌دهد كه لطفاً قطع‌كننده زنجير نباشيد جاي تعجب و تأمل دارد.

و اما عكس‌العمل مشتركين

مشتركين تلفن همراه عكس‌العمل‌هاي متفاوتي از خود نشان مي‌دهند. بعضي‌ها اصلاً چنين پيامك‌هايي را نمي‌خوانند و سريعاً آن را پاك مي‌كنند و تعداد كثيري از افراد هم به محض مشاهده يك‌بار با دقت آن را مي‌خوانند و پس از خواندن چنين پيامك‌هاي بي‌ارزشي آن را از همان لحظات ابتدايي دريافت از صندوق ورودي حذف كرده و به هيچ عنوان آن را به خط ديگران ارسال نمي‌كنند اما هستند اشخاصي كه به درخواست پيامك عمل كرده اما پيامك را براي كسي نمي‌فرستند. مشتركين عجيبي هم وجود دارند كه بدون اينكه روحشان از چيزي با خبر باشد تحت تأثير قرار مي‌گيرند. آنها هم درخواست پيامك را انجام مي‌دهند و هم پيامك را مثل نقل و نبات توزيع كرده و با ارسال آن به ديگر مشتركين احساس وجد مي‌كنند و اين زنجيره سركاري را ادامه مي‌دهند.

نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
captcha
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها