آنكتاد در جديدترين گزارش خود اعلام كرد ايران در سال ميلادي گذشته ۳ ميليارد و ۵۰ ميليون دلار سرمايهگذاري مستقيم خارجي جذب كرده است كه اين رقم با افت ۳۵ درصدي نسبت به سال قبل از آن مواجه شده است.
به گزارش تسنيم، كنفرانس تجارت و توسعه سازمان ملل(آنكتاد) جديدترين گزارش خود از سلسله گزارشهاي سرمايهگذاري خارجي جهان را در سال 2014 منتشر كرده است كه طي آن آمار مربوط به سرمايهگذاري مستقيم خارجي كشورهاي جهان در سال 2013 ارائه شده است. در سال 2012 براي نخستين بار، كشورهاي در حال توسعه از كشورهاي توسعهيافته در جذب سرمايهگذاري مستقيم خارجي پيشي گرفتند و اين وضعيت را در سال 2013 نيز حفظ كردند. آنكتاد از كاهش 35 درصدي سرمايهگذاري مستقيم خارجي جذب شده توسط ايران در سال 2013 خبر داده است. ايران در سال 2012 بالغ بر 4 ميليارد و 662 ميليون دلار سرمايهگذاري مستقيم خارجي جذب كرده بود كه اين رقم در سال 2013 به 3 ميليارد و 50 ميليون دلار كاهش يافته است.
در ميان 202 كشور جهان، ايران در رتبه 59 جهان از نظر ميزان جذب سرمايهگذاري مستقيم خارجي در سال 2013 قرار گرفته است. بر اين اساس ميزان جذب سرمايهگذاري مستقيم خارجي ايران در اين سال كمتر از 58 كشور بوده است. اين در حالي است كه ايران هجدهمين اقتصاد بزرگ دنيا را دارد.