کد خبر: 654005
تاریخ انتشار: ۰۱ تير ۱۳۹۳ - ۲۱:۵۲
در پي انتشار گزارش روز گذشته با عنوان «انديشگاه فرهنگي، پاتوقي براي شبه روشنفكران غربزده/ تجليل از فتنه‌گران در كتابخانه ملي» روابط عمومي سازمان اسناد و كتابخانه ملي جمهوري اسلامي ايران جوابيه‌اي را به شرح ذيل در اختيار «جوان» قرار داده است، كه مطابق با قانون مطبوعات درج خواهد شد و متعاقب آن توضيحات «جوان» جهت تنوير افكار مخاطبان و خوانندگان گرامي خواهد آمد.
در پي انتشار گزارش روز گذشته با عنوان «انديشگاه فرهنگي، پاتوقي براي شبه روشنفكران غربزده/ تجليل از فتنه‌گران در كتابخانه ملي» روابط عمومي سازمان اسناد و كتابخانه ملي جمهوري اسلامي ايران جوابيه‌اي را به شرح ذيل در اختيار «جوان» قرار داده است، كه مطابق با قانون مطبوعات درج خواهد شد و متعاقب آن توضيحات «جوان» جهت تنوير افكار مخاطبان و خوانندگان گرامي خواهد آمد.
    
1.  محمل اصلي نشست برگزار شده در كتابخانه ملي، رونمايي از دو كتاب با محوريت موضوعي خاندان حضرت امام(ره) بود كه توسط يكي از پژوهشگران سازمان اسناد و كتابخانه ملي جمهوري اسلامي ايران تدوين شده بود نه آنچه كه مطبوعه جوان به عنوان تيتر خود در صفحه آخر انتخاب كرده است. بنابراين استفاده از عنوان ياد شده براي چنين برنامه‌اي و با حضور افراد نامبرده در آن روزنامه، قطعاً جفا در حق انديشه‌هاي حضرت امام(ره) و خاندان گرامي ايشان است.
2.  كتاب‌هاي ياد شده پيش از اين قرار بود در ايام ارتحال حضرت امام(ره) رونمايي شود كه بنا به دلايلي كه خارج از حوصله اين نوشتار است موكول به تاريخ 31 خرداد شد و به منظور بهره‌مندي از سخنان يكي از اعضاي خاندان گرانقدر حضرت امام(ره)، از حضرت حجت‌الاسلام و المسلمين جناب آقاي سيدحسن خميني دعوت به عمل آمد. بنابراين باز هم براي انتخاب عنواني نظير آنچه روزنامه جوان براي صفحه آخر خود برگزيده، دليل منطقي وجود ندارد.
3.  اما آنچه كه تحت رو تيتر «انديشگاه فرهنگي؛ پاتوقي براي روشنفكران غربزده» بيان شده، كاملاً مغاير با اهداف مترتب بر تأسيس اين مركز مهم فرهنگي است كه ان‌شاء‌الله در آينده‌اي نزديك از ثمرات آن تمام اهالي علم و فرهنگ با ديدگاه‌هاي متنوع و طيف‌هاي مختلف فكري بهره‌مند مي‌شوند. چه آنچه كه تحت نام «انديشگاه فرهنگي» در سازمان اسناد و كتابخانه ملي جمهوري اسلامي ايران تأسيس شده، بي‌شبهه برگرفته از منويات مقام معظم رهبري‌(حفظه‌الله‌تعالي) است كه تأكيد بسياري بر تأسيس كرسي‌هاي آزادانديشي در مراكز علم و دانش كشور داشته‌اند و به تبع فرمايش معظم‌له، كتابخانه ملي بنا بر وظيفه ماهوي خويش در نشر افكار و انديشه‌هاي گوناگون متفكرين جامعه و البته در نقد و بررسي نحله‌هاي فكري مختلف، در تأسيس اين مركز كوشش كرد و البته جاي بسي تأسف كه چگونه مركزي كه روز گذشته افتتاح شده مي‌تواند مركزي براي بهره برداري روشنفكران غربزده قلمداد شود؟
4.  بدون شك مسئولان آن روزنامه نيز تأييد مي‌فرمايند، نقد و بررسي افكار موجود در جامعه چه آنكه موافق با طرز تلقي ما از مسائل جامعه باشد و چه نباشد، آنهم در يك مركز علمي با حضور انديشمندان، قطعاً بهتر است از نشر آن افكار در سطح جامعه و تشويش افكار عمومي، نظير آنچه كه روزنامه جوان متأسفانه، خواسته يا ناخواسته اقدام به آن كرد؛
5.  و بالاخره اينكه، افكار عمومي حتماً تأييد مي‌كنند كه گفتار يك فرد كه بر مبناي تفكر غالب سازمان اسناد و كتابخانه ملي در زمينه تضارب انديشه‌ها و افكار آنهم در يك جمع علمي و با حضور نخبگان، در زمينه ياد شده كه در آن روزنامه با عنوان «تجليل از فتنه‌گران» ياد شده، به هيچ وجه ديدگاه محوري اين سازمان نمي‌تواند باشد و قطعاً سازمان اسناد و كتابخانه ملي جمهوري اسلامي ايران، اين فرصت را در اختيار تمام انديشمندان در چارچوب مباني قانوني و ارزش‌هاي اسلامي حاكم بر نظام مقدس جمهوري اسلامي ايران و بر مبناي اصول مترتب بر ايجاد كرسي‌هاي آزادانديشي خواهد گذاشت تا بتوانند ديدگاه‌ها و نظرات خود را در محيطي آزاد و در خدمت و تقويت تفكر اصيل انقلابي بيان كنند.
روابط عمومي سازمان اسناد
و كتابخانه ملي جمهوري اسلامي ايران
     
    توضيحات «جوان»
1- روزنامه جوان از هر مراسم و برنامه‌اي كه در راه تجليل و تقدير از حضرت امام خميني(ره) و افكار بلند بنيان گذار انقلاب اسلامي باشد حمايت مي‌كند؛ گزارش روز گذشته نيز نقدي بر سخنان مطرح شده در مراسم بوده است نه زير سؤال بردن اصل برنامه كه در جوابيه سازمان كتابخانه ملي به آن اشاره شده است.
2- دعوت از اشخاصي مانند مصطفي ملكيان كه نه تنها به نظام اسلامي معتقد نيست بلكه اسلام و تشيع را نيز به سخره مي‌گيرد در مراسم رسمي نظام جمهوري اسلامي جاي تعجب و تاسف دارد.
3- سخنان ناصر مهدوي در اين مراسم هيچ ربطي به موضوع اصلي آن مراسم نداشته و جاي تعجب است كه چرا چنين شخصي مشاور رئيس كتابخانه ملي است و حرف‌هاي غير واقع وغير منصفانه نسبت به نظام جمهوري اسلامي بيان مي‌دارد.
4- مهدوي در سخنان خود به تجليل از فتنه‌گران پرداخته و از محكومين و محبوسين تجليل كرده است. محكوميت در نظام اسلامي يك ننگ ابدي است لذا تجليل از كساني كه در اين نظام محكوم و زنداني شده‌اند و قرار دادن آنها در موضع حق، جاي سؤال دارد.
5- مقايسه ميان نظام اسلامي با نظام شاه در مراسمي كه از سوي كارگزاران حكومت اسلامي ترتيب داده‌اند جرم كوچكي نيست. چرا مهدوي بخشي از سخنان خود را به تجليل از آزادي‌هاي دوران شاه اختصاص داده است؟
6- متهم كردن مسئولان نظام به دروغ‌گويي به مردم در يك مراسم رسمي حكومتي واجد پاسخگويي است.
سؤال اساسي از مسئولان محترم كتابخانه ملي اين است كه مواضع ذكر شده در راستاي ترويج و تكريم از امام راحل است؟
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
captcha
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار