کد خبر: 651210
تعداد نظرات: ۲ نظر
تاریخ انتشار: ۲۱ خرداد ۱۳۹۳ - ۲۲:۰۳
گزارش ويژه «جوان» از ميراث شوم «طرح امريكايي مبارزه با تروريسم»
13 سال قبل، جورج بوش در نطق معروف خود موسوم به نطق «جنگ عليه ترور» كه آغاز حمله امريكا به افغانستان بود گفت: «يا ما دشمنانمان را به پاي عدالت مي‌آوريم يا اينكه عدالت را به سراغ آنها مي‌بريم،( به هرحال) عدالت انجام خواهدشد. . . جنگ ما عليه تروريسم، با القاعده شروع مي‌شود ولي در اين گروه متوقف نخواهد شد. اين جنگ تا زماني كه همه گروه‌هاي تروريستي يافته شوند، متوقف شوند و شكست بخورند ادامه خواهد داشت.»
محمدبابايي نساز

13 سال از لشكركشي امريكا به افغانستان ميگذرد، اما اين لشكر كشي نه تنها باعث ثبات و امنيت نشد، بلكه منجر به ظهور و گسترش پديدهاي تكفيرگري در چارچوبگروههاي سازمانيافتهاي چون دولت اسلامي عراق و شام (داعش) شده و درحالي كه بيثباتي و خشونتهاي ناشي از ميراث به جا مانده از حملات امريكا، ملتها و دولتهاي منطقه را در وحشت فرو برده است، به نظر ميرسد واشنگتن دوران اوباما، آن چيزي را كه زماني تعهد امريكا به مبارزه با تروريسم (حتي از راه مداخله نظامي مستقيم) ميناميد،كنار گذاشته و وارد دورهاي غير قابل پيشبيني از سرگرداني استراتژيك شده، سرگردانياي كه منجر به ظهور گروههاي تروريستي مانند داعش شده و خاورميانهاي را كه زماني تروريسم در آن به افغانستان محدود ميشد، به مهد تروريسم تبديل كرده است.

13 سال قبل، جورج بوش در نطق معروف خود موسوم به نطق «جنگ عليه ترور» كه آغاز حمله امريكا به افغانستان بود گفت: «يا ما دشمنانمان را به پاي عدالت ميآوريم يا اينكه عدالت را به سراغ آنها ميبريم،( به هرحال) عدالت انجام خواهدشد. . . جنگ ما عليه تروريسم، با القاعده شروع ميشود ولي در اين گروه متوقف نخواهد شد. اين جنگ تا زماني كه همه گروههاي تروريستي يافته شوند، متوقف شوند و شكست بخورند ادامه خواهد داشت.»

13 سال بعد از اين نطق بوش، در حالي كه تروريستهاي داعش به دومين شهر بزرگ عراق حمله كردهاند، دولت امريكا به دعوت گروههاي عراقي به اتحاد عليه داعش بسنده كرده و اوباما نيز به صراحت ميگويد كه امريكا از قواي نظامي به صورت يكجانبه، فقط در موارد لزوم استفاده خواهد كرد. حمله گسترده و همه جانبه دوشنبه شب شبهنظاميان وابسته به داعش با عقايد تكفيري به شهر موصل و تصرف چندين ساختمان و مراكز دولتي و نظامي نگراني گسترده منطقهاي و جهاني را به دنبال داشت. گروههاي تكفيري كه اقدامات آنان از جمله «شكافتن سينهها، بريدن سرها... و نبش قبور» زير نام اسلام تبديل به بزرگترين تهديد اسلام گرايي شده، آنچنان خوراك رسانهاي براي دستگاه تبليغاتي غرب در جهت ترويج اسلامهراسي فراهم آورده كه ناخودآگاه اين سؤال را در اذهان آگاهان و حتي عموم مردم مطرح ميكند كه چه دستاني پشت سر اين پديده هستند؟ آيا ممكن است اين پديده كه فاقد منطق و عقلانيت است بدون پشتيباني سياسي، مالي، تسليحاتي و اطلاعاتي سازمان يافته تا اين حد قدرتمند شود كه بتواند در عرض كمتر از 24 ساعت دومين شهر بزرگ عراق را به كنترل خود درآورند.

واكنش سريع بدون اقدام

مقامات امريكايي پس از تحولات دو روز اخير موصل واكنش سريع نشان داده و بر لزوم حمايت از دولت عراق براي مبارزه با تروريسم تأكيد كردند. جن پساكي سخنگوي وزارت خارجه امريكا اعلام كرد كه دولت ايالات متحده در هماهنگي با دولت نوري المالكي، نخست وزير عراق و ساير مقامات و گروههاي سياسي آن كشور، از جمله مقامات دولت خودمختار اقليم كردستان عراق، اوضاع را از نزديك زير نظر دارد. اما به نظر ميرسد اين اظهارات بيشتر ژست ديپلماتيك بوده و شايد بتوان سياست واقعي امريكا در قبال تحولات اخير را در اظهارات دريادار جان كربي سخنگوي پنتاگون مشاهده كرد. به گزارش رسانههاي امريكايي، وي تصريح كرده است كه «غيرممكن است امريكا به صورت مستقيم در جنگ عراق عليه داعش دخالت كند.» وي همچنين گفته است؛ «اين به عهده نيروهاي امنيتي و دولت عراق است كه با اين مسئله برخورد كنند.» اين اظهارات سخنگوي پنتاگون در حالي است كه لشكركشيهاي امريكا به منطقه نقش مستقيمي در ظهور و گسترش اين پديده داشته است. به نظر ميرسد دولت امريكا در دروان رياست جمهوري اوباما تصميم گرفته خود را از بحرانهايي كه اين كشور نقش مستقيم در به وجود آمدنها داشته است، دور كند. بخشي از شواهد اين سياست دولت امريكا را ميتوان در اظهارات اخير اوباما در وست پوينت مشاهده كرد. وي در اين سخنراني چارچوب رفتار مداخلاتي امريكا در جهان خارج را در دو وضعيت به تصوير كشيد و گفت كه امريكا از قواي نظامي به صورت يكجانبه فقط در موارد لزوم استفاده خواهد كرد: «زماني كه مردم ما تهديد شوند، هستي ما در خطر قرار بگيرد يا زماني كه امنيت متحدين ما در خطر بيفتد. » بنابراين در حالي كه دخالت امريكا به رهبري بوش در اوايل قرن بيستويكم در عراق و افغانستان باعث شد تا پديده تكفيري به بهانه امريكاستيزي فرصت رشد و گسترش يابد و كل منطقه با پديده بسيار خطرناكي مواجه شود، واشنگتن نه تنها تصميم گرفته خود را از مقابله با اين پديده دور نگه دارد، بلكه بعضي اقدامات كاخ سفيد منجر به ايجاد ترديد درباره نقش سازمانهاي اطلاعاتي امريكا در تحولات اخير شود.

بالگردهايي براي نمايش

بعضي گزارشهاي منتشر شده حاكي از آن است كه نيروهاي حملهكننده به موصل طي دو روز گذشته از سلاحهايي استفاده كردهاند كه امريكا و ناتو اخيراً آنها را به شورشيان سوري كه «ميانهرو» ميخوانند، تحويل دادهاند و اينكه اين شورشيان به اصطلاح ميانهرو اعلام كردهاند تا زماني كه داعش در عراق ميجنگد با اين گروه در سوريه وارد جنگ نخواهند شد. لازم به يادآوري است كه گروههاي مخالف طي چند ماه اخير در شمال سوريه با يكديگر وارد جنگ شدهاند. از طرف ديگر در حالي كه دولت عراق پس از عقبنشيني امريكا از اين كشور در سال 2011 اعلام كرد كه 18 فروند هواپيماي F16 از واشنگتن ميخرد اما واشنگتن تاكنون از تحويل اين هواپيماها خودداري كرده و فقط طي چند روز گذشته اولين نوع از هواپيماها را تحويل گرفت. بنابر گزارش نيويوركتايمز زمان زيادي لازم است تا عراق از اين هواپيماها استفاده كند چراكه به اندازه كافي خلبان آموزش ديده در اختيار ندارد. از طرف ديگر قرارداد خريد چندين فروند بالگرد آپاچي با مخالفت سناتور رابرت منندنز، رئيس كميته روابط خارجي مواجه شده بود. اين سناتور در اظهاراتي جالب دليل اين اقدام خود را احتمال استفاده از اين بالگردها عليه اقليتها عنوان كرده بود. هرچند وي اين ممنوعيت فروش را در ماه ژانويه لغو كرد اما به نظر ميرسد اين تجهيزات تا پايان تابستان به دولت عراق تحويل داده شود. هرچند امريكا مدعي است كه هزينههاي زيادي براي آموزش نيروهاي مسلح عراق متقبل شده و سرمايهگذاري زيادي در اين زمينه كرده است اما فرار نيروهاي مسلح عراقي آموزش ديده توسط امريكا از شهر موصل ترديدهاي زيادي درباره موفقيت و نيت اين آموزشها ايجاد كرده است. در همين حال، جان اينگلز، يك مقام ارشد سابق آژانس امنيت ملي امريكا در گفتوگو با لسآنجلس تصريح كرده بود كه تمامي ايميلها، پيامهاي كوتاه و مكالمات تلفني در عراق رصد و ضبط ميشود. به نظر ميرسد، در حالي كه دولت اوباما همچنان بر طبل مبارزه با تروريسم ميكوبد ولي در شيوه رفتاري امريكا در اين بحران كمتر نشاني از مبارزه با تروريسم قابل مشاهده است. اين روزها در پايتختهاي عربي و خاورميانه، خيليها اين سؤال كليدي را مطرح ميكنند كه به‌‌رغم حضور فعال سازمانهاي اطلاعاتي امريكا در عراق، دولت امريكا چگونه نتوانست حمله داعش به موصل را پيش بيني كند؟


غیر قابل انتشار: ۰
در انتظار بررسی: ۰
انتشار یافته: ۲
ناشناس
|
IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF
|
۱۹:۲۲ - ۱۳۹۳/۰۳/۲۲
0
0
واقعا برای من جای سواله که ایران تین وسط چکاره است که نشسته تا داعش و امثال داعش بیان تو مرزهای ما و بعد شروع کنیم به مبارزه؟؟؟؟؟ بابا عزیزان داعش دیرور سوریه بوده و امروز عراق و فردا به پشتیبانی امریکا و عربستان وارد کردستان ایران هم میشود چرا درک نمی کنید؟؟؟؟؟ امریکا از اونور دنیا اومده و دخالت میکنه و ما از ترس ساکت نشستیم و شک نکنین که فردا کربلا رو هم خواهند گرفت و ما فقط شعار میدیم و میترسیم که نکنه عربستان از دست ما ناراحت بشه!!!!! وای بر ما و مسئولین ما
ناشناس
|
IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF
|
۰۷:۲۶ - ۱۳۹۳/۰۳/۲۳
0
1
کی گفته آمریکا با تروریزم می جنگه ! ؟ آمریکا و انگلیس خبیث شیطان اند که خودش خالق تروریست ها ست ! آمریکا و انگلیس خبیث و اسرائیل تنها و تنها با شیعیان می جنگند و بس !
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
captcha
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار