کد خبر: 650359
تاریخ انتشار: ۱۸ خرداد ۱۳۹۳ - ۲۲:۳۹
سيف از آغاز عرضه ايران‌چك‌هاي ۱۰۰ هزار توماني خبر داد
روز گذشته فعالان بانكي و بورسي در هشتمين نمايشگاه‌‌ بين‌المللي بورس، بانك و بيمه دور هم جمع شدند تا هم‌انديشي كنند. البته بيشتر از هم‌انديشي، نمايش دكور و معرفي ساده خود شركت‌ها و بانك‌ها شد اما اخبار حواشي اين نمايشگاه مهم‌تر از خود متن بود.
علي طالب‌زاده
روز گذشته فعالان بانكي و بورسي در هشتمين نمايشگاه‌‌  بين‌المللي بورس، بانك و بيمه دور هم جمع شدند تا هم‌انديشي كنند. البته بيشتر از هم‌انديشي،  نمايش دكور و معرفي ساده خود شركت‌ها و بانك‌ها شد اما اخبار حواشي اين نمايشگاه مهم‌تر از خود متن بود. معاون اول از ادامه پرداخت يارانه به شيوه كنوني و رئيس كل بانك مركزي از توزيع ايران چك‌هاي 100 هزار توماني و رسيدن قسط ششم پول‌هاي بلوكه شده ايران خبر دادند. وزير اقتصاد و رئيس سازمان بورس هم برنامه‌هاي دولت براي حمايت از بانك‌ها و بورس را تشريح كردند.
به گزارش «جوان» معاون اول رئيس‌جمهور در اين نمايشگاه با بيان اينكه تحريم‌هاي صنعت پتروشيمي با توافق ژنو برطرف شده است، گفت: سيستم بانكي هنوز با محدوديت‌هاي تحريمي جدي روبه‌رو است كه اميدواريم در توافق ژنو به نتيجه مناسبي دست پيدا كنيم.
اسحاق جهانگيري اظهار داشت: اميدواريم در توافق ژنو به نتيجه مناسبي دست پيدا كنيم البته در كنار اين موضوع راهكارهايي را اتخاذ مي‌كنيم تا منابع توسعه‌اي كشور را تجهيز و طرح‌هاي مهم را اجرايي كنيم.
معاون اول رئيس‌جمهوري ضمن بيان اين مطلب كه در سال جاري با سياست‌هاي تدوين شده توسط دولت، توليد و صادرات بنگاه‌هاي فعال در بورس افزايش مي‌يابد، در رابطه با روند واگذاري‌ها به بخش خصوصي گفت: بازار سرمايه يكي از بهترين بازارهايي است كه به طور جدي مورد حمايت دولت قرار دارد و مخصوصاً با اجراي اصل 44 قانون اساسي بنگاه هايي كه در طول دهه‌هاي گذشته در دولت شكل گرفته بودند به بخش خصوصي واگذار شدند.
وي همچنين در پاسخ به سؤال فارس درباره نحوه واريز يارانه طي ماه‌هاي آينده گفت: پرداخت يارانه فعلاً به تمام خانوار‌هايي كه ثبت‌نام كردند، به شيوه كنوني ادامه مي‌يابد.
    رسيدن به رشد ۸ درصدي امكان‌پذير است
وزير اقتصاد نيز با تأكيد بر اينكه بايد سهم بازار اوليه از تأمين مالي بنگاه‌هاي اقتصادي افزايش پيدا كند، گفت: يكي از مشكلات بانك‌ها مطالبات آنها از دولت است كه طبق برنامه ظرف دو تا سه سال مجموع بدهي‌ها را پرداخت مي‌كنيم.
 علي طيب‌نيا اظهار داشت: سياست عمده دولت برقراري ثبات در بازارهاي مختلف از جمله بازار كالا، پول و ارز از طريق انضباط مالي و پولي در حد قابل ملاحظه‌اي محقق شد و تورم نقطه به نقطه به كمتر از 18 درصد رسيد.  وزير اقتصاد گفت:‌مشكل عمده اقتصاد كشور ركود است كه معلول عوامل ساختاري اقتصادي نامناسب و وابسته به نفت همراه با سياست‌هاي نادرست هشت سال گذشته و تحريم‌هاي تحميلي بود.  
 وي با بيان اينكه زمينه لازم براي خروج از ركود در حال مهيا شدن است، گفت: همزمان با برقراري ثبات چرخ‌هاي توليد در حال به حركت در‌آمدن است و در ماه‌هاي اخير شاهد افزايش توليد بوده‌ايم.  
طيب‌نيا گفت:‌اولويت راهبردي دولت خروج غيرتورمي از شرايط ركود اقتصادي است و براساس اهداف سياست‌هاي اقتصاد مقاومتي، رشد اقتصادي پايدار و مستمر و درون‌زا و برون‌نگر كه باعث رفاه و بهبود حال عامه مردم شود، مدنظر است.
طيب‌نيا گفت: همواره بازارهاي مالي ما بانك‌محور بوده‌اند، اما بانك‌ها هم در دوره اخير با مشكلات جدي مواجهند كه از جمله آنها مسئله مطالبات معوق بانكي، مطالبات بانك‌ها از دولت، مشكل كمبود سرمايه و درگيري در فعاليت‌هاي اقتصادي است كه در برنامه دولت تصميمات مناسبي در اين باره گرفته شده است.  وي با بيان اينكه افزايش سرمايه بانك‌ها خصوصا بانك‌هاي دولتي را دنبال مي‌كنيم، گفت:‌اميدواريم بتوانيم سرمايه بانك‌ها را به ارز مناسبي برسانيم، تا بتوانند در تأمين مالي بنگاه‌هاي اقتصادي فعاليت بيشتري كنند. ‌
وزير امور اقتصادي و دارايي اظهار داشت: با همكاري سازمان بورس برنامه‌هايي براي فعال كردن بازار اوليه بورس تهيه كرديم و تأسيس صندوق‌هاي سرمايه‌گذاري براي اجراي پروژه‌هاي اقتصادي در بازار اوليه از جمله اين برنامه‌ها است.
وي ادامه داد: مذاكرات جدي با برخي وزارتخانه‌ها مانند وزارت نفت و صنعت انجام شده تا با ايجاد صندوق پروژه‌ها تأمين مالي را انجام دهند.
وي با اشاره به افزايش قابل ملاحظه فعاليت در بازار اوليه بورس گفت: 26 هزار ميليارد تومان از طريق بازار اوليه منابع براي تأمين پروژه‌ها جذب شده و حتماً بايد سهم بازار اوليه از تأمين مالي بنگاه‌هاي اقتصادي افزايش پيدا كند.
طيب‌نيا ابراز داشت: در سال قبل وضعيت بازار سرمايه بسيار مناسب بود و سودآوري در اين بازار افزايش پيدا كرد و شاخص كل 108 درصد افزايش يافت كه اين موفقيت در جلب اعتماد مردم است.
وي ادامه داد: در سال جاري هم وضعيت بازار سرمايه به نحوي است كه بازدهي مناسب براي سرمايه‌گذاران فراهم مي‌كند به شرطي كه آمادگي پذيرش ريسك هم داشته باشند، هرچند برنامه ما اين است كه ريسك فعاليت‌هاي اقتصادي و بازار سرمايه را به حداقل برسانيم.
وزير اقتصاد اضافه كرد: ابتدا بايد اقتصاد را از ركود فعلي خارج كنيم و بعد از آن هدف دولت افزايش نرخ رشد اقتصادي است و دستيابي به رشد 8 درصدي اقتصاد به سادگي در ايران امكان‌پذير است.
     عرضه ايران‌چك‌هاي ۱۰۰ هزار توماني آغاز شد
رئيس كل بانك مركزي هم در اين حاشيه اين نمايشگاه با بيان اينكه قسط ششم پول‌هاي بلوكه‌شده ايران در آستانه انتقال است، از عرضه ايران‌چك‌هاي ۱۰۰ هزار توماني حداكثر تا روز آينده خبر داد.  
ولي‌اله سيف اظهار داشت: عرضه ايران‌چك‌هاي 100 هزار توماني ظرف امروز يا فردا انجام مي‌شود.  وي در خصوص واريز قسط ششم پول‌هاي بلوكه شده ايران، بيان كرد: اين قسط در شُرُف انتقال است و به محض دريافت اخبار آن، اطلاع‌رساني انجام مي‌شود. البته تاكنون پنج قسط آن دريافت شده است.  رئيس كل بانك مركزي درباره نحوه هزينه‌كرد منابع مذكور توضيح داد: اين منابع كاملاً آزاد است و بنا به نياز داخل كالاهاي غير تحريمي و ضروري و نيز اسكناس (ارز) وارد كشور مي‌شود.
بنا به گفته رئيس كل بانك مركزي، اسكناس وارد شده براي تأمين نياز داخل به ارز اختصاص مي‌يابد.  اظهارات سيف در حالي است كه برخي منابع غير‌رسمي مدعي شده‌اند پول‌هاي توافق ژنو براي ايران قابل برداشت نيست و در واقع بابت بدهي‌هاي ايران به سازمان‌هاي بين‌المللي و كشورهاي غربي هزينه مي‌شود!
    فعال شدن صندوق‌هاي بازارگرداني
 در آينده نزديك
رئيس سازمان بورس و اوراق بهادار نيز برنامه‌هاي اين سازمان را براي تقويت بازار سرمايه اعلام كرد و از فعال شدن صندوق‌هاي بازارگرداني در آينده نزديك خبر داد.  علي صالح‌آبادي در حاشيه نمايشگاه در جمع خبرنگاران برنامه‌هاي سازمان بورس براي تقويت بازار سرمايه را اعلام كرد و گفت: براي تقويت بازار سرمايه عرضه‌هاي اوليه در بورس تهران و فرابورس در برنامه بوده و قصد داريم ابهامات موجود در شركت‌ها و صنايع بورسي را برطرف كنيم.  رئيس سازمان بورس و اوراق بهادار با بيان اينكه بسته‌اي از مزايا براي صندوق‌هاي بازارگرداني تدارك ديده شده است، خاطرنشان كرد: يكي از مزاياي اين صندوق‌ها اين است كه 80 درصد كارمزدهايي كه سازمان بورس، بورس تهران، فرابورس و سپرده‌گذاري مركزي دريافت مي‌كند در خصوص صندوق‌هاي بازارگرداني كاهش يابد.  وي ادامه داد:‌از سوي ديگر اعتبارات بانك‌ها مي‌توانند به شكل گسترده‌اي نسبت به ساير مجموعه‌ها مورد استفاده قرار گيرند كه در اين راستا مذاكراتي در بازار سرمايه انجام شده و اميدواريم طي هفته‌هاي آينده تعدادي از اين صندوق‌ها در بازار سرمايه فعال شوند.  به گفته وي، اين صندوق‌ها مي‌توانند نقش مؤثري در ثبات و نقدشوندگي بهتر بازار و رونق بازار سرمايه ايفا كنند.
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
captcha
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار