کد خبر: 646465
تعداد نظرات: ۱ نظر
تاریخ انتشار: ۲۶ ارديبهشت ۱۳۹۳ - ۱۶:۴۰
در ادامه دور چهارم گفت‌وگوها در وين
عمده رسانه هاي غربي با پرداختن به بحث دور چهارم مذاكرات در وين عنوان كرده اند كه مذاكرات به كندي و به سختي پيش مي رود...
موارد اختلاف مذاكرات هسته‌اي كدام‌ها هستند؟

جوان آنلاين: روزهاي سخت هسته اي و مذاكرات طرفين در دور چهارم در حالي در وين اتريش ادامه دارد كه مواردي از اختلافات هنوز وجود دارد. اما با توجه به اينكه مذاكرات به صورت مخفيانه و بدون درز اطلاعات اصلي در حال انجام است، نمي توان به راحتي از نكات ريز اختلافات سخن گفت.

با اين وجود برخي از رسانه ها گمانه هايي را مطرح كرده اند كه قابل توجه است. در اين ميان خبرگزاري رويترز اعلام كرد: اختلافات بر سر سطح و ميزان «غني سازي اورانيوم» مهم ترين مانع پيشرفت در مذاكرات در اين دوره است و همين مسئله باعث شده تا مذاكرات بسيار كند پيش برود.

رويترز به نقل از مقامات غربي كه نسبت به مذاكره كنندگان ايران راحت تر سخن مي گويند، نوشت: طرفين بايد در خصوص تعداد و نوع ماشين هاي سانتريفيوژ و همچنين سطح غني سازي و ميزان اورانيوم مورد ذخيره به توافق برسند.

اين خبرگزاري همچنين روز پنج شنبه تاكيد كرد كه اختلافات بر سر مسئله راكتور آب سنگين اراك تقريبا حل و فصل شده است. توافق بر سر آب سنگين اراك به طور غير رسمي مورد تاييد قرار گرفته است. مسئله اين است كه ايران همواره تاكيد كرده است كه فعاليت ها در اراك جنبه درماني دارد اما غرب معتقد است كه ميزان پلوتونيوم آن بايد كاهش يابد تا اطمينان بخش شود.

همزمان روزنامه كيهان نيز تعداد سانتریفیوژها و مدت زمان اعتبار توافق‌نامه احتمالی را از موانع اصلي بر سر توافق دانسته كه مورد اختلاف است.

اما بحث ديگري كه از موارد اختلاف به شمار مي رود به «فعاليت هاي موشكي» ايران مربوط مي شود. آمريكا طبق معمول اصرار دارد كه اين مسئله نيز بايد مورد مذاكره قرار گرفته و محدوديت هايي براي براي موشك هاي دوربرد ايجاد شود. موضوعي كه تهران به هيچ وجه آن را نمي پذيرد.

بحث «مطالعات ادعايي» آژانس بين المللي انرژي اتمي كه همواره مطرح مي شود نيز از ديگر نقاط اختلاف دو طرف است. غرب بر اين اعتقاد است كه ايران نسبت به بحث مطالعات ادعايي به عنوان مثال چاشني هاي انفجاري، پاسخ هاي لازم را ارائه نمي دهد اين در حالي است كه اين بخش همانطور كه از نام آن پيدا است تنها در حد ادعا و سنديت لازم را ندارد.

از اين منظر انتظار مي رود كه مذاكرات بعدي تا 29 تير بسيار سخت و فشرده تر دنبال شود...

غیر قابل انتشار: ۰
در انتظار بررسی: ۰
انتشار یافته: ۱
ایران دوست
|
IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF
|
۱۶:۴۱ - ۱۳۹۳/۰۲/۲۸
0
0
هیهات منا الذله ! هدف این، فتح باب جاسوسی های گسترده سرزده و دایمی از اماکن و توان دفاعی ایران برای حمله پیشدستانه آینده شان به ایران است که هرگز نباید ایران زیر بار آن برود ! حالا خوب می فهمم درد و مرض بهانه جویی ها علیه پارچین چیست !!! جاسوسی از مکان های تسلیحاتی ایران و دقیق کردن گرا برای حمله های احتمالی در آینده !( اما در پوشش لزوم اعتماد سازی هسته ای و انعطاف پذیری بیشتر و رفتار سازنده تر ایران !!!) هرگز گول ادبیات فریبنده غرب را نخوریم که دشمنی غرب با ایران ، دشمنی ای دیرینه است و پیش از این بارها اسکندر مقدونی ها و هراکلیوس ها ایران باستان را به خاک و خون کشانده اند ، سپس صلیبی ها ، روباه پیر و متفقین ، انگلو- ساکسونهای خبیث امروز بی گمان فرزندان همان رومیان جنایتکار دیروز هستند !
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
captcha
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار