کد خبر: 633764
تاریخ انتشار: ۲۳ بهمن ۱۳۹۲ - ۲۲:۰۱
انتشار مكالمه صوتي رئيس‌جمهور بركنار شده مصر
به گزارش «جوان»، نوار مكالمه حدوداً سه دقيقه‌اي محمد مرسي با سليم العوا وكيل مدافع او در زندان در شبكه‌هاي اجتماعي از جمله يوتيوب منتشر شد. اين مكالمه حدوداً سه روز است كه در شبكه‌هاي اجتماعي قرار گرفته، ولي از ديروز حجم ارجاعات به آن افزايش يافته و مطبوعات و رسانه‌ها به آن توجه مي‌كنند. در ابتداي اين مكالمه صوتي، محمد مرسي از العوا مي‌خواهد كه خلاصه اوضاع را به او بگويد و او نيز مي‌گويد كه اوضاع خوب است و مردم مصر هم مشغول بحث انتخابات هستند، ولي همزمان، تظاهرات نيز در همه شهرهاي مصر هر روز برقرار است. العوا مي‌گويد: « مردم بايد بنشينند، گفت‌و‌گو كنند و به راه حلي برسند. دكتر محمد بدون رسيدن به يك راه حل، وجهي وجود ندارد.» مرسي هر چند با لحني رويارويي‌جويانه، با اين نظر او موافقت مي‌كند و به العوا مي‌گويد: « براي هر دو طرف بي‌نتيجه است، اين طور نيست؟»

در بخش ديگري از اين گفت و شنود، مرسي از اينكه السيسي قصد دارد نامزد انتخابات شود، ابراز شگفتي مي‌كند: « واقعاً او قصد دارد رئيس‌جمهور شود؟. . . از كودتا نمي‌ترسد؟» و بعد خودش جواب مي‌دهد: « هر كسي كه كودتايي را رهبري كند، خودش هم با كودتا روبه‌رو خواهد شد. » برخي منابع در اين مسئله كه گفت و شنود منتشر شده، صداي خود مرسي باشد، ابراز ترديد كرده‌اند، ولي يك عضو تيم وكلاي مرسي در گفت‌و‌گو با گاردين تأييد كرده كه اين گفت و شنود صداي خود مرسي است. وي در همين حال پخش صداي او را جرم دانسته است. در حالي كه محمد مرسي طي چند دادگاه خود تأكيد كرده كه همچنان رئيس‌جمهور مصر است، انتشار اين گفت وگو ممكن است باعث سرخوردگي حاميان مرسي شود. برخي ناظران با اشاره به تحولات اخير مصر در آستانه انتخابات رياست جمهوري، سناريوهاي مختلفي را در اين زمينه مطرح مي‌كنند. برخي مي‌گويند كه دولت مصر سعي دارد در آستانه انتخابات، شرايط را آرام‌تر كند و به همين خاطر دست به انتشار نوار مكالمه مرسي با العوا در زندان زده است. برخي ديگر سناريويي متفاوت ترسيم مي‌كنند و اين احتمال را كه اخوان المسلمين به دنبال نوعي مصالحه محدود با ارتش مصر باشد به خصوص با توجه به فشارهاي امريكا، منتفي نمي‌دانند. آنها در اين زمينه به همكاري‌هاي تاكتيكي ارتش با جريان‌هاي اسلام‌گراي مصر در دوران حسني مبارك اشاره مي‌كنند. عبدالامير نبوي، كارشناس ارشد مسائل خاورميانه در گفت‌و‌گو با ايسنا گفته كه باتوجه به تماميت‌خواهي اكثر ائتلاف‌ها در مصر، اهميت ارتش و ويژگي‌هاي اخوان مي‌تواند آينده مصر را رقم بزند.

سفر السيسي به مسكو

ديروز همچنين در مصر اعلام شد كه ژنرال عبدالفتاح السيسي فرمانده كل ارتش مصر در سفري غيرمنتظره به مسكو رفته تا با مقامات روسيه ديدار كند. نبيل فهمي وزير خارجه مصر، السيسي را در اين سفرهمراهي مي‌كند. بعد از مداخله ارتش و بركناري محمد مرسي در 4 جولاي 2013(14 تير ماه 92) اين اولين سفر يك مقام مصري به روسيه در شرايطي است كه السيسي قصد دارد نامزد انتخابات شود. پايگاه خبري صدي البلد هم از قول منابع آگاه مصري گزارش كرد كه سازمان اطلاعات مصر اخيراً نشستي محرمانه را با نمايندگان سازمان اطلاعات چند كشور از جمله امريكا، انگليس، آلمان، تركيه و فرانسه در شهر استانبول برگزار كرد. به گفته منابع مصري، اين نشست كه نمايندگان سازمان اطلاعات اسرائيل نيز در آن حضور داشتند با هدف بررسي راه‌هاي ممانعت از تصدي سمت رياست جمهوري مصر توسط عبدالفتاح السيسي، وزير دفاع يا بركناري وي در نزديك‌ترين زمان ممكن در صورت رسيدن به اين پست برگزار شد. در اين نشست بر لزوم اعمال فشارهاي گسترده سياسي به كشورهاي موافق نظام جديد مصر و نامزدي السيسي در انتخابات رياست جمهوري تأكيد و پيشنهاد شد كه قراردادي با يكي از شركت‌هاي جهاني و متخصص در روابط عمومي براي به راه انداختن كمپين‌هايي عليه السيسي امضا شود.

نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
captcha
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار