کد خبر: 633342
تاریخ انتشار: ۲۰ بهمن ۱۳۹۲ - ۱۵:۵۱
هويت شهري تهران را مي‌توان از آثار باقي مانده از گذشته‌هاي دور جست‌وجو كرد و اگر قرار باشد با ساخت‌وساز و نوسازي بافت‌هاي فرسوده بخش ميراث فرهنگي و اجتماعي و ميراث معماري گذشته را از بين برد، ديگر نمي‌توان از اين شهر به عنوان پايتخت نام‌برد.
بيژن يانچشمه

به واقع در برنامه پنج ساله دوم شهرداري نيز با بافت و معماري ايراني ـ اسلامي توجه شده است و اميد آن مي‌رود كه مديريت شهري و ديوا‌ن عدالت اداري با مشاركت سازمان ميراث فرهنگي جهت حفظ بافت معماري باقي مانده از دوره‌هاي گذشته اهتمام ويژه‌اي داشته باشد و جلوي تخريب اين بافت‌هاي باارزش و ماندگار گرفته شود. حفظ هويت محله‌هاي قديمي پايتخت كه در دل خود سيره تاريخي بسياري نهفته دارند، خود مي‌تواند براي هويت بخشي به محله‌هاي شهري مورد توجه قرار گيرد.

توجه به بافت‌هاي تاريخي علاوه بر حفظ فرهنگ و آداب و رسوم اقوام ايراني مي‌تواند در پروسه بازسازي به عنوان مكان گردشگري، موزه و مراكز اشاعه فرهنگي و اجتماعي مورد استفاده قرار بگيرد، بنابر اين توجه به حفظ اين بناهاي باارزش، مي‌تواند منبع درآمد پايدار براي حفظ و مرمت خود بنا باشد.

ساماندهي هويت بافت تاريخي تهران

در اين زمينه مهندس عليرضا نادري معاون شهرسازي و معماري با تأكيد بر حفظ و ساماندهي هويت بافت و بناهاي تاريخي تهران گفت: در اين راستا طرح ساماندهي سيماي شبانه و روزانه اماكن و فضاهاي تاريخي شهر با هدف توسعه پايدار پايتخت و حفاظت از دارايي‌هاي فرهنگي ـ تاريخي، ايجاد ارزش‌افزوده و تحريك انگيزه احيا و تجديد حيات در هسته تاريخي شهر تهران اجرا مي‌شود. وي افزود: تهيه طرح مديريت رويدادهاي تاريخي ـ فرهنگي شهر تهران در محدوده بافت تاريخي تهران و سند جامع مديريت و حفاظت بافت‌ها و بناهاي تاريخي تهران در زمينه حفاظت و توسعه بافت‌ها و بناهاي تاريخي و ميراث فرهنگي ملموس تهران از جمله اقدامات انجام‌شده در راستاي شهرسازي فرهنگ‌محور و مديريت يكپارچه شهري است.

وي افزود: اين اقدامات همگام با شناسايي و معرفي رويدادها و خاطرات تاريخي شهر تهران و به منظور احيا و باززنده‌سازي جريان زندگي در بافت‌هاي تاريخي با تمركز بر ميراث ناملموس صورت گرفته است و صرف‌نظر از جايگاه تهران به عنوان پايتخت جمهوري اسلامي ايران و نقشي كه اسناد فرادست از جمله سند طرح جامع براي هدايت، توسعه و تبديل آن به ام‌القراي جهان اسلام در افق طرح 1404در نظر گرفته و تأكيدات مقام معظم رهبري در ديدار با مسئولان شهري در خصوص پرداختن به مسئله هويت تهران به عنوان يك شهر ايراني ـ اسلامي، ضرورت برنامه‌ريزي دقيق و عملياتي براي تحقق اين آرمان و نيز ساير شاخص‌هاي مطرح شده در بيانات ارزشمند ايشان، توجه به شهرسازي فرهنگ‌محور را چندين برابر ساخته است.

نادري همچنين افزود: به منظور دستيابي به ادبياتي مشترك در راستاي ارتقاي كيفيت محيط در چارچوب توسعه پايدار و جلب مشاركت‌هاي مردمي در مواجهه با داشته‌هاي ارزشمند تاريخي، راهبري طرح‌هاي موضوعي و موضعي واقع در محدوده بافت تاريخي شهر تهران در نظر گرفته شده كه منجر به حفاظت از بافت‌ها و منابع طبيعي و باارزش خواهد شد.

معاون شهرسازي و معماري شهرداري تهران با بيان اينكه حفظ هويت بافت تاريخي تهران در گرو ساماندهي منظر شهري آن است، گفت: هدف از طرح ساماندهي سيماي شبانه و روزانه اماكن و فضاهاي تاريخي شهر تهران ‌توسعه پايدار پايتخت و حفاظت از دارايي‌هاي فرهنگي ـ تاريخي، ايجاد ارزش‌افزوده و تحريك انگيزه احيا و تجديد حيات در هسته تاريخي شهر تهران است.

نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
captcha
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار