کد خبر: 631091
تاریخ انتشار: ۰۶ بهمن ۱۳۹۲ - ۲۱:۱۵
صدها كشته و زخمي در سومين سالگرد خونين مصر
با شروع چهارمين سال پيروزي انقلاب مصر، جماعت اخوان‌المسلمين از طرفدارانش خواست تظاهرات خود عليه دولت كودتا را از مساجد اين كشور شروع كنند.

با شروع چهارمين سال پيروزي انقلاب مصر، جماعت اخوان‌المسلمين از طرفدارانش خواست تظاهرات خود عليه دولت كودتا را از مساجد اين كشور شروع كنند. اين فراخوان در حالي صادر شده كه تظاهرات گسترده طرفداران اخوان‌المسلمين عليه دولت موقت پس از حوادث مسجد رابعه العدويه كاهش يافته بود. در روزهاي اخير صدها نفر از اعضاي اخوان به اتهام دست داشتن در انفجارهاي مصر توسط نيروهاي امنيتي دستگير شدند.

به گزارش «جوان»، ائتلاف ملي حمايت از مشروعيت و رد كودتا به رهبري گروه اخوان‌المسلمين ديروز در بيانيه‌اي از طرفداران خود و معترضان دعوت كرد كه تظاهرات اعتراض‌آميز خود را براي دومين روز متوالي از 35 مسجد در استان‌هاي مختلف اين كشور آغاز كنند. در اين بيانيه آمده است: اين فراخوان در ادامه موج انقلابي كنوني صورت مي‌گيرد كه 18 روز براي باز‌پس‌گيري انقلاب 25 ژانويه و سرنگوني كودتاي نظامي ادامه مي‌يابد. اين ائتلاف همان 35 مكان را براي برگزاري تظاهرات در نظر گرفت و خواهان «ادامه جنبش انقلابي در استان‌ها» شد. اين فراخوان عمومي در حالي بيان شده است كه تظاهرات جماعت اخوان‌المسلمين پس از كشتار عظيم طرفداران اين جماعت در منطقه اطراف مسجد رابعه العدويه در نوامبر 2013 كاهش يافته بود. اكنون با شروع چهارمين سال انقلاب مصر بار ديگر اخوان‌المسلمين با تظاهرات عمومي به دنبال بازپس‌گيري انقلاب از دست رفته است. اخوان‌المسلمين همچنان محمد مرسي، رئيس‌جمهور بركنار شده اين كشور را رئيس‌جمهور قانوني مصر مي‌داند و به رغم كشته شدن صدها نفر از طرفداران اخوان و دستگيري رهبرانش اعتراضات آن عليه دولت كودتا ادامه دارد.
 
همچنين پس از انفجارهاي روزهاي جمعه و شنبه در قاهره و با تشديد تدابير امنيتي در مصر، دولت موقت بيش از هزار نفر از اعضاي اخوان‌المسلمين را دستگير كرد. پيش از اين نيز صدها نفر از اعضاي اخوان در ماه‌هاي گذشته دستگير شده بودند. اخوان‌المسلمين پس از انفجارهاي ماه دسامبر 2013 قاهره، از سوي نخست وزير مصر به عنوان گروه تروريستي معرفي شد و فشارهاي دولت عليه اخوان افزايش يافت. دولت موقت با تروريستي خواندن اخوان‌المسلمين به دنبال اين است تا اخوان‌المسلمين بزرگ‌ترين دشمن دولت كودتا را به طور كامل از امور سياسي- اجتماعي اين كشور حذف كند. بيانيه ديروز همچنين از خشم‌روز‌‌افزون ملت به پاخاسته بعد از جنايات شبه نظاميان كودتاي تروريستي و چشم‌انتظاري آنها براي قصاص و تمايلشان براي يك تحول سرنوشت‌ساز ستايش كرد. اين بيانيه همچنين افزود: همگان حق دارند كه از اهرم‌هاي مسالمت‌آميز ممكن براي دفاع قانوني و شرعي از خود همراه با پايبندي به معيارها و موازين مقاومت مسالمت‌آميز مبتكرانه استفاده كنند. در اين بيانيه همچنين تأكيد شده است كه ائتلاف هرگونه تلاش مبتكرانه انقلابيون يا هرگونه افزايش اقدامات انقلابي را براي پايان دادن به باطل و توقف جنايات نسل‌كشي مستمر- تا زماني كه به رويكرد مسالمت‌آميز مبتكرانه و تجربه مقاومت مدني و بدون خشونت متعهد باشد- رد نمي‌كند.

استعفاي «السيسي» براي نامزدي در انتخابات

هرچند پيش‌بيني مي‌شد وزير دفاع مصر براي شركت در انتخابات رياست جمهوري اين كشور نامزد شود، ديروز برخي منابع از استعفاي وي براي اعلام نامزدي خبر دادند. به گزارش فارس، روزنامه‌هاي عكاظ و الحيات سعودي گزارش دادند كه عبدالفتاح السيسي، وزير دفاع مصر براي نامزدي در انتخابات رياست جمهوري اين كشور از سمت خود استعفا خواهد كرد. روزنامه عكاظ عربستان به نقل از منابع آگاه نوشت: «عبدالفتاح السيسي تصميم خود را براي نامزدي در انتخابات رياست جمهوري آينده مصر گرفته است و روز يك‌شنبه از سمت خود براي آمادگي جهت نامزدي در انتخابات رياست جمهوري در آغاز فوريه آينده استعفا خواهد كرد.» رئيس‌جمهور موقت مصر نيز روز يك‌شنبه با تأكيد بر اينكه در نقشه راه براي آينده مصر تغييراتي به وجود آمده اعلام كرد، انتخابات رياست جمهوري پيش از انتخابات پارلماني برگزار خواهد شد. به گزارش اسكاي نيوز عربي، عدلي منصور، رئيس‌جمهوري موقت مصر در كنفرانسي خبري حوادث پيش آمده در روز شنبه و كشته شدن تعدادي از مصري‌ها را محكوم كرد. وي گفت: «ما به تروريست‌ها مي‌گوييم كه اقدامات آنها هيچ‌گاه نمي‌تواند اراده ملت را ضعيف كند و ملت مصر همانگونه كه پيشتر نيز ثابت كرده‌اند تروريسم و تروريست‌ها را شكست خواهند داد». وي ادامه داد: دولت مصر تمام تلاش خود را براي رويارويي با تروريست‌ها به كار خواهد بست و در اين راه به هيچ وجه كوتاهي يا مسامحه نخواهد كرد. عدلي منصور در پايان اعلام كرد: در نقشه راهي كه براي آينده مصر ترسيم شده بود، تغييراتي به وجود آمده و انتخابات رياست جمهوري پيش از انتخابات پارلماني برگزار مي‌شود و به زودي برنامه‌ريزي براي برگزاري انتخابات آغاز خواهد شد.

صدها كشته و زخمي در سومين سالگرد انقلاب

در جريان درگيري‌هاي خشونت‌آميز ميان نيروهاي امنيتي و تظاهركنندگان مصري در سومين سالگرد انقلاب در 25 ژانويه حدود 50 تن كشته و250 نفر زخمي شدند. همچنين وزارت كشور مصر از بازداشت 1079 تن از تظاهركنندگان در نواحي مختلف اين كشور خبر داد. به گزارش الجزيره، در اين تظاهرات كه به مناسبت سومين سالگرد انقلاب و به دعوت ائتلاف حمايت از مشروعيت، متشكل از گروه‌هاي حامي اخوان‌المسلمين برگزار شد تظاهركنندگان با سردادن شعارهايي «كودتاي نظامي» در مصر را محكوم كردند. جمعي از مصري‌ها نيز به منظور برگزاري جشن سومين سالگرد انقلاب به دعوت مقامات مصري در ميدان «التحرير» و مناطق ديگر تجمع كردند.

فراخوان الظواهري براي تشكيل دولتي اسلامي در مصر

رهبر القاعده در پيامي صوتي از مسلمانان مصر خواست تا به جنگ خود با مسيحيان اين كشور پايان داده و به جاي «دولت كودتا» دولتي اسلامگرا تشكيل دهند. به گزارش خبرگزاري آلمان، ايمن الظواهري، رهبر گروه تروريستي القاعده شنبه‌شب در پيامي صوتي گفت: «چنين اقدامي بهانه‌ به دست غرب مي‌دهد تا به مداخله در امور مصر بپردازد». الظواهري خاطرنشان كرد: مسلمانان مصر بايد با «دولت كودتا» كه با رهبري «عبدالفتاح السيسي» اداره مي‌شود، مقابله كنند و به جاي آن دولتي اسلامگرا تشكيل دهند.

نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
captcha
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار